Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012, 16:58
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | wat zijn sluimererwten |
Dat zijn erwten die zweven tussen slapen en ontwaken...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012, 17:00
|
|
|
HANNAH810 schreef: | annet............het is een belgisch...................recept!
(peultjes denk ik?). |
...wat veel beter is dan 'jullie' pindakaas en kroketten...wat eigenlijk helemaal niet van Nederland is...wat voor origineels op culinair gebied hebben ze wel eigenlijk?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012, 17:02
|
|
|
...ik denk dat een serieus volk, zoals wij, niets uit Nederland halen...we kunnen het dan beter gelijk bij de bron halen zoals uit Surinameland of Indonesiëland
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
PIETER649
|
Berichten: 3295
|
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012, 19:02
|
|
|
amai, nou nog ne vuurmaker en ge kunt van start
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: woensdag 8 februari 2012, 20:44
|
|
|
PIETER649 schreef: | amai, nou nog ne vuurmaker en ge kunt van start |
... ik heb de vuurmaker gevonden...hij lag achter het bakje met de steek-, schep- en snij-ijzers in de la...de spruitjes zijn op...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012, 10:35
|
|
|
EVEN EEN OPROEP!!!!
Volgende week ga ik met 7 collega's koken.. Echter op de locatie waar we dat gaan doen is er WEL...een OVEN... Maar geen gas...( i.v.m gehandicapten) Nu is mij het toetje toebedeeld.. Wie weet er een lekker recept van een toetje... Drie uur iets in een koelkast zetten kan ook niet... WIE HELPT!!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE050
|
Berichten: 1331
|
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012, 10:37
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | EVEN EEN OPROEP!!!!
Volgende week ga ik met 7 collega's koken.. Echter op de locatie waar we dat gaan doen is er WEL...een OVEN... Maar geen gas...( i.v.m gehandicapten) Nu is mij het toetje toebedeeld.. Wie weet er een lekker recept van een toetje... Drie uur iets in een koelkast zetten kan ook niet... WIE HELPT!!! |
tip....ff googelen op het woordje 'toetjes' en je kunt kiezen wat je wilt.....
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012, 11:09
|
|
|
ANNETTE050 schreef: | tip....ff googelen op het woordje 'toetjes' en je kunt kiezen wat je wilt..... |
Jawel...daar ben ik ook al mee bezig, maar je weet nooit...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012, 12:41
|
|
|
Heerlijk Frank...het ziet er lekker uit... Ik stuur het even door aan mijn collega waar ik het samen mee ga maken... Heb nu een keuze uit 5... En een magnetron is er ja...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012, 11:02
|
|
|
Leanne vroeg om het recept van een notentaart...
Even over de noten die erin gaan....Vroeger haalde ik ze gewoon op de markt bij de notenkraam. Vragen naar ongebrande noten voor een notentaart... Maar aangezien ik weinig op een markt kom...deze keer zag ik bij de supermarkt gewoon een plastic doosje van 200gr....gemengde noten. Walnoten hazelnoten amandelen para-en pecannoten kunnen en mogen erin...Uiteraard ongezouten..
400gr noten gaan er dus in... een bekertje slagroom(250cc) 350 gr kristalsuiker 1 dl water.
Het deeg waarin dit alles verdwijnt is een simpel pak Appeltaart mix. (moet dan alleen boter...en een ei in...lees beschrijving op de verpakking) En een taartvorm van 24 cm doorsnee
Bekleed de vorm met het zandtaartdeeg en bewaar een rond lapje deeg om straks de taart mee af te sluiten. De opstaande rand hoeft niet helemaal tot bovenaan want de taart is niet hoog.
Plet de noten(ik doe dat met een hamer) hoeft niet helemaal fijn. Doe de suiker met het water in een pan...Langzaam verhitten tot de suiker een beetje gaat carameliseren...Doe afwisselend de gehakte noten en een scheut room erbij..Dat wordt een dikke brij...Even nog doorkoken...en daarna even af laten koelen. Stort de lauwe brij in de beklede vorm..vouw de opstaande randen naar binnen en sluit af met het laatste rondje deeg...
Bestrijken met ei of melk...(moet niet perse) 1 uur in de oven...op 175 graden
Wie hem maakt wel effe laten weten... Je bent gewaarschuwd...Verslavend zoet en zeer slecht voor de lijn!!!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012, 14:47
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Leanne vroeg om het recept van een notentaart...
Even over de noten die erin gaan....Vroeger haalde ik ze gewoon op de markt bij de notenkraam. Vragen naar ongebrande noten voor een notentaart... Maar aangezien ik weinig op een markt kom...deze keer zag ik bij de supermarkt gewoon een plastic doosje van 200gr....gemengde noten. Walnoten hazelnoten amandelen para-en pecannoten kunnen en mogen erin...Uiteraard ongezouten..
400gr noten gaan er dus in... een bekertje slagroom(250cc) 350 gr kristalsuiker 1 dl water.
Het deeg waarin dit alles verdwijnt is een simpel pak Appeltaart mix. (moet dan alleen boter...en een ei in...lees beschrijving op de verpakking) En een taartvorm van 24 cm doorsnee
Bekleed de vorm met het zandtaartdeeg en bewaar een rond lapje deeg om straks de taart mee af te sluiten. De opstaande rand hoeft niet helemaal tot bovenaan want de taart is niet hoog.
Plet de noten(ik doe dat met een hamer) hoeft niet helemaal fijn. Doe de suiker met het water in een pan...Langzaam verhitten tot de suiker een beetje gaat carameliseren...Doe afwisselend de gehakte noten en een scheut room erbij..Dat wordt een dikke brij...Even nog doorkoken...en daarna even af laten koelen. Stort de lauwe brij in de beklede vorm..vouw de opstaande randen naar binnen en sluit af met het laatste rondje deeg...
Bestrijken met ei of melk...(moet niet perse) 1 uur in de oven...op 175 graden
Wie hem maakt wel effe laten weten... Je bent gewaarschuwd...Verslavend zoet en zeer slecht voor de lijn!!!! |
Hij staat in de oven, ben benieuwd.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012, 14:57
|
|
|
Das snel...lijkt Overtoom wel.....
Hou je hem een beetje uit de buurt van.......@$%^*&*($$.....?????? Wel even laten weten he?????
Laatst aangepast door
|
ZEELAND736
|
op zaterdag 14 april 2012, 14:58
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
PIETER649
|
Berichten: 3295
|
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012, 15:53
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Das snel...lijkt Overtoom wel.....
Hou je hem een beetje uit de buurt van.......@$%^*&*($$.....?????? Wel even laten weten he????? |
geen angst Zeeland, Eucalypta komt dit weekend niet langs en die kinderen hou ik wel in de gaten dat ze van mijn taart afblijven!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012, 16:38
|
|
|
PIETER649 schreef: | geen angst Zeeland, Eucalypta komt dit weekend niet langs en die kinderen hou ik wel in de gaten dat ze van mijn taart afblijven! |
KIJK...zit jij weer goed voor het weekeind...en je buik ook!!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012, 17:15
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Das snel...lijkt Overtoom wel.....
Hou je hem een beetje uit de buurt van.......@$%^*&*($$.....?????? Wel even laten weten he????? |
En daar is tie dan:
Hij rook al zo lekker dat ik niet kon wachten tot hij afgekoeld was, maar halfwarm is hij ook echt heerlijk! Vrees dat taart hier in huis niet lang overleefd.
Laatst aangepast door
|
ANNETTE792
|
op zaterdag 14 april 2012, 17:20
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HANNAH810
|
Berichten: 4047
|
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012, 18:57
|
|
|
ik zeg NIETS over dat bordeaux-rood op de achtergrond.......
Laatst aangepast door
|
HANNAH810
|
op zondag 15 april 2012, 09:23
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012, 19:48
|
|
|
Geweldig Annette...wat ziet hij er mooi uit!!!!! Leuk hoor en eet smakelijk!!!! Je bent gewaarschuwd!!!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012, 19:54
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Geweldig Annette...wat ziet hij er mooi uit!!!!! Leuk hoor en eet smakelijk!!!! Je bent gewaarschuwd!!!! |
Je voelt inderdaad de gaatjes in de tanden schieten bij het eten , maar wel erg lekker!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012, 20:22
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Je voelt inderdaad de gaatjes in de tanden schieten bij het eten , maar wel erg lekker! |
Wat een gezegde....die houd ik erin!!!
(Tsja...dat probleem heb ikzelf niet meer zo...op zijn zeeuws gezegd: Ik è tannenn uut un schuufje)
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012, 21:33
|
|
|
[quote=ANNETTE792]En daar is tie dan:
Zo èèn past nooit in dat oventje van visser. Zeeland..... heb je misschien ook een recept voor taart waar gèèn oven voor nodig is?
Visser is dol op taart
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: zaterdag 14 april 2012, 21:41
|
|
|
Jazeker Visser...een monchoutaart! Overigens...een kwarktaart gaat ook zonder oven.... Maarre...ben je alleen goed in het opeten...of ook in het bakken? Wat voor een oven heb je dan???? Ik heb ook maar een gewone combimagnetron... Ik mis mijn eigen gasfornuis(met oven) nog steeds.... Maar...in dit huis kon die niet geplaatst worden(bespottelijk!!) Dus dan maar een magnetron...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: zondag 15 april 2012, 21:28
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Jazeker Visser...een monchoutaart! Overigens...een kwarktaart gaat ook zonder oven.... Maarre...ben je alleen goed in het opeten...of ook in het bakken? Wat voor een oven heb je dan???? Ik heb ook maar een gewone combimagnetron... Ik mis mijn eigen gasfornuis(met oven) nog steeds.... Maar...in dit huis kon die niet geplaatst worden(bespottelijk!!) Dus dan maar een magnetron... |
Doe maar een recepje kwarktaart dan.
En wel graag mèt stoofpeertjes
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
LEANNE226
|
Berichten: 2978
|
Geplaatst: zondag 15 april 2012, 23:33
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Geweldig Annette...wat ziet hij er mooi uit!!!!! Leuk hoor en eet smakelijk!!!! Je bent gewaarschuwd!!!! |
Het was hier ook echt een suikerbom die moeilijk van je gebit te verwijderen was ......... ik heb nog een halve over(ken nie naar de hertjes he? )
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: maandag 16 april 2012, 08:29
|
|
|
LEANNE226 schreef: | Het was hier ook echt een suikerbom die moeilijk van je gebit te verwijderen was ......... ik heb nog een halve over(ken nie naar de hertjes he? ) |
Zelf hier is nog meer als een kwart over! (en dat gebeurd normaal nooit op maandag morgen) En niet omdat het niet lekker was, een beschaafd puntje per dag is gewoon zo voedzaam dat je vol zit.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
STEENTJE178
|
Berichten: 2167
|
Geplaatst: maandag 12 november 2012, 00:19
|
|
|
ff up
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
PIETER619
|
Berichten: 1149
|
Geplaatst: maandag 12 november 2012, 00:22
|
|
|
3 pond bruine bonen, ongeveer 300 gram soepgroente, 1 kilo gehakt HOH gekruid. 1 pakje ossestaart soep en 1 pakje julienne soep.
De bruine bone 8 uur laten inweken in 4 liter water, dan koken todat ze haast gaar zijn, ongeveer de hellft van de bonen er uit halen, de beide soepen en soepgroente er bij, gehakt ff rul bakken dan dat ook in de soep.
De bonen die je er uit hebt gehaald pureren en dan ook weer aan de soep toevoegen (zelf zien hoe dik je soep wilt hebben door het gedeeltelijk toe te voegen) als bindmiddel ( zelf doe ik alles er in al lijkt het met een beetje, al dik genoeg). Men kan ook altijd water toevoegen als de soep te dik word. Als men het op deze manier doet, kun je zout of maggi toevoegen om het wat hartiger te krijgen. Neem vooral geen bruine bonen uit pot of blijk, dan word de soep te zout.
Laatst aangepast door
|
PIETER619
|
op maandag 12 november 2012, 16:31
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: maandag 12 november 2012, 13:25
|
|
|
STEENTJE178 schreef: | ff up |
waar is je recept
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
SHANITA130
|
Berichten: 7083
|
Geplaatst: maandag 12 november 2012, 14:25
|
|
|
ERIKA129 schreef: | waar is je recept |
LOL hahaha
|
|
Naar boven |
|
|