ChristianMatch - waar singles samen christen zijn

Over ChristianMatchAbonnementMailenAndere profielen bekijkenChattenMijn profiel wijzigenForum
Over ChristianMatch

Wie zijn de initiatiefnemers van ChristianMatch?
ChristianMatch is ontwikkeld door Provident B.V. uit Amersfoort. Andere websites die wij in het verleden ontwikkeld hebben, zijn OneWay en Gospel.nl. Verder bedachten, ontwikkelden en beheerden we al eerder een succesvolle christelijke datingsite. De redactie van ChristianMatch heeft dus uitgebreide en jarenlange ervaring.

Wat voor computer en browser heb ik nodig om gebruik te kunnen maken van ChristianMatch?
ChristianMatch kun je het beste op een computer of laptop bekijken. We adviseren we je om www.christianmatch.nl op de "veilige lijst" van je pop-upblokker te plaatsen. ChristianMatch bevat geen externe reclamebanners en pop-upreclames, maar maakt wel veel gebruik van pop-upvensters, bijvoorbeeld bij de chatbox, de privéchat, het tonen van sommige foutmeldingen en het verwijderen van mailberichten. Klik hier voor instructies voor het plaatsen van ChristianMatch op de veilige lijst.

Abonnement

Hoe lang duurt het gratis proefabonnement?
Het gratis proefabonnement duurt 14 dagen. Als je niet zelf kiest voor een betaald abonnement, dan verloopt je proefabonnement automatisch.

Hoe kan ik mijn (proef)abonnement opzeggen?
Hiervoor hoef je helemaal niets te doen. Als je je lidmaatschap niet zelf verlengt, dan wordt je automatisch uitgeschreven. Wil je tussentijds je abonnement opzeggen - bijvoorbeeld omdat je iemand hebt gevonden - neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik vanuit België mijn abonnement op ChristianMatch betalen?
Het overmaken van geld binnen Europa is eenvoudig en gratis. Op de verleng-pagina kun je instructies vinden voor het overmaken van abonnementsgeld vanuit België.

Mailen

Hoe werkt het interne mailsysteem van ChristianMatch?
Surf naar het profiel van de persoon die je wilt mailen, en klik op 'mailen' onder zijn of haar gebruikersnaam. Wanneer je eerder al mail van deze persoon hebt ontvangen, open dan het betreffende mailbericht, en klik op 'beantwoorden'.

Ik heb een onbehoorlijk mailtje gekregen!
Verwijder het mailtje niet, maar meld dit aan de redactie van ChristianMatch via het contactformulier. Meldingen van misbruik nemen we zeer serieus, en tegen misbruik wordt hard opgetreden door de redactie. Overigens kun je zelf ook wat doen: surf naar het profiel van de persoon in kwestie, en klik op 'blokkeren'. Je ontvangt dan geen mails en privéchat-berichten meer van deze persoon.

Het lukt me niet om mail van iemand te beantwoorden omdat zijn/haar naam niet meer aanklikbaar is op de site.
Dat bekekent dat deze persoon niet meer actief is op ChristianMatch. Waarschijnlijk is zijn of haar abonnement verlopen. Helaas is een mail sturen dan inderdaad niet meer mogelijk.

Kan ik het e-mail adres krijgen van iemand die niet meer op de site is, of willen jullie een bericht aan hem/haar doorgeven?
Nee, we geven nooit e-mailadressen van leden weg. En helaas kunnen we ook geen berichten doorsturen. Maar wie weet - misschien komt deze persoon terug op ChristianMatch.

Weet de persoon in kwestie dat ik hem of haar blokkeer?
Ja, maar alleen wanneer deze persoon contact met je probeert op te nemen via mail of privéchat. De persoon krijgt dan een melding dat hij of zij door jou geblokkeerd is.

Hoe kan ik een ontvangen mailbericht lezen?
Klik op 'mailen' in de menubalk. Je krijgt een lijst te zien van je ontvangen berichten. Nieuwe mailberichten hebben een oranje achtergrond. Wanneer je op het onderwerp van het betreffende bericht klikt, wordt de mail geopend.

Hoe verwijder ik mailberichten?
Open het betreffende bericht en klik op 'verwijderen'. Wanneer je meerdere berichten tegelijk wilt verwijderen, surf dan naar je postvak in of je verzonden mail, vink de berichten aan die je wilt verwijderen, en klik op 'verwijderen'.

Kan ik door mij verstuurde mail nog eens nalezen?
Jazeker. Klik eerst op 'mailen' in de menubalk. Klik vervolgens op 'verzonden mail' in de oranje balk hieronder. Hier staan alle mails opgeslagen die je de afgelopen drie maanden hebt verstuurd.

Hoe werkt het percentage beantwoorde mails precies?
Dit systeem telt het percentage mails dat je de afgelopen 3 maanden beantwoord hebt. Het percentage is alleen zichtbaar indien je 5 of meer mails hebt ontvangen. Een beantwoord mailtje telt uitsluitend mee voor het percentage indien je via de knop 'beantwoorden' op het mailtje hebt gereageerd. Deze knop staat boven het mailbericht. Til overigens niet te zwaar aan het percentage: een laag of hoog percentage zegt niet alles over een persoon.

Zijn er beperkingen op het mail bij een proefabonnement?
Ja, uit veiligheidsoverwegingen kunnen proefabonnees maximaal 5 mails per uur en maximaal 10 mails per 24 uur versturen. Hiermee voorkomen we dat spammers een proefabonnement misbruiken om grote hoeveelheden spam te sturen naar onze gebruikers. Voor betalende leden gelden deze limieten niet.

Andere profielen bekijken

Wat betekenen die icoontjes bij iemands gebruikersnaam?
Wanneer je met je muis over het icoontje heen beweegt, krijg je een uitleg van het desbetreffende icoontje.

Wat zijn 'online leden'?
De online leden zijn leden die op dit moment zijn ingelogd op ChristianMatch. Dit zijn de leden met wie je zou kunnen proberen een privéchat te beginnen, of die je zou kunnen tegenkomen in de chatbox.

Wat zijn 'mijn vrienden'?
Dit is een soort favorietenlijstje voor jezelf. Je kunt hier de leden op plaatsen die je leuk vindt, waarmee je momenteel contact hebt, maar natuurlijk kun je ook die vriend of vriendin uit je eigen kerk op je lijst zetten, zodat je elkaar ook op ChristianMatch snel terug kunt vinden. Je kunt iemand op je vriendenlijst zetten en van je vriendenlijst afhalen via het desbetreffende profiel.

Wat is 'camoufleren'?
Door iemand te camoufleren, voorkom je dat je onnodig vaak op dezelfde (voor jou persoonlijk minder interessante) profielen klikt. Een gecamoufleerd persoon wordt namelijk een beetje doorzichtig weergegeven in zoekresultaten. Het is puur als geheugensteuntje en als hulp bij het zoeken bedoeld: het heeft geen effect op mails en dergelijke die je van deze persoon zou kunnen ontvangen. De persoon in kwestie komt ook niet te weten dat je hem of haar gecamoufleerd hebt.

Wat zijn 'linc-scores'?
Wat zijn 'mijn lincs'?
Linc staat voor Love Indicating Computer. De computer van ChristianMatch berekent voor alle singles die maximaal 5 jaar van elkaar verschillen een linc-score. Hoe hoger de score, hoe beter de computer vindt dat jullie bij elkaar passen. We verklappen niet hoe en waarop de computer jullie linct, en hoe de linc-score wordt berekend; dat is het geheim van de smid ;-) Nog één opmerking: neem de score niet al te serieus. Ofte wel: doe geen huwelijksaanzoek uitsluitend gebaseerd op een hoge linc-score ;-)

Chatten

Hoe werkt chatten op ChristianMatch precies?
Je kunt op twee manieren chatten: via de privéchat (voor één op één gesprekken) en via de chatbox (waar je met een hele groep tegelijk kunt kletsen). Zie de vragen hieronder voor een uitleg over hoe je de privéchat en de chatbox kunt gebruiken om met andere christelijke singles te chatten.

Hoe werkt de privéchat precies?
Met de privéchat kun je 1 op 1 gesprekken voeren. Op je vriendenlijst kun je zien welke andere christelijke vrijgezellen ingelogd zijn op ChristianMatch: je hoort een geluid als ze inloggen, en hun gebruikersnamen zijn helder en vetgedrukt. Je kunt vervolgens een conversatie starten door op het kleine witte chat-icoontje te klikken rechts van de gebruikersnaam in je vriendenlijst, of door naar hun profiel te surfen en te klikken op "Privé-chatten". Een nieuw venster opent zich dan, waarin je kunt gaan chatten. Het grootste witte veld links in het nieuwe venster is waar je chatgeschiedenis (de berichten die jij en je chatpartner uitgewisseld hebben) komt te staan. In het witte veld linksonder kun je je bericht typen. Als je klaar bent, kun je op "Zend" klikken (of op enter klikken): je bericht wordt nu verzonden naar je chatpartner, en verschijnt (grijs) in het veld erboven. Als je chatpartner iets terugtypt, verschijnt dat in het grote witte veld (je chatgeschiedenis). Telkens wanneer je iets typt of wanneer je een nieuw chatbericht ontvangt, hoor je een geluid. Je kunt het geluid uitschakelen door op het geluid-icoontje rechtsbovenin je chatvenster te klikken.

De privéchat werkt niet!
Controleer allereerst of je pop-upvensters toelaat (zie het antwoord bij de vraag "Wat voor computer en browser heb ik nodig om gebruik te kunnen maken van ChristianMatch?". Controleer vervolgens of je de privéchat ingeschakeld hebt: klik op "Mijn account" en overtuig je ervan dat je van iedereen of van je vrienden privéchatberichten accepteert. Als dit het probleem niet heeft opgelost, neem dan contact met ons op. Gelieve de problemen zo gedetailleerd mogelijk te omschrijven (bijvoorbeeld: wat er precies niet lukt), inclusief eventuele foutmeldingen. Hoe gedetailleerder je het probleem omschrijft, hoe sneller we het probleem kunnen verhelpen.

De ander reageert niet op mijn privéchatberichten!
Het kan natuurlijk zijn dat de ander geen zin of tijd heeft om te chatten. Maar waarschijnlijker is dat de ander je berichten niet kan lezen omdat hij/zij pop-upvensters blokkeert. We adviseren je dan de betreffende persoon een mailtje te sturen en hem/haar te vragen pop-upvensters voor ChristianMatch toe te staan, zodat jullie kunnen chatten.

Hoe werkt de chatbox precies?
Wil je kletsen met een groep christenen tegelijk? Klik op "Chatbox" in het menu bovenaan. De chatbox opent zich in een nieuw venster. Rechtsbovenin zie je een lijst van members die net als jij op dat moment ingelogd zijn in de chatbox. In het grote witte veld links zie je de conversatie tussen de chatters. In het witte veld linksonder kun je een bericht typen voor de groep. Je kunt eventueel smileys typen of een andere kleur gebruiken door de kleur of de smiley aan te klikken. Door op "Zend" te klikken wordt je bericht verstuurd naar de groep, en is voor de hele groep chatters te lezen in het grote witte veld erboven. Door op "Room" te klikken kun je eventueel inloggen op een andere kamer. Rooms (kamers) zijn aparte "chatruimtes" waar mensen over een specifiek onderwerp samen van gedachten kunnen wisselen. Zo is er een gebedsroom waar samen gebeden kan worden over allerlei onderwerpen.

De chatbox werkt niet!
Controleer allereerst of je wel pop-upvensters toelaat (zie het antwoord bij de vraag "Wat voor computer en browser heb ik nodig om gebruik te kunnen maken van ChristianMatch?"). Als dit het probleem niet heeft opgelost, neem dan contact met ons op. Gelieve de problemen zo gedetailleerd mogelijk te omschrijven (bijvoorbeeld: wat er precies niet lukt), inclusief eventuele foutmeldingen. Hoe gedetailleerder je het probleem omschrijft, hoe sneller we het probleem kunnen verhelpen.

Ik heb een onbehoorlijk privé-chatbericht ontvangen!
Iemand in de chat gedraagt zich onbehoorlijk!
Je kunt vervelende voorvallen melden aan de redactie van ChristianMatch via het contactformulier. Vermeld in je mail de datum, de tijd en de gebruikersnaam waarom het gaat. Vermeld ook dat het om een privé-chatbericht of om een gebeurtenis in de chatbox gaat. Meldingen van misbruik nemen we zeer serieus, en tegen misbruik wordt hard opgetreden door de redactie. Overigens kun je zelf ook wat doen: surf naar het profiel van de persoon in kwestie, en klik op 'blokkeren'. Je ontvangt dan geen mails en privéchat-berichten meer van deze persoon.

Mijn profiel wijzigen

Kan ik zelf mijn profiel en gegevens wijzigen?
Je kunt bijna alle gegevens zelf wijzigen door te klikken op 'mijn account'. Je krijgt dan je eigen profiel te zien. Klik hier op 'meerkeuze-antwoorden wijzigen' als je je meerkeuze-antwoorden wilt wijzigen, of op 'foto's wijzigen' als je foto's aan je profiel wilt toevoegen of wijzigen. Ook je profielteksten kun je wijzigen: klik rechts van de betreffende vraag op 'wijzigen', 'verwijderen' of 'toevoegen'. Wil je je wachtwoord, e-mailadres of regio wijzigen, wil je een timeout nemen, wil je je mailalerts aan- of uitschakelen, of wil je je privéchat-instellingen wijzigen? Dit kan allemaal door in de oranje menubalk te klikken op 'instellingen wijzigen'.

Kan ik zelf mijn gebruikersnaam, leeftijd of geslacht achteraf nog wijzigen als ik dit foutief ingevoerd heb?
Nee, dat kan helaas niet. Mocht je per ongeluk je geboortedatum of geslacht tijdens de aanmelding verkeerd hebt ingevuld, mail dan met de redactie van ChristianMatch, we zullen dit dan voor je aanpassen. Gebruikersnamen worden niet gewijzigd, omdat dit verwarrend kan zijn voor andere ChristianMatch-leden.

Mijn foto is te groot (of geen JPG-formaat), hoe maak ik hem kleiner?
Om een foto kleiner te maken of te wijzigen naar JPG-formaat, heb je software nodig. Bijvoorbeeld Adobe Photoshop. Er zijn ook gratis foto-bewerkings-programma's verkrijgbaar, die je zo van het internet kunt downloaden, zoals het programma IrfranView. Kom je er niet uit, dan kun je je foto mailen naar de redactie van ChristianMatch, wij zullen de foto dan voor je bewerken en terugmailen. Let op: foto's in Word-bestanden zijn onbruikbaar, scan de foto's opnieuw in en exporteer de scan naar een grafisch formaat of programma.

Ik heb geen digitale foto, kan ik een foto opsturen die jullie dan voor me scannen?
Ja. Dan scannen wij hem gratis voor je in, en sturen we je de ingescande foto per e-mail toe, waarna je de foto zelf aan je profiel kunt toevoegen. Stuur je foto naar:
ChristianMatch
Postbus 2555
3800 GC Amersfoort
Vergeet hierbij niet je gebruikersnaam te vermelden. Wil je de foto terug ontvangen per post? Voeg dan een aan jezelf geadresseerde en voldoende gefrankeerde envelop bij.

Hoe voeg ik foto's toe aan mijn profiel?

 • Log in op www.christianmatch.nl met je gebruikersnaam en wachtwoord

 • Klik in het menu op 'Account'

 • Klik op de knop 'Foto's beheren'

 • Klik op de knop 'Nieuwe foto's toevoegen'

 • Selecteer een of meer foto's op je computer die je bij je profiel wilt plaatsen, en klik op 'Open'

 • Je ziet een voortgangsbalk, en na verloop van tijd verschijnt de foto op de pagina

 • Indien je een foto als profielfoto wilt aanduiden (de eerste foto die mensen zien als ze je profiel aanklikken), klik dan naast de betreffende foto op 'Selecteer als profielfoto'

 • Klik naast de foto op 'Voer titel in' om de foto een titel te geven, bijvoorbeeld 'Op vakantie in Frankrijk', of 'Mijn hond en ik'Nota bene:

 • Foto's zijn gelijk zichtbaar op je beheerpagina, maar zijn niet gelijk zichtbaar bij je profiel, ze worden eerst geaccordeerd door de redactie, dit gebeurt doorgaans binnen 24 uur;
 • Indien je een foto weer wilt verwijderen, klik dan op 'Verwijder foto' naast de betreffende foto;
 • Indien je foto te groot is, kun je hem verkleinen middels websites als www.fotoaanpassen.nl (kies maximaal 1000 pixels hoog en 1000 pixels breed);
 • Wil je de foto's invoegen, gebruik dan bij voorkeur een vaste computer of laptop;
 • Zorg ervoor dat jouw foto bij voorkeur een JPG-bestand is.

Forum

Hoe kan ik foto's toevoegen aan mijn bericht?

Als je een reactie plaatst, kun je kiezen voor de optie 'Img' (=image). Je klikt op Img, daarna plaats je de afbeeldings-URL en vervolgens weer Img.

Nu wil het geval dat afbeeldingen nog wel eens te groot zijn. Dit zie je vanzelf als je de afbeelding geplaatst hebt. Verwijder dan direct je grote afbeelding en doe het volgende: 1. Ga naar http://nl.tinypic.com

 2. Klik op de knop 'Bestand kiezen' en kies de foto van je harde schijf

 3. Kies bij 'Verklein' voor 'Message board' (640 x 480)

 4. Klik op 'Nu uploaden'

 5. Kopieer de code die staat in het vak onder 'IMG-code voor forums & berichtenforums'. Dit ziet er zo uit:
  [IMG]http://i43.tinypic.com/xxxxxx.jpg[/IMG]

 6. Plak deze code in je bericht op het forum


Wat zijn de regels op het forum?