ChristianMatch
 


Forum

Het nut van geslachtsregisters...!
ChristianMatch forum index » Bijbel en bijbelstudie
Auteur Bericht
DERUITERG096





Berichten: 3

BerichtGeplaatst: zondag 17 november 2013, 23:35
 
Het nut van geslachtsregisters...!

Als je de Bijbel in z'n geheel wilt lezen en/of een bijbelleesrooster hebt, dan kom je ongetwijfeld al snel een geslachtsregister tegen.
Niet echt aantrekkelijk om te lezen, maar wel leerzaam! Wat is het nut van zulke lijsten met namen ed? Hieronder enkele gedachten:
1. Gen.5: een geslachtsregister is een en al verkondiging van GENADE! Toen Adam en Eva van de verboden vrucht gegeten hadden, namen ze de dood in. En dat werkt door in geslachten: als een vergiftigde rat wordt opgegeten, dan is dat dier ook weer vergiftigd etc. Het gif stroomt ook door onze aderen...
In Gen.5 staat constant het woord 'LEEFDE'. Het is dus LEEF-TIJD en GENADE-TIJD wat de mens krijgt!
De mens zelf voor de dood gekozen, de dood verdiend, maar hij krijgt LEVEN! Het Evangelie, de christelijke blijde boodschap in een notendop!
2. Regelmatig worden ook de woorden 'en hij stierf' genoemd. Eenmaal moet de mens sterven en daarna het oordeel. Ben je er klaar voor? Een geslachtsregister geeft dus ook een stukje 'bezinning'...!
3. In een geslachtsregister wordt je bij je naam genoemd! In het zakenleven kun je soms als een nummer behandeld worden en er zijn in de geschiedenis ook (erge) situaties geweest, dat mensen een nummer waren. Bij God mag je er zijn! Ben je Iemand! God kent je bij NAAM! Pedagogisch verantwoord dus ook zo'n geslachtsregister:)!
4. Mt.1 en (andere geslachtsregisters): Jezus heeft een voorgeslacht van 'heb ik jou daar'. Er worden namen genoemd als: Rachab de hoer. Jezus schaamt Zich niet om hun God genoemd te worden. Hij verbindt zich met een prostitutie-bedrijvend volk! Dat is in eerste instantie niet MENSELIJK. Bij zulke mensen zeggen wij al snel: mij niet gezien...
Een geslachtsregister leert ons (dus) dat God Zich in wil laten met zeer onaantrekkelijke mensen, met zondaars. En dat is de samenvatting van het Evangelie: Gods liefde voor zondaars...!
5. Een geslachtsregister leert ons dat God Zijn Woord, Zijn beloften uitvoert. Ook al gaan er jaren/eeuwen overheen...
God had aan Abraham beloofd dat uit hem de Messias zou voortkomen en dat zijn nageslacht ontelbaar zou zijn. Dit eerste valt met geslachtsregisters te controleren en het tweede...Dat zien we bijv. in Openbaring 7:9: Hierna zag ik en zie, een grote menigte, DIE NIEMAND TELLEN KON (Lees Gen.15:1-6), uit ALLE naties (Joden en heidenen).
Die grote menigte zijn dus het nageslacht van Abraham. Het zijn de mensen die in/met Jezus verbonden zijn door het geloof. Het zijn de mensen die gekocht zijn met Jezus bloed!
Tot zover!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

ChristianMatch forum index » Bijbel en bijbelstudie
Pagina 1 van 1