ChristianMatch - waar singles samen christen zijn


Succesverhaal: Anton en Lydia

Succesverhaal Anton en Lydia

Wij, Anton (50 jaar) en Lydia (51 jaar), zijn op 12 mei 2017 getrouwd. We hebben elkaar ontmoet via ChristianMatch. Na eerst wat te hebben gemaild hebben we een eerste ontmoeting afgesproken. We zijn op 4 oktober 2015 gaan wandelen in Oudewater. Dat is ons beiden goed bevallen, en we hebben het weekend daarop een tweede wandeling gemaakt, in de Kaapse bossen in Doorn. We bleken wonderlijk goed bij elkaar te passen. Daarna hebben we elkaar elk weekend ontmoet bij elkaar thuis, om elkaar goed te leren kennen. In augustus 2016 hebben we ons verloofd. In diezelfde tijd is Lydia's vader plotseling overleden, waardoor we onze verloving niet hebben kunnen vieren. Dit verdriet, dat we samen hebben doorgemaakt, heeft ons nog dichter bij elkaar gebracht en het vertrouwen in elkaar versterkt.

We kunnen singles die nog zoekende zijn de volgende tips meegeven:

Heb geduld en geef niet te snel op! Je ontmoet je levenspartner zodra de tijd daarvoor rijp is.

Laat je niet teveel leiden door vooroordelen, je zou daardoor zomaar de ware kunnen mislopen. Stel je open voor de ander en wees altijd eerlijk naar jezelf en naar die ander.

Blijf niet te lang e-mailen, maar maak op een gegeven moment een afspraak. Je kunt je anders een heel verkeerd beeld van de ander vormen. Als je elkaar wilt ontmoeten, spreek dan af op een openbare plek en niet direct bij elkaar thuis.

Een tweede ontmoeting kan veel leuker zijn dan de eerste, de ergste spanning is er dan af, omdat je elkaar al een beetje kent en je van elkaar weet dat de eerste indruk (overwegend) positief was (anders had je immers niet ingestemd met een tweede ontmoeting). Een tweede ontmoeting kan veel duidelijkheid scheppen, als je na de eerste ontmoeting nog veel twijfels hebt. Niet te gauw afhaken dus."