ChristianMatch - waar singles samen christen zijn


Succesverhaal: Piet en Monique

Succesverhaal Piet en Monique

Wat is jullie leeftijd?
Piet is 62, Monique is 52 jaar

Waarom hebben jullie je destijds ingeschreven bij ChristianMatch?
Piet: Een vriendin vertelde het verhaal van haar vriendin die zich liet inschrijven bij een huwelijksbureau. Dit bracht mij op het idee om weer eens op de site van ChristianMatch te gaan kijken waar ik in het verleden ook al eens op gestaan had. Ik hoopte een christenvrouw te ontmoeten die werkelijk bij mij zou passen.
Monique: Om eerlijk te zijn had ik helemaal niets met datingsites omdat ik het idee had dat je dan geforceerd iemand aan het zoeken bent. Er waren twee mensen die mij attendeerde op het boek 'Weet hoe je date'. Het lezen van dit boek heeft me over de streep getrokken. Wat de schrijver vertelde over het daten sloot precies aan bij mijn beleving namelijk dat het dé plek kan zijn om nieuwe mensen te leren kennen en wie weet die ene bijzondere man ; )

Wat waren jullie verwachtingen toen jullie je inschreven?
Piet:Ik stapte er neutraal in en dacht: "ik zie wel wat er gaat komen". Ik had het in gebed gebracht dat ik de juiste vrouw zou mogen gaan ontmoeten. Mijn verwachting was optimistisch.
Monique: God had al eerder het verlangen op mijn hart gelegd om samen met een man Hem te mogen dienen. Omdat Hij dit verlangen kende, heb ik dit bij Hem neergelegd met de woorden: "Als U iemand voor mij op het oog hebt, wilt U deze man dan op mijn pad brengen?" Ik hoopte gewoon leuke ontmoetingen te hebben.

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet op ChristianMatch?
Piet: Ik had al wat contacten gelegd en ontmoetingen staan toen ik op het profiel van Monique uitkwam. Ik besloot om contact met haar te leggen.
Monique: Piet benaderde mij met de opmerking "Wat hebben we een hoop raakvlakken, dat we elkaar nog niet eerder hebben ontmoet!" Dit was net op een moment dat ik van plan was om een time-out te nemen op ChristianMatch.

Hoelang stonden jullie ingeschreven bij ChristianMatch toen jullie elkaar 'ontmoetten'?
Monique: Tien maanden
Piet: Twee weken

Wat was jullie allereerste (digitale) indruk van elkaar?
Monique: Ik zag aan de hand van zijn profiel dat we inderdaad veel raakvlakken hebben en dat maakte mij nieuwsgierig naar Piet. Ik was op zoek naar die ene bijzondere man en kreeg de indruk dat hij dit wel eens zou kunnen zijn.
Piet:Ik zag daar een heel uitgebreid en indrukwekkend profiel staan; ze sprong er uit zoals ze in het leven staat.

Na hoe lang was daar die eerste date?
Na drie weken (op 30 april 2014) hebben we elkaar voor de eerste keer ontmoet.

Hoe voelden jullie je de uren voorafgaand aan deze date?
Piet: Ik was er rustig onder en al snel bleek dat ik nog wel even moest wachten voordat ik haar zou ontmoeten, ze was namelijk alles behalve stipt op tijd ; )
Monique: Ik was die dag - voor mijn afspraak met Piet - aan het werk waardoor het me niet zo bezig hield. Onderweg naar onze ontmoetingsplek (wegrestaurant boven de A4) stond ik vast in de file en ik kwam uiteindelijk een uur te laat! Haha en dat terwijl ik iemand van de tijd ben! Dit gaf wel wat spanning terwijl ik in het geheel niet zenuwachtig was om hem te ontmoeten.

Kwam jouw voorstelling van hem/haar overeen met de werkelijkheid?
Monique: Ik hoopte vooral dat we geestelijk op één lijn zouden zitten en de voorstelling die ik van hem had, kwam overeen met de werkelijkheid. We hebben beiden een hart voor evangelisatie.
Piet: Ja, ze was inderdaad langer dan de gemiddelde vrouw en ik dacht "wat een leuke vrouw."

Hoe verliep dit eerste afspraakje?
Piet: Mijn eten werd koud omdat ik het niet netjes vond om al etend te luisteren : ) Wat ze vertelde over haar werk maakte indruk op mij. Verder hebben we ons prima geamuseerd. Monique liet me weten dat ik zeker ook andere vrouwen moest blijven ontmoeten omdat zij ook meerdere dates had lopen. Tijdens onze derde ontmoeting in haar Gemeente ontving ik van God de woorden: "Daar staat jouw vrouw". Dit had ik niet verwacht en het gaf mij een glimlach op mijn gezicht en de gedachte "is het Monique?"
Monique: Het was geen liefde op het eerste gezicht maar die avond hebben we wel enorm gelachen dat zelfs de ober tegen mij zei: "Jij vermaakt je wel goed met hem, hé?" Niet lang daarna hadden we op een vrijdagmiddag onze tweede date en kwam Piet hetzelfde weekend op zondag naar onze kerkdienst. Daar ontving hij van God woorden over ons contact. Een week later ging ik op vakantie met een vriendin en hoorde ik niets van Piet. Dat ik dit jammer vond, zei al genoeg ; )

Hoe vergaat het jullie nu?
Terugkijkend op de afgelopen jaren kunnen we zeggen dat God ons bij elkaar heeft gebracht door alle bevestigingen die we van Hem en ook via anderen hebben ontvangen. We zijn op 9 december 2016 getrouwd. Ik ben verhuisd naar Piet en ik voel me daar inmiddels helemaal thuis. Het eerste jaar hebben we nog wel het één en ander moeten uitwerken in onze relatie maar we zijn erg gelukkig met elkaar. De zekerheid dat God ons samen heeft gebracht en onze liefde voor elkaar vormen een stevige basis.

Hebben jullie nog een wijs advies voor onze leden?
Monique: In het boek 'Weet hoe je date' staan zeer goede tips over hoe je het beste kunt gaan daten welke ik echt heb opgevolgd. Ik adviseer dan ook iedereen om dit boek te gaan lezen. Verder wil ik als goede tip meegeven "Wees niet te veel gefocust op het vinden van een partner en wees niet te kritisch. Iedereen is de moeite waard om te leren kennen dus geniet van de vriendschappelijke contacten die er ontstaan". Het allerbelangrijkste is om biddend te gaan daten want ik geloof dat God met elke ontmoeting een bedoeling heeft waar je (en de ander) iets van kan leren. En wees open en eerlijk over jouw intenties.
Piet: Geniet van de kennismakingstijd.

Wat maakt Piet zo bijzonder?
Hij is een man Gods. Daarnaast is Piet een veelzijdige man die op verschillende gebieden erg handig is. Hij is stoer én gevoelig. Verder heeft hij een groot gevoel voor humor en kan ik enorm met hem lachen! Ook is het bijzonder dat hij net als ik kan paardrijden : )

Hoe heeft hij je leven veranderd?
Piet heeft mijn leven verrijkt vooral omdat hij mij een spiegel voor durft te houden. Door hem leer ik om minder direct te zijn en geduldiger te reageren. Hij is mijn maatje met wie ik alles kan delen.

Wat maakt Monique zo bijzonder?
Monique houdt mij scherp. Ik vind dat ze intens met de Heer leeft. Ze is intelligent en ik vind het werk wat ze doet (gezinscoach) erg boeiend.

Hoe heeft zij je leven veranderd?
Mijn leven is in alle opzichten rijker en waardevoller geworden.