ChristianMatch - waar singles samen christen zijn


Wij zijn Henk en Cisca van Dijk, vader en moeder van 4 zoons en 1 dochter. Drie van onze vijf kinderen vonden hun levenspartner via Christianmatch. Omdat dit best heel bijzonder is wil ik dit graag met anderen delen.

Michael en Melanie Het begon met de opmerking van opa tegen onze zoon Michaël, die al heel wat vriendinnetjes had gehad, maar waarvan er niet één iets met het geloof had: "Misschien moet je eens in een andere vijver gaan vissen?" Michaël die in die periode van zijn leven helemaal niet zo met het geloof meer bezig was, maar toch ook wel voelde dat hij wat miste bij zijn wisselende vriendinnen, werd daarmee aan het denken gezet. Hij ging googlen en kwam zo op de site van ChristianMatch uit. Er waren meerdere christelijke datingsites, maar Michaël vond deze site eruit springen, omdat er best diepe vragen werden gesteld over je geloofsleven. Hij nam een abonnement voor 3 maanden maar daar kwam niets uit. Geen enkele date. Hij kreeg een mail met een aanbieding voor een maand voor 5 euro en ondernam een nieuwe poging. Dit keer was het meteen raak. Hij kwam in contact met Melenie en er werd meteen al heel wat afgebeld en gemaild. De klik was er vanaf het begin. Samen gingen ze via de telefoon de Bijbel lezen en begon het geloof bij hem weer aan te wakkeren. De eerste afspraak werd gepland. Ze besloten elkaar te ontmoeten in Amersfoort. Bij het station liepen ze ergens een cafeetje binnen voor een glaasje cola. Het werd wel erg stil daar in dat cafeetje. Toen ze om zich heen keken zagen ze allemaal mannen met tattoos . Het bleek dat ze een soort Rock-café waren binnen gestapt. Snel dronken ze hun cola op en gingen weer weg. Alles is daarna in een sneltreinvaart gegaan. Ze hadden hun zielsmaatje in elkaar gevonden. Anderhalf jaar na de eerste ontmoeting zijn ze met elkaar getrouwd. Inmiddels hebben ze vier kinderen en zijn ze beiden actief met de jeugdgroep va de gemeente.

 

Yoshi en EdithYoshi, onze vierde zoon, begon ook steeds meer van het geloof weg te raken. Aangemoedigd door het succesverhaal van zijn broer besloot ook hij een poging te wagen bij ChristianMatch. Bij hem duurde het langer voor hij een serieuze kandidaat had gevonden. Hij had wat dates gehad, maar de klik was er niet. Dus besloot hij het abonnement op te zeggen.
Na een tijdje wilde hij het nog 1 kans geven en meldde hij zich weer aan voor een maand. Bingo!! Raak!! Het profiel van een meisje sprong er meteen uit! Ook zij hebben eerst via de mail en de telefoon contact gehad. Yoshi vertelde: "Op een dag belde Edith mij op en vroeg: 'Wil je voor me bidden?'" Nog nooit had iemand dit aan hem gevraagd en nog nooit had hij hardop gebeden met iemand. Yoshi voelde zich helemaal warm en emotioneel worden, en werd vervuld van iets wat hij nog nooit eerder had ervaren. Hij voelde toen al: Dit wordt mijn vrouw. En ook deze lieve schoondochter kwam ons leven binnen en veroverde niet alleen Yoshi's hart. Een half jaar later volgde het huwelijksaanzoek en een jaar later waren ze getrouwd.

 

Jessica en PatrickOnze dochter, die al eerder een vriend had gehad die niet geloofde, dacht: "Laat ik het ook eens proberen via ChristianMatch. Ze had een klik met twee jongens waarvan er 1 uit onze woonplaats kwam. Haar schoonzus Edith die haar mailtjes met de jongens mocht lezen, zei heel beslist: "Jessica, Patrick is de ware voor jou!!!" En ja, het werd Patrick. De eerste afspraak op de hei en een dag na het huwelijk van Yoshi en Edith kregen ze verkering. Tja, de broers hadden altijd gezegd: "Als jij een vriend krijgt zal hij niet alleen papa en mama om je hand moeten vragen, maar ook ons!" Dus toen onze schoonzoon om de hand vroeg van onze dochter zeiden we meteen: "Onze zegen heb je, maar je zal ook nog langs de vier broers moeten". Dit heeft hij gedaan en hij kreeg ook de zegen van Jessica's broers om onze dochter ten huwelijk te vragen. Jessica was zich nergens van bewust, en wij zaten vol spanning met z'n allen te wachten op een telefoontje. Wat een vreugde toen ze dolgelukkig belde dat ze ten huwelijk was gevraagd door de man van haar leven! En wat waren wij dankbaar en blij met zo'n geweldige schoonzoon! De vier broers waren mochten bij uitzondering alle vier getuigen zijn bij hun huwelijk en Patrick werd als echte broer door hen ingelijfd.

 

Wat een geweldige zegeningen heeft de Heer ons gegeven! En dat via een Christelijke datingsite ChristianMatch en de opmerking van een opa die wortel schoot. We kijken dan ook vol dankbaarheid terug op vijf prachtige huwelijken en 5 schatten van schoonkinderen.

 

Een stel dankbare ouders

Fam. Van Dijk

Fam. Van Dijk