
Auteur |
Bericht |
|
HEIDE115
|
Berichten: 1156
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:23
|
|
|
CARMEN073 schreef: | Wat ben je aan t schilderen? |
knipogende ijsbeer in de sneeuw.maar veel werk dat oog:)) neeh grappie..gewoon wat muren.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
CARMEN073
|
Berichten: 781
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:26
|
|
|
HEIDE115 schreef: | knipogende ijsbeer in de sneeuw.maar veel werk dat oog:)) neeh grappie..gewoon wat muren. |
Ik vond die foto met die kwasten veel mooier! 
Zit daar copyright op?
Laatst aangepast door
|
CARMEN073
|
op donderdag 2 augustus 2012, 09:34
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNA415
|
Berichten: 2583
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:27
|
|
|
CARMEN073 schreef: | Hoe kan ik de harde schijf van m'n oude pc zodanig onklaar maken/wissen, dat ik em veilig bij de straat kan zetten? |
Formatteren en dan met de slijptol er door heen.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNA415
|
Berichten: 2583
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:27
|
|
|
CARMEN073 schreef: | Uch... en als je die vanger wat lager hangt... zo ongeveer op borsthoogte  |
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNA415
|
Berichten: 2583
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:31
|
|
|
CARMEN073 schreef: | Dames ik vrees dat we het niet langer kunnen uitstellen...
We moeten Bart een handje helpen anders zitten we tot in lengte van dagen met em opgescheept  |
'een handje helpen' zeiden m'n ouders ook over de hond (reu) als ie naar de dierenarts ging voor jeweetjewel
Of bedoelde je dat niet
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
CARMEN073
|
Berichten: 781
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:32
|
|
|
ANNA415 schreef: | Formatteren en dan met de slijptol er door heen. |
LOL heb geen slijptol
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNA415
|
Berichten: 2583
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:32
|
|
|
ik heb nog niks gedaan
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNA415
|
Berichten: 2583
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:33
|
|
|
CARMEN073 schreef: | LOL heb geen slijptol |
Ik wel
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNA415
|
Berichten: 2583
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:34
|
|
|
HEIDE115 schreef: | Jaja..des te meer denk je natuurlijk  |
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
CARMEN073
|
Berichten: 781
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:35
|
|
|
ANNA415 schreef: | ik heb nog niks gedaan  |
Kooknie
Was extra vroeg opgestaan om een hoop te doen. Zit ik hier weer. pff
Kom anna; we gaan aant werk.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNA415
|
Berichten: 2583
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:36
|
|
|
CARMEN073 schreef: | Brachten Nadab en Abihu Olympisch vuur in de tabernakel?
Zo nee, dan zie ik de link niet.  |
Ach het ritueel voor het Olympisch vuur is heidens... Net als de kerstboom, de kerstman, paasboake en geheid nog een boel dingen.
Je leeft in deze wereld, maar bent niet van deze wereld
Laatst aangepast door
|
ANNA415
|
op donderdag 2 augustus 2012, 15:26
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
CARMEN073
|
Berichten: 781
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:37
|
|
|
ANNA415 schreef: | Ik wel  |
Deuh...
Kan ik de harde schijf er niet uitschroeven en bewaren?
Zo ja; hoe ziet dat ding eruit en waar vind ik em?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNA415
|
Berichten: 2583
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:37
|
|
|
CARMEN073 schreef: | Kooknie
Was extra vroeg opgestaan om een hoop te doen. Zit ik hier weer. pff
Kom anna; we gaan aant werk. |
Nee, hang nog lekker in bed
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNA415
|
Berichten: 2583
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:39
|
|
|
CARMEN073 schreef: | Deuh...
Kan ik de harde schijf er niet uitschroeven en bewaren?
Zo ja; hoe ziet dat ding eruit en waar vind ik em? |
Kan ook met de ijzerzaag. Mannen leg eens uit waar dat ding zit
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:47
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Ik doe niet mee hoor... Ik zie daar niemand staan... Ja... lichtjes... |
De lichtjes zijn uit hoor . Ze zijn nu veranderd in groene en rooie tonnen. Oftewel....BOEIEN.
dus , je kan weer gewoon , rustig een ritje meedoen.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
SWEETLADY943
|
Berichten: 58
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:48
|
|
|
ANNA415 schreef: | Nee die borsthaar kerel mag jij. Bortshaarloos (of geschoren) in mijn mailbox AUB.
En trouwens ik heb EHBO, kan die kerel wel helpen  |
Hoi Anna, heb je er wel eens aan gedacht, dat dit dan juist de gelegenheid kan zijn om die man te scheren
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:53
|
|
|
VISSER278 schreef: | De lichtjes zijn uit hoor . Ze zijn nu veranderd in groene en rooie tonnen. Oftewel....BOEIEN.
dus , je kan weer gewoon , rustig een ritje meedoen.  |
Het blijft toch mooi...bij zon...bij regen...bij wind... Je komt er helemaal tot rust!!!!! In de meest slechte en moeilijke tijden van mijn leven...was ik daar... Kun jij je nog herinneren...dat er op de muur...(beneden bij het strand) een gedicht op de muur was geverfd...met witte letters??? Bijna onleesbaar??? Inmiddels is het weg...gebeurd tijdens onderhoudswerkzaamheden... Maar ik heb het bewaard...(ff zoeken)
In het holst van de nacht...als het overal stil is... Zo stil...dat ik denk aan de dood... Dan ben ik nog klaarwakker... Over glazen gebogen... En mijn dorst is nog altijd te groot...
Eronder stond BLUF...maar of het een lied was van BLUF weet ik niet..
Laatst aangepast door
|
ZEELAND736
|
op donderdag 2 augustus 2012, 10:01
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 09:54
|
|
|
ANNA415 schreef: | Nee, hang nog lekker in bed  |
Er staat hier in de schuur nog een fiets die rijklaar gemaakt moet worden.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 10:01
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Het blijft toch mooi...bij zon...bij regen...bij wind... Je komt er helemaal tot rust!!!!! In de meest slechte en moeilijke tijden van mijn leven...was ik daar... Kun jij je nog herinneren...dat er op de muur...(beneden bij het strand) een gedicht op de muur was geverfd...met witte letters??? Bijna onleesbaar??? Inmiddels is het weg...gebeurd tijdens onderhoudswerkzaamheden... Maar ik heb het bewaard...(ff zoeken) |
Nee , ik kom daar enkel maar voor vis. Maar de gemeente is daar wel goed bezig dan denk ik door de graffitti te verwijderen. Heb zelf pas nog een mail naar de gemeente gestuurd vanwege de loslopende honden daar. Er was op een avond haast niet te vissen omdat je de honden zo in de gaten moest houden. Er stond er één bijna tegen mn viskoffer te pissen , een andere dolde ff tussen mn hengels . Maar de gemeente heeft beloofd dat te zullen aanpakken. Een peuk op het strand , die met de vloed toch wel weg spoelt , daar schenken ze meer aandacht aan. Tssss , bij iedere strandovergang hebben ze asbakken geplaatst zogenaamd om het strand schoon te houden.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HARALD940
|
Berichten: 428
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 10:13
|
|
|
CARMEN073 schreef: | Deuh...
Kan ik de harde schijf er niet uitschroeven en bewaren?
Zo ja; hoe ziet dat ding eruit en waar vind ik em? |
Een harde schijf ziet er zo uit ongeveer

en om hem veilig aan de straat te zetten kun je ook dit schitterende hulpmiddel gebruiken....
Laatst aangepast door
|
HARALD940
|
op donderdag 2 augustus 2012, 10:14
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HARALD940
|
Berichten: 428
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 10:21
|
|
|
ANNA415 schreef: | Nee, hang nog lekker in bed  |
Wat een luizenleven, ik ben hier "hard" aan het werk. Daarom heb ik ook tijd om op CM te forumen.....
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZWAAN995
|
Berichten: 410
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 11:21
|
|
|
http://www.allergieplatform.nl/voeding/voedselallergie/nachtschade/
Heeft U een maand lang uw best gedaan met een Histamine Beperkend Dieet en heeft U gemerkt dat dit U werkelijk goed helpt dan kunt U doorgaan met deze wijze van voedselopname. In deze site geven wij u enkele richtlijnen voor wat wel en niet is toegestaan bij een dieet waarbij de verlaging van de Histaminespiegel op de voorgrond staat. De lijst is dus wat uitgebreider. Aan de hand van vragen en opmerkingen van patiënten zijn wij tot deze lijst gekomen. Nog steeds zijn wij bereid opmerkingen voor verbeteringen op te nemen.
Kruiden en Specerijen Vermeld wordt nu ook welke producten wel goed te gebruiken zijn: Toegestaan Azijn Bonenkruid Dille Jeneverbes Karwijzaad Laurier Mierikswortel Peper Saffraan Ui (vers) Bieslook Borage Dragon Kardemom Knoflook Marjolein Oregano Rozemarijn Salie Uifruitjes (zonder smaakversterker) Niet toegestaan Cayennepeper Champignons Eucalyptusolie Galanga ( Laos ) Gember Kaneel Kerrie Kervel Ketjap Komijn Koriander( ketoembar) Kruidnagel (koekkruiden) Lavas Majoraan Mosterdzaad Munt,Menthol Nootmuskaat Oranje snippers Paprika Peterselie Sassafras (tandpasta,thee,kauwgom) Sesamzaad Selderij,knolselderij Soja Tijm Vanille Venkel Vetsin Zonnebloempitten natrium(mono)glutamaat
Brood Alle soorten wit-, bruin- en volkorenbrood zijn toegestaan, evenals zuurdesem- en roggebrood zonder conserveermiddelen. Eet bij voorkeur bruinbrood. Crackers, knäckebröd e.d. zijn toegestaan als ze geen vanille of ei bevatten. Krenten- en rozijnenbrood bevatten vanille en kunt u beter niet gebruiken. Dit geldt ook voor beschuit (daar zit ook ei in), brood met gember en roggebrood mét conserveermiddel.
Melkproducten/ Zuivel Gewone melk kunt u meestal wel drinken. Melk direct van de koe niet. Bewaar melk koel en kort.
Geiten/paardenmelk zijn geen probleem, maar alleen voor mensen die een bewezen allergie voor melk hebben is dit aan te raden. Gebruiken zij dit weer teveel, dan kunnen zij ook hiervoor weer overgevoelig worden.
Gebruik geen koffiewitmakers, zoals melkpoeder. Pure slagroom, koffieroom zonder toevoegingen en crème fraîche zijn wel toegestaan. Niet toegestaan zijn: yoghurt, kwark, karnemelk en biogarde. (Als u weinig of geen melk drinkt of kaas eet, kan het zinvol zijn extra calcium te gebruiken.)
Boter Roomboter, (dieet)margarine en halvarine (beide zonder soja) zijn toegestaan. Bak- en braadproducten met smaakversterkers en Becel dieetmargarine raden wij af.
Kaas De voorkeur gaat uit naar heel jonge kaas, jonge roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou), smeerkaas, smeltkaas, geitenkaas, cottage cheese (Hüttenkäse) of mozzarella. Wij raden u af de volgende kazen te eten: • Kaas bereid van rauwe melk. • Blauwschimmelkazen, zoals Gorgonzola en Danish blue. • Witte schimmelkazen, zoals brie en camembert. • Kaassoorten bereid met minder zout, zoals Maaslander en Maasdammer. • Kruidenkazen. • Oude kaassoorten. • Buitenlandse kaassoorten, zoals Tilsiter, Cheddar, Emmentaler, Gruyère en Parmezaanse kaas.
Zie verder: Koemelkallergie Ei Het eten van eieren raden wij af. Eigeel kunt U eventueel wel gebruiken.
Vlees Wij raden u aan het onderstaande vlees niet te eten: • Kant-en -klaar vleesproducten, zoals aangemaakt gehakt, rundersaucijs, hamburger, rundervink. Deze kunnen ook bacteriën en allerlei kruiden en specerijen bevatten. • Varkensvlees of vleesproducten waarin deze vleessoorten verwerkt zijn. • Vleesconserven (blik en diepvries). • Schapen- of lamsvlees is meestal niet toegestaan. Meestal zijn rundvlees en paard wel toegestaan. Vleeswaren Het is niet raadzaam de volgende vleessoorten te eten: • Rauwe worstsoorten, zoals salami, cervelaat, metworst, rauwe ham en rookvlees. • Gerookte ham. • Varkensvlees (verwerkt in de meeste worstsoorten). • Gekruid vleeswaar. Vis Alleen zeer verse witvis of onbewerkte witvis uit de diepvries is toegestaan.
Eet vooral geen: • Visproducten uit blik. • Schaal- en schelpdieren, zoals mosselen, oesters, kreeft, krab en garnalen (en wat daarvan gemaakt is, zoals trassi en kroepoek. • Inktvis. • Schelvislever. • Geen enkele soort haring, makreel, sardines of tonijn, zalm, ansjovis of producten daarvan. Groenten Bij blikgroenten zit de meeste Histamine in het vocht. Het is dus van belang deze groente goed te laten uitlekken. Maak ook geen gebruik van kookvocht van groente. In het algemeen zijn de volgende groentes niet toegestaan: tomaten, spinazie, zuurkool, bietjes en paddestoelen (zoals champignons). Wij raden u aan de groentes die wel zijn toegestaan zoveel mogelijk te variëren. Rauwkost van de toegestane groentes is vanzelfsprekend ook mogelijk. Eet bij voorkeur geen snijbonen of "gefermenteerde" sojabonen, zoals Tempeh, tofu en tahoe. Het gebruik van verse peulvruchten (bruine/witte bonen en kapucijners), indien niet teveel en te frequent, is in het algemeen wel toegestaan. Bonen uit blik of pot moet u goed laten uitlekken. Als u overgevoelig bent voor pinda's (=boon), dan zijn naast de bonen ook peulvruchten niet toegestaan. Het eten van noten wordt dan ook afgeraden. Fruit In het algemeen is fruit slechter dan algemeen wordt aangenomen! Bij dit dieet zijn de volgende fruitsoorten niet toegestaan: avocado, kiwi, aardbeien, meloen, ananas, grapefruit en frambozen. Door het veel gebruik in het gehele leven, zijn sinaasappels op oudere leeftijd ook meestal af te raden. Banaan, mango, papaja, druiven, vijgen, en kokos als dit niet overmatig wordt gegeten is mogelijk. Maar niet meer dan 1x per week!
Zoet beleg: Het gebruiken van de volgende zoete belegsoorten is toegestaan: • jam van toegestaan fruit. • Honing. • (Appel)Stroop. Eet vooral géén: • Pindakaas en notenpasta. • Anijshagel, gekleurde muisjes en. gekleurde hagelslag. .Chocolade belegsoorten. • Marmiet of andere gistproducten. • Aardbeien-, abrikozen-, frambozen-, gemberjam en jam van citrusfruit (b.v. marmelade). • Kokosbrood. • Sandwichspreads. Pap U kunt pap maken van toegestane melk en bijvoorbeeld havermout, brinta, griesmeel, bambix of Nutrix (zonder smaakje). Vruchtengries of amandelgries is niet toegestaan. U kunt ook ontbijtproducten, zoals cornflakes en rice-crispies (zonder chocolade) eten als zij geen vanille en conserveringsmiddelen bevatten. Müsli en crüsli bevatten noten en raden wij af. Soep Soep kunt u zelf bereiden met groentesoorten die zijn toe gestaan. Ook kunt u rundvlees of kip toevoegen. De volgende ingrediënten moet u niet gebruiken: • Strooiaroma, maggi, bouillonblokjes en -poeder (er zitten kruiden en smaakversterkers in verwerkt ). • Tomatensoep, tomatenpuree of andere tomatenproducten., spinaziesoep, soep met varkensvlees of soep waarin de niet toegestane kruiden/specerijen verwerkt zijn. • Kant-en-klaar-soep uit blik, glas of in poedervorm. • Kant-en-klaar-bouillon. U kunt wel de volgende vulling kiezen: • (Runder) gehaktballetjes of kippenvlees. • Vermicelli, macaroni (zonder ei). • Boter / bloem om te binden Wild en gevogelte Het gebruik van kip en kalkoen is toegestaan. Wild vlees is alleen toegestaan als het zéér vers is. Jus en Saus Jus en sauzen kunt u bereiden van de toegestane vleessoorten, vis, gevogelte en wildsoorten. Boter, margarine, olie en bak- en braadproducten (zonder smaakversterkers) zijn toegestaan.
Wij raden u af de volgende producten te gebruiken: • Kant- en klaar sauzen uit pak, blik of pot. Vaak staat niet vermeld welke ingrediënten zijn gebruikt. • Sauzen voor sla of heldere dressings. • Kruidenmengsels als kip- en gehaktkruiden, pakjes jus, smeltjus, vissaus. deze kunnen onbekende kruiden of andere ingrediënten bevatten. • Tomatenpuree, ketchup of andere tomatenproducten. • Sojasaus (ketjap) of tamari. • Mayonaise/slasaus, want vaak is niet duidelijk welke kruiden, kleurstoffen en conserveermiddelen ze bevatten. Lees goed op de etiketten welke ingrediënten erin zitten of bereid de sauzen zelf op basis van toegestane kruiden en specerijen. Aardappelen Het eten van zeer verse aardappelen is toegestaan. Kant- en klaar-aardappelproducten raden wij af, omdat deze toevoegingen bevatten. U kunt aardappelen koken of bakken in olie, boter, margarine of een bak- en braadproduct zonder smaakversterkers. U kunt als vervanging ook rijst, macaroni, spaghetti (zonder ei), gierst, couscous, boekweit en cassave eten. Kant-en-klaar gevulde producten, zoals ravioli, tortellini en canneloni, raden wij af. Aardappelen schillen raden wij zeker af als U eczeem heeft.
Eenpansgerechten Het eten van zelfbereide éénpansgerechten, zoals bami, nasi en spaghetti (zonder ei) zijn toegestaan. Vanzelfsprekend moeten deze gerechten wel met de toegestane ingrediënten en kruiden/specerijen zijn bereid. Het gebruik van kant-en-klaar-maaltijden of maaltijden van een (afhaal)restaurant raden wij af. Nagerecht U kunt de volgende nagerechten eten: • Zelfbereide vla van melk met maïzena en toegestane smaakjes, zoals koffie. • Zelfbereide griesmeelpudding zonder vanillestokje of vanillesuiker, gegarneerd met toegestaan fruit of zelfbereide compote daarvan. • Toegestane fruitsoorten. • Zelfbereide appelmoes. • Stoofperen (zonder kaneel, bessensap of wijn). Wij raden u af nagerechten te nemen met vanille, kleurstof, kaneel, chocolade of cacao zoals: • IJs. • Kant-en-klaar-pudding. • Vanilleyoghurt. • Vanille- en vruchtenkwark. • Vruchtenyoghurt. • Vanillevla • chocoladevla . Diversen Als u eens een keer wilt fonduen of barbecuen dan kan dat door de toegestane vleessoorten te gebruiken. U kunt stokbrood en toegestane groentesoorten erbij eten en sausjes maken van de toegestane ingrediënten. Gebruik geen kant en klaar vleesschotels, want deze kunnen verkeerde kruiden bevatten.
Als u uit eten gaat, probeer dan met de volgende punten rekening te houden: • Als voorgerecht kunt u fruitsalade kiezen van toegestane verse fruitsoorten. Deze salade mag aangemaakt zijn met wat (zure) room. • Gebruik als hoofdgerecht de toegestane vlees- of vissoorten, bereid met de toegestane kruiden en gebraden/gebakken in de toegestane boter. • Vermijd het gebruik van kruidenboter en Iet op met sausjes. • Vraag om de toegestane groentesoorten, zoveel mogelijk naturel klaargemaakt. • Vraag om aardappelen of rijst of vers gebakken frites. Let bij aardappelpuree op eventueel toegevoegde kruiden. • Het nagerecht kunt u vervangen door koffie of thee. Dranken Het gebruik van de volgende dranken is toegestaan: • Thee en koffie. • Zelfbereide bouillon. • Bron- en mineraalwater. • Vers vruchtensap van toegestane fruitsoorten. Sinaasappelsap is toegestaan, maar door het veel gebruik wordt het door veel mensen slecht verdragen. De volgende dranken raden wij af • Kruiden-, specerijen- en vruchtenthee en alle thee met natuurlijke of kunstmatige smaakjes.. • Bouillon van blokjes of poeder en één dags soepen e.d. • Dranken met chocolade of cacao. • Limonadesoorten met niet toegestane toevoegingen. • Dranken op sojabasis. • Bier en wijn. Koek en Gebak De meeste kant en klare koek en gebaksoorten bevatten vanille. Let u bij het kopen dus goed op dat er geen ingrediënten inzitten met de namen vanille, ethylvanille of vanilline. Verder mogen de volgende producten niet verwerkt zijn in de koeken en gebaksoorten: • Noten (dus ook geen amandelspijs). • Peulvruchten (vaak als imitatie van amandelspijs, ook wel banketspijs genoemd). • Pinda bonen (dit product wordt vaak als smaakmaker toegevoegd). • Chocolade of cacao. • Soja. • Cakemeel. • Niet toegestane kruiden en specerijen, zoals kaneel, vanille, koriander, kruidnagel, koekkruiden. U kunt zelf koekjes bakken van bloem, roomboter en suiker. Van de kant en klaar producten kunt u de ongezwavelde krenten/rozijnen proberen. Snoep/ Snacks De volgende snoepjes raden wij af. • Pepermunt. • Kauwgum. • Kaneelstokjes of kaneelsnoepjes. • Alle soorten drop. • Chocolade. • Snoep met vruchtensmaakjes van niet toegestaan fruit, bijvoorbeeld zuurtjes, lolly's, langejan, kauwbonbons. • Hoesttabletten met menthol. • Nouga (noten). • Anijssuiker. • Snoep met niet toegestane kleurstoffen, conserveer middelen en andere toevoegingen. • pinda's/ noten ( wal- en cashew ) TOEVOEGINGEN IN VOEDING Het kan voorkomen dat gistproducten, maar ook kleurstoffen, conserveermiddelen, sulfieten, nitrieten en glutaminaten aan ons voedsel worden toegevoegd. Deze kunnen problemen geven. Mogelijk moet ook u daar rekening mee houden. Hierbij gaat het om de volgende E-nummers: • AZO-kleurstoffen: De E-nummers : 102, 110, 122, 123, 124, 151. • Niet AZO kleurstoffen: De E-nummers : 104,127,131, 132. • Conserveringsmiddelen: Benzoaten, E-nummers : 210 t/m 219 • Sulfieten, E-nummers : 220 t/m 228 • Nitraat/nitriet, E-nummers : 249 t/m 252 • Sorbinezuur, E-nummers: 200 t/m 203 • Azijnzuur, E-nummer : 260 • Smaakversterker Glutaminaat, E-nummers : 620 t/m 626 • Anti-oxidanten E-nummers : 311, 312. Deze kunnen een reactie geven als u gevoelig bent voor E 210-219. • Glansmiddel E-nummer : E906 Deze kan een reactie geven als u gevoelig bent voor E 210- 219
Laatst aangepast door
|
ZWAAN995
|
op woensdag 3 oktober 2012, 19:13
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 11:30
|
|
|
VISSER278 schreef: | Jaaaaaaaaaaaaa , doe maar , heeeeeeerlijk . Wel graag die van Venco.  |
Zeg meneertje zoetekauw GA je met die kleine snoepjes een stoep vol kleuren dan
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 11:31
|
|
|
HARALD940 schreef: | Wat een luizenleven, ik ben hier "hard" aan het werk. Daarom heb ik ook tijd om op CM te forumen..... |
Pfffffffffff valt nog mee ik werd om half elf wakker
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 11:34
|
|
|
ANNA415 schreef: | 'een handje helpen' zeiden m'n ouders ook over de hond (reu) als ie naar de dierenarts ging voor jeweetjewel
Of bedoelde je dat niet  |
Jij bent echt erg De arme jongen denkt ons te moeten bezig houden snap dat dan
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 11:36
|
|
|
CARMEN073 schreef: | Uch... en als je die vanger wat lager hangt... zo ongeveer op borsthoogte  |
Barbaar
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 11:37
|
|
|
HEIDE115 schreef: | vliegen vanger, Je kent ze wel,zo'n stroperig ding die je dan boven je tafel ophangt Ik vroeg me af..hoe jullie dat ervaren Je zit lekker aan een pannenkoek met stroop en soms dwalen je ogen onder het eten af zo rond de kamer in
dan zie je opeens dat dit met die half dooie vliegen hangen en opeens denk je ,he'wat deed ik eigenlijk op mijn pannekoek
vies praatje misschien. maar dat zo'n ding soms half in je bord hangt heb ik nooit begrepen Ik overdrijf wel wat,maar anders gelooft niemand me meer;) |
Die gore dingen komen bij mij dus echt niet in huis he! Dacht trouwens dat alleen ouwe mensen die dingen nog gebruikten Maar goed als de pannekoeken mar gesmaakt hebben
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 11:40
|
|
|
wat ga ik eten vandaag Heb nog geen idee kan niet wakker worden word vandaag dus niks wel goed voor de lijn
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZWAAN995
|
Berichten: 410
|
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012, 11:42
|
|
|
E-nummers
Hoe zit het eigenlijk met e-nummers en smaakversterkers? Binnen de e-nummers en smaakversterkers zijn er heel wat Histamine vrijmakende additieven. Daarom hierbij een overzicht van e-nummers en smaakversterkers die je beter kunt mijden. Het kost even wat tijd, maar als je de belangrijkste kunt onthouden, komt de rest vanzelf. Iedereen is hoogstwaarschijnlijk wel op de hoogte van de werking van Aspartaam. Mocht dit niet het geval zijn, kijk dan eens op deze website: www.aspartaam.com. Dit stofje is voor iedereen heel schadelijk en als je de feiten op een rijtje zet, word je niet vrolijk. Weet wat je eet! Dit geldt zeker voor ons, die zich aan het histaminevrije dieet moeten houden.
Kleurstoffen: E102: Tartrazine E104: Chinolinegeel E-107 Geel 2G E110: Oranjegeel S E-120 Cochenille (natuurlijk en kunstmatig) E-122 Azorubine E123: Amarant E124: Ponceau 4R E127: Erytrosine E-128 Rood 2G E131: Patentblauw V E132: Indigotine E-133 Briljantblauw E-150 Karamel (kan vit. B6 afbreken) E151: Briljantzwart BN E-154 Bruin FK E-160b Annatto E-161g Canthaxanthine E-180 Litholrubine BK
Bewaarmiddelen Benzoaten: E-200 E-202 E-203 E210: Benzoëzuur E211: Natriumbenzoaat E212: Kaliumbenzoaat E213: Calciumbenzoaat E214: Ethylester van p-hydroxybenzoëzuur E215: Natriumderivaat van E214 E216: Propylester van p-hydroxybenzoëzuur E217: Natriumderivaat van E216 E218: Methylester van p-hydroxybenzoëzuur E219: Natriumderivaat van E218
Sulfieten: E220: Zwaveldioxyde E221: Natriumsulfiet E222: Natriumwaterstofsulfiet E223: Natriumdisulfiet E224: Kaliumdisulfiet E225 E226: Calciumsulfiet E227: Calciumwaterstofsulfiet E228: kaliumwaterstofsulfiet
Nitrieten en nitraten: E249: Kaliumnitriet E250: Natriumnitriet E251: Natriumnitraat E252: Kaliumnitraat E-260 E-261
Antioxidantia: E-310 E-311 E-312 E320: Butylhydroxyanisol (BHA) E321: Butylhydroxytolueen (BHT) E-338 E-339 E-340 E-341 E-342 E343 E-450
Glutamaten (smaakversterkers): let op deze tellen het zwaarst!
620 of B550: Glutaminezuur 621 of B551: Natriumglutamaat 622 of B552: Kaliumglutamaat 623 of B553: Calciumglutamaat 624: Ammoniumglutamaat 625: Magnesiumglutamaat 626 -627 -628 -629: Guanylaten 630 -631 -632 -633: Inosinaten 635: Natrium-5-ribonucleotide Glansmiddel: E-906: Benzoinegom Vanilline, Ethyl-vanilline, Menthol Zoethoutwortelextract, Anijs, Anethol Aspartaam, Cyclamaten, Sacharine
DRANKEN WELKE JE ECHT MOET ZIEN TE VERMIJDEN:
Bier Chocolademelk Cola Koffie ( je mag wel décafé) Kunstmatige dranken Melkpoeder Rode wijn Witte wijn
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZWAAN995
|
Berichten: 410
|
|
Naar boven |
|
|
|
|
|
|
|
 |
|