ChristianMatch
 


Forum

Bedekking
ChristianMatch forum index » Christelijk leven
Auteur Bericht
TALLGUY817





Berichten: 206

BerichtGeplaatst: donderdag 26 juli 2012, 07:50
 
Helaas blijkt de Bijbel voor vele christenen een moeilijk en onbegrijpelijk boek te zijn. Men kent vaak oppervlakkig de verhalen maar de ware betekenis ervan ontgaat hen. De Bijbel wordt in vele kerkelijke richtingen vaak alleen nog gebruikt om eigen ideeën (ethiek, dogma's) te onderbouwen of zonodig te bewijzen. Door deze werkwijze wordt de Bijbel een boek vol tegenstrijdigheden. Dit is dan ook een van de redenen dat christenen de Bijbel maar in de boekenkast laten staan of er hooguit nog uit voorlezen na de maaltijd.

Waarschuwing !!!

Het hardnekkig lezen van de Bijbel met een "theologische bril" op zal er toe leiden dat de waarheid totaal niet meer verstaan wordt. Indien iemand niet oprecht met de Bijbel omgaat zal God zelf deze Bijbel voor hem sluiten. Aan dergelijke figuren maakt God Zijn wil niet bekend. Net zoals bij het volk Israël zal God zelf een bedekking leggen over de Schriften.

"Maar hunne zinne zijn verhard geworden. want tot op de dag van heden blijft hetzelfde deksel in het lezen des ouden testaments, zonder ontdekt te worden, hetwelk door Christus teniet gedaan wordt. Maar tot den huidigen dag toe, wanneer Mozes gelezen wordt, ligt een deksel op hun hart; doch zo wanneer het tot de Heere zal bekeerd zijn, zo wordt het deksel weggenomen". 2 Cor. 3:14-16

God zelf legt dus een "bedekking" over de Schrift indien iemand niet oprecht is.

Vandaar dus dat mensen hier furieus worden in plaats dat zij zouden worden verblijd wanneer ik het Woord recht snijdt. In hun onwetendheid gaan ze dan lopen te roepen dat ik een duivelskunstenaar ben.

Mar 3:25 En indien een huis tegen zichzelf verdeeld is, zo kan dat huis niet bestaan.
Mar 3:26 En indien de satan tegen zichzelven opstaat, en verdeeld is, zo kan hij niet bestaan, maar heeft een einde.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

ChristianMatch forum index » Christelijk leven
Pagina 1 van 1