ChristianMatch
 


Forum

Artikel: Het uiten van gevoelens wel degelijk van belang
ChristianMatch forum index » Christelijk leven
Auteur Bericht
ESTHER012





Berichten: 11

BerichtGeplaatst: maandag 1 september 2014, 13:23
 
Artikel:

Het uiten van gevoelens wel degelijk van belang:

Heb je dat soms ook weleens dat je gevangen zit in je eigen denkwereld en gevoelens waar je geen raad mee weet? Je worstelt ermee maar komt geen stap verder en je leeft met de gedachte het zou wel over gaan. Maar dan ontdek je dat deze gedachten niet de oplossing zijn, maar dat gevoelens met je aan de loop gaan en dit van binnen aan je gaat knagen.
Het uiten van gevoelens wordt vaak niet gedaan, of niet op een goede manier geuit. Dit kan grote gevolgen hebben niet alleen emotioneel, maar ook lichamelijk. Geest, ziel en lichaam zijn 3 verbindingen met elkaar en dit kan niet worden losgekoppeld. Dus ook het lichaam kan daar hinder aan ondervinden. Als de gevoelens die diepgeworteld zitten in ons hart niet aan bod komen of niet gedeeld kunnen worden met andere mensen, kan dit diep van binnen aan je gaan knagen.


In dit artikel beschrijf ik:

- Wat zijn emoties.
- Wat zegt de Bijbel over emoties.
- Wat gebeurd er als emoties niet de ruimte krijgen om te worden geuit, of op een verkeerde manier worden geuit.
- Hoe ging Jezus om met zijn emoties.
- Wat kunnen wij daarvan leren en tips om emoties te uiten.
- Citaat.


Wat zijn emoties:

Emoties zijn uitingen van je gevoelens, of innerlijke beleving. Ze horen bij het leven en zijn gezond. Emoties hebben zeker ook functies, ze dienen als een waarschuwingsteken of voor ontlading van gevoelens of gebeurtenissen. Het is juist goed om emoties te hebben, want als we deze niet zouden hebben zouden we leven als ‘’robotten’’ en maken we ons zelf niet kenbaar. In het ergste geval zou het ons zelfs kunnen beschadigen. Angst zorgt ervoor dat we in actie komen als er gevaar is. Zouden we geen angst hebben, dan zouden we gevaar op kunnen lopen. Om een voorbeeld te geven, stel je voor je loopt in een dierentuin en er is een tijger ontsnapt, in je ooghoek zie je de ontsnapte tijger, ik denk niet dat je vrolijk naar dit beest zal toelopen en hem zal aaien, nee angst zet aan tot actie, weg van deze benarde situatie. Dus als er geen angst zou zijn en je daar zou blijven, dan zou de tijger je kunnen aanvallen en zelfs kunnen doden, angst zet dus aan om te vluchten van een onveilige situatie. Boosheid is ook goed, boos word je bijvoorbeeld als er onrecht is aangedaan of iemand is over je grenzen gegaan. Boosheid heeft een functie, het onrecht wordt hersteld en je lichaam geeft je de energie om tot actie over te gaan.
God heeft ons gemaakt met emoties en mogen we deze op een goede manier uiten.

Er zijn 4 basisemoties:

Vreugde Woede
Angst Verdriet


Wat zegt de Bijbel over emoties:

Ook komen emoties in de Bijbel voor. Kijk maar eens naar het leven van Jezus. Jezus had toen Hij hier op aarde was ook emoties. In het boek Spreuken en Psalmen zie je ook dat er verschillende emoties geuit worden. Zo zijn er nog meer Bijbelboeken waar dit in te vinden is.

Als eerst nemen we een kijkje in het leven van Jezus.

Lucas 22:42-44 Vader bad Hij, neem deze beker alstublieft van Mij weg. Maar wat U wilt zal gebeuren en niet wat Ik wil. Op dat moment kwam een engel uit de hemel om Hem kracht te geven. En Hij begon vuriger te bidden. Hij was zo verschrikkelijk bang geworden dat het zweet Hem uitbrak en als grote druppels bloed op de grond vielen. (Het Boek)
Jezus was niet bang voor God, maar hij was wel bang om al het lijden op Hem te nemen. Bang om het niet aan te kunnen om daadwerkelijk alle zonde van alle mensen te dragen, niet alleen leed hij enorm veel pijn, maar was verlaten door God. Jezus moest door de diepste pijn heen gaan om alle mensen te kunnen redden en moest Hij totaal afgesloten worden van Gods liefde, om de macht van de duivel te kunnen overwinnen.
Hoe ging Jezus met deze angst om? Hij bad tot de vader, zelfs toen er bloeddruppels op de grond vielen, toch bleef Hij bidden en was Hij niet gefocust op zijn emotie.

Johannes 2:14-16
Op het tempelplein zag Hij handelaars die runderen, schapen en duiven verkochten en geldwisselaars die achter hun tafeltjes zaten. Hij knoopte een paar stukken touw aan elkaar en joeg hen daarmee met hun dieren de tempel uit. Het geld van de wisselaars gooide Hij op de grond en hun tafeltjes gooide Hij omver. Tegen de duivenverkopers zei Hij: "Eruit het huis van mijn Vader is geen markt."
Hier zie je dat Jezus boos was en fysieke kracht gebruikte om de tafels omver te gooien en ze uit de tempel te jagen met een stuk touw. Volgens de evangeliën was dat de enige keer dat hij geweld gebruikte.
Ik denk dat Jezus ook zijn stem verheven had om duidelijk aan te geven dat hij er niet van gediend was.
Jezus werd boos omdat er handel was en het ging niet om God. De tempel was Gods huis, dus het was Hem goed recht dat hij boos werd.

Johannes 11:33:35
Toen Jezus haar en de joden die met haar waren meegekomen, zag huilen, greep het verdriet Hem aan. Jezus huilde. Hier zie je dat Jezus met ontferming bewogen was en huilde. Hij huilde om Zijn vriend Lazarus die overleden was.

Lucas 10:21
Op dat moment begon hij vervuld van de heilige Geest te juichen en zei: "Ik loof u, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat u deze dingen voor wijzen en verstandigen hebt verborgen, maar ze aan eenvoudige mensen hebt onthuld. Ja, Vader, zo hebt u het gewild." Hier zie je dat Jezus verheugd was om de wil van de Vader en was vervuld door de Heilige Geest.

Verder zie je dat er in de Bijbel emoties voorkomen. Kijk maar eens naar het leven van David. David die zijn hele hart uitstort naar God en het stukje over Hanna.
Psalm 116

Psalm 103 Hier lees je de vreugde van David, in dit stukje laat David zijn dankbaarheid en vreugde en grootheid van God zien.

1 samuel 1:10 Hier lees je dat Hanna in bittere tranen huilde omdat Peninna haar plaagde omdat ze geen kinderen kon krijgen. Ik denk dat Hanna in een tijdelijk depressie zat omdat ze niet meer at.

De Bijbel spreekt dus wel degelijk over emoties, ik zal er nog een aantal opschrijven.

Boosheid: Efeze 4:26,27 Als u boos wordt, zondig dan niet: laat de zon niet ondergaan over uw boosheid, geef de duivel geen kans.
Walging: Spreuken 6:16-19 Zes dingen haat de Heer,
Zeven dingen zijn hem een gruwel: Ogen die hooghartig kijken en een tong die liegt,
handen die onschuldig bloed vergieten en een hart dat op het kwade zint,
voeten die zich naar de misdaad reppen
en getuigen die bedriegen, altijd liegen,
en zij die stoken tussen broers.
Vreugde: prediker 9:7 Dus eet je brood met vreugde, drink met een vrolijk hart je wijn. God ziet alles wat je doet allang met welbehagen .
Angst: spreuken 29:25 Vrees voor mensen spant een strik, maar wie op de Here vertrouwen zijn onaantastbaar.
Verdriet: psalm 56:9 Vang mijn tranen in uw kruik. Staan ze niet allen in uw boek?
Verbazing: Hij vroeg hun: ‘Waar is jullie geloof?’ De leerlingen waren geschrokken en zeiden vol verbazing tegen elkaar: Wie is hij toch, dat zelfs de wind en het water zijn bevelen gehoorzamen?


Wat gebeurt er als emoties niet de ruimte krijgen om geuit te worden, of op een verkeerde manier geuit worden?

Het uiten van emoties is een ontladingsreactie waarmee je fysieke ervaring van de emotie ontkracht.
Als emoties niet de ruimte krijgen om geuit te worden, waar blijven deze emoties dan?
Deze emoties kunnen niet zomaar verdwijnen maar blijven opgeslagen, omdat ze niet geuit worden blijven ze opgekropt, dit heeft gevolgen. Als er opgeslagen emoties zijn dan kan dit lichamelijke en psychische klachten veroorzaken. In het begin had ik het er over dat geest, ziel en lichaam niet losgekoppeld kunnen worden van elkaar. Ook het lichaam kan dus hinder aan ondervinden als er emoties opgekropt blijven. Als deze blijven kan het zijn dat het zich steeds meer opstapelt en opeens barst de bom vaak is het dan al te laat, omdat er meerdere emoties zijn opgeslagen. Emoties kunnen ook op een verkeerd manier geuit worden, bijvoorbeeld door middel van driftaanvallen in bijzijn van andere mensen, of door te reageren vanuit een teleurstelling. Dit kan zoveel impact hebben gehad dat er geen ruimte meer is voor echte vergeving.


Een aantal gevolgen van lichamelijke en psychische klachten bij het niet kunnen uiten van emoties.

- Stress (dit kan ook als er onverwerkte emoties zijn)
- Slaapproblemen
- Piekeren
- Depressies/angsten
- Onverklaarbare lichamelijke klachten
- Fibromyalgie.
- Migraine
- Buik en maagklachten
- Pijn in de onderrug
- Hyperventilatie
- Vermoeidheid
- Onrustige gevoelens


Hoe ging Jezus om met Zijn emoties:

We gaan opnieuw een kijkje nemen in het leven van Jezus, hoe ging Hij om met emoties.
Jezus richtte Zijn boosheid bijvoorbeeld niet op mensen, maar op de gevolgen van de macht van Satan. Hij was boos omdat er vanwege Satan hebzucht en ziekte in de wereld was. Wat er ook gebeurde, Hij wilde Zijn Vader eren. Dat is een goede les voor ons. Als onze emoties met ons op de loop lijken te gaan mogen we deze bij God brengen. Bij Hem kun je altijd terecht, ook al lijkt geen mens je te begrijpen. Als je Hem vertelt over je gevoelens, kun jij je boosheid leren gebruiken om onrecht te bestrijden en zal God je verdriet verzachten. Zo zullen we steeds meer op Jezus gaan lijken!


Wat kunnen we hiervan leren en tips om emoties te uiten:

-Emoties mogen we uiten, zowel bij God als bij mensen. Als je het moeilijk vind om te praten, schrijf dan je gevoelens op. Hou bv een dagboekje bij.
Als je terugleest in het boek Samuel 1 dan zie je daar dat Hanna zoveel verdriet had dat ze niet meer at, ze ging met haar verdriet naar God toe en had ze haar hart uitgestort, nadat ze dat gedaan had ging het beter met haar en at ze ook weer.
-Zorg ervoor dat je 1 of een aantal vertrouwenspersonen om je heen hebt.
-Als er door boosheid verbittering is opgetreden, nodig God hierin uit. En bid voor de mensen die jou verdriet hebben aangedaan en zegen hen.
-Probeer zo snel mogelijk (vlak nadat de heftigste emoties wat zijn bekoeld) over te gaan tot een direct gesprek. Liever vandaag dan morgen dus, maar ook: liever laat dan nooit.
-Mocht je moeite blijven houden met het uiten van je emoties kan het goed zijn om pastorale zorg in te schakelen.

Citaat: Verdriet heeft een zuivere werking voor de ziel.

Dit artikel is geschreven door Esther Visser

Groetjes Esther


Laatst aangepast door
ESTHER012
op donderdag 4 september 2014, 22:10
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CORNEEL767





Berichten: 54

BerichtGeplaatst: maandag 1 september 2014, 20:29
 
ESTHER012 schreef:
Artikel:

Het uiten van gevoelens wel degelijk van belang:

Heb je dat soms ook weleens dat je gevangen zit in je eigen denkwereld en gevoelens waar je geen raad mee weet? Je worstelt ermee maar komt geen stap verder en je leeft met de gedachte het zou wel over gaan. Maar dan ontdek je dat deze gedachten niet de oplossing zijn, maar dat gevoelens met je aan de loop gaan en dit van binnen aan je gaat knagen.
Het uiten van gevoelens wordt vaak niet gedaan, of niet op een goede manier geuit. Dit kan grote gevolgen hebben niet alleen emotioneel, maar ook lichamelijk. Geest, ziel en lichaam zijn 3 verbindingen met elkaar en dit kan niet worden losgekoppeld. Dus ook het lichaam kan daar hinder aan ondervinden. Als de gevoelens die diepgeworteld zitten in ons hart niet aan bod komen of niet gedeeld kunnen worden met andere mensen, kan dit diep van binnen aan je gaan knagen.


In dit artikel beschrijf ik:

- Wat zijn emoties.
- Wat zegt de bijbel over emoties.
- Wat gebeurd er als emoties niet de ruimte krijgen om te worden geuit, of op een verkeerde manier worden geuit.
- Hoe ging Jezus om met zijn emoties.
- Wat kunnen wij daarvan leren en tips om emoties te uiten.
- Citaat.


Wat zijn emoties:

Emoties zijn uitingen van je gevoelens, of innerlijke beleving. Ze horen bij het leven en zijn gezond. Emoties hebben zeker ook functies, ze dienen als een waarschuwingsteken of voor ontlading van gevoelens of gebeurtenissen. Het is juist goed om emoties te hebben, want als we deze niet zouden hebben zouden we leven als ‘’robotten’’ en maken we ons zelf niet kenbaar. In het ergste geval zou het ons zelfs kunnen beschadigen. Angst zorgt ervoor dat we in actie komen als er gevaar is. Zouden we geen angst hebben, dan zouden we gevaar op kunnen lopen. Om een voorbeeld te geven, stel je voor je loopt in een dierentuin en er is een tijger ontsnapt, in je ooghoek zie je de ontsnapte tijger, ik denk niet dat je vrolijk naar dit beest zal toelopen en hem zal aaien, nee angst zet aan tot actie, weg van deze benarde situatie. Dus als er geen angst zou zijn en je daar zou blijven, dan zou de tijger je kunnen aanvallen en zelfs kunnen doden, angst zet dus aan om te vluchten van een onveilige situatie. Boosheid is ook goed, boos wordt je bijvoorbeeld als er onrecht is aangedaan of iemand is over je grenzen gegaan. Boosheid heeft een functie, het onrecht wordt hersteld en je lichaam geeft je de energie om tot actie over te gaan.
God heeft ons gemaakt met emoties en mogen we deze op een goede manier uiten.

Er zijn 4 basisemoties:

Vreugde Woede
Angst Verdriet


Wat zegt de bijbel over emoties:

Ook komen emoties in de bijbel voor. Kijk maar eens naar het leven van Jezus. Jezus had toen Hij hier op aarde was ook emoties. In het boek spreuken en psalmen zie je ook dat er verschillende emoties geuit worden. Zo zijn er nog meer bijbelboeken waar dit in te vinden is.

Als eerst nemen we een kijkje in het leven van Jezus.

Lucas 22:42-44 Vader bad Hij, neem deze beker alstublieft van Mij weg. Maar wat U wilt zal gebeuren en niet wat Ik wil. Op dat moment kwam een engel uit de hemel om Hem kracht te geven. En Hij begon vuriger te bidden. Hij was zo verschrikkelijk bang geworden dat het zweet Hem uitbrak en als grote druppels bloed op de grond vielen. (Vertaling vanuit het boek)
Jezus was niet bang voor God, maar hij was wel bang om al het lijden op Hem te nemen. Bang om het niet aan te kunnen om daadwerkelijk alle zonde van alle mensen te dragen, niet alleen leed hij enorm veel pijn, maar was verlaten door God. Jezus moest door de diepste pijn heen gaan om alle mensen te kunnen redden en moest Hij totaal afgesloten worden van Gods liefde, om de macht van de duivel te kunnen overwinnen.
Hoe ging Jezus met deze angst om? Hij bad tot de vader, zelfs toen er bloeddruppels op de grond vielen, toch bleef Hij bidden en was Hij niet gefocust op zijn emotie.

Johannes 2:14-16
Op het tempelplein zag Hij handelaars die runderen, schapen en duiven verkochten en geldwisselaars die achter hun tafeltjes zaten. Hij knoopte een paar stukken touw aan elkaar en joeg hen daarmee met hun dieren de tempel uit. Het geld van de wisselaars gooide Hij op de grond en hun tafeltjes gooide Hij omver. Tegen de duivenverkopers zei Hij: Eruit het huis van mijn Vader is geen markt.
Hier zie je dat Jezus boos was en fysieke kracht gebruikte om de tafels omver te gooien en ze uit de tempel te jagen met een stuk touw. Volgens de evangeliën was dat de enige keer dat hij geweld gebruikte.
Ik denk dat Jezus ook zijn stem verheft had om duidelijk aan te geven dat hij er niet van gediend was.
Jezus werd boos omdat er handel was en het ging niet om God. De tempel was Gods huis, dus het was Hem goed recht dat hij boos werd.

Johannes 11:33:35
Toen Jezus haar en de joden die met haar waren meegekomen, zag huilen, greep het verdriet Hem aan. Jezus huilde. Hier zie je dat Jezus met ontferming bewogen was en huilde. Hij huilde om Zijn vriend Lazarus die overleden was.

Lucas 10:21
Op dat moment begon hij vervuld van de heilige Geest te juichen en zei: ‘Ik loof u, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat u deze dingen voor wijzen en verstandigen hebt verborgen, maar ze aan eenvoudige mensen hebt onthuld. Ja, Vader, zo hebt u het gewild. Hier zie je dat Jezus verheugd was om de wil van de Vader en was vervuld door de Heilige Geest.

Verder zie je dat er in de bijbel emoties voorkomen. Kijk maar eens naar het leven van David. David die zijn hele hart uitstort naar God en het stukje over Hanna.
Psalm 116

Psalm 103 Hier lees je de vreugde van David, in dit stukje laat David zijn dankbaarheid en vreugde en grootheid van God zien.

1 samuel 1:10 Hier lees je dat Hanna in bittere tranen huilde omdat Peninna haar plaagde omdat ze geen kinderen kon krijgen. Ik denk dat Hanna in een tijdelijk depressie zat omdat ze niet meer at.

De bijbel spreekt dus wel degelijk over emoties, ik zal er nog een aantal opschrijven.

Boosheid: Efeze 4:26,27 Als u boos wordt, zondig dan niet: laat de zon niet ondergaan over uw boosheid, geef de duivel geen kans.
Walging: Spreuken 6:16-19 Zes dingen haat de Heer,
Zeven dingen zijn hem een gruwel: Ogen die hooghartig kijken en een tong die liegt,
handen die onschuldig bloed vergieten en een hart dat op het kwade zint,
voeten die zich naar de misdaad reppen
en getuigen die bedriegen, altijd liegen,
en zij die stoken tussen broers.
Vreugde: prediker 9:7 Dus eet je brood met vreugde, drink met een vrolijk hart je wijn. God ziet alles wat je doet allang met welbehagen .
Angst: spreuken 29:25 Vrees voor mensen spant een strik, maar wie op de Here vertrouwen zijn onaantastbaar.
Verdriet: psalm 56:9 Vang mijn tranen in uw kruik. Staan ze niet allen in uw boek?
Verbazing: Hij vroeg hun: ‘Waar is jullie geloof?’ De leerlingen waren geschrokken en zeiden vol verbazing tegen elkaar: Wie is hij toch, dat zelfs de wind en het water zijn bevelen gehoorzamen?


Wat gebeurd er als emoties niet de ruimte krijgen om geuit te worden of op een verkeerde manier geuit worden?

Het uiten van emoties is een ontladingsreactie waarmee je fysieke ervaring van de emotie ontkracht.
Als emoties niet de ruimte krijgen om geuit te worden, waar blijven deze emoties dan?
Deze emoties kunnen niet zomaar verdwijnen maar blijven opgeslagen, omdat ze niet geuit worden blijven ze opgekropt, dit heeft gevolgen. Als er opgeslagen emoties zijn dan kan dit lichamelijke en psychische klachten veroorzaken. In het begin had ik het er over dat geest, ziel en lichaam niet losgekoppeld kunnen worden van elkaar. Ook het lichaam kan dus hinder aan ondervinden als er emoties opgekropt blijven. Als deze blijven kan het zijn dat het zich steeds meer opstapelt en opeens barst de bom vaak is het dan al te laat, omdat er meerdere emoties zijn opgeslagen. Emoties kunnen ook op een verkeerd manier geuit worden, bijvoorbeeld door middel van driftaanvallen in bijzijn van andere mensen, of door te reageren vanuit een teleurstelling. Dit kan zoveel impact hebben gehad dat er geen ruimte meer is voor echte vergeving.


Een aantal gevolgen van lichamelijke en psychische klachten bij het niet kunnen uiten van emoties.

- Stress (dit kan ook als er onverwerkte emoties zijn)
- Slaapproblemen
- Piekeren
- Depressies/angsten
- Onverklaarbare lichamelijke klachten zoals:
- Fibromyalgie.
- Migraine
- Buik en maagklachten
- Pijn in de onderrug
- Hyperventilatie
- Vermoeidheid
- Onrustige gevoelens


Hoe ging Jezus om met Zijn emoties:

We gaan opnieuw een kijkje nemen in het leven van Jezus, hoe ging Hij om met emoties.
Jezus richtte Zijn boosheid bijvoorbeeld niet op mensen, maar op de gevolgen van de macht van satan. Hij was boos omdat er vanwege satan hebzucht en ziekte in de wereld was. Wat er ook gebeurde, Hij wilde Zijn Vader eren. Dat is een goede les voor ons. Als onze emoties met ons op de loop lijken te gaan mogen we deze bij God brengen. Bij Hem kun je altijd terecht, ook al lijkt geen mens je te begrijpen. Als je Hem vertelt over je gevoelens, kun jij je boosheid leren gebruiken om onrecht te bestrijden en zal God je verdriet verzachten. Zo zullen we steeds meer op Jezus gaan lijken!


Wat kunnen we hiervan leren en tips om emoties te uiten:

-Emoties mogen we uiten, zowel bij God als bij mensen. Als je het moeilijk vind om te praten, schrijf dan je gevoelens op. Hou bv een dagboekje bij.
Als je terugleest in het boek Samuel 1 dan zie je daar dat Hanna zoveel verdriet had dat ze niet meer at, ze ging met haar verdriet naar God toe en had ze haar hart uitgestort, nadat ze dat gedaan had ging het beter met haar en at ze ook weer.
-Zorg ervoor dat je 1 of een aantal vertrouwenspersonen om je heen hebt.
-Als er door boosheid verbittering is opgetreden, nodig God hierin uit. En bid voor de mensen die jou verdriet hebben aangedaan en zegen hen.
-Probeer zo snel mogelijk (vlak nadat de heftigste emoties wat zijn bekoeld) over te gaan tot een direct gesprek. Liever vandaag dan morgen dus, maar ook: liever laat dan nooit.
-Mocht je moeite blijven houden met het uiten van je emoties kan het goed zijn om pastorale zorg in te schakelen.

Citaat: Verdriet heeft een zuivere werking voor de ziel.

Dit artikel is geschreven door Esther Visser

Sinds kort heb ik ook een eigen site, www.dewegvanherstel.webklik.nl
Heeft u ergens moeite mee dan mag u mij altijd mailen.

Groetjes Esther
dank je wel esther voor deze topic die je hebt opgestart ik geloof dat veel mensen er veel aan zullen hebben al .
al weten we het misschien al wel toch is het belangrijke en goed om het weer te horen of lezen in dit geval.ikheb er in ieder geval iets aan.Gods zegen met alles waar je mee bezig bent.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ZEELAND736





Berichten: 4863

BerichtGeplaatst: maandag 1 september 2014, 21:43
 
En ik heb er ook veel aan!
Geweldig...dat er jonge mensen mee komen!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CHRISTIANMATCH
moderator





Berichten: 481

BerichtGeplaatst: dinsdag 2 september 2014, 16:41
 
Topic verplaatst naar dit subforum.

Met Esther wordt overlegd óf en hoe ze verder gaat met deze artikelen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ESTHER012





Berichten: 11

BerichtGeplaatst: woensdag 3 september 2014, 20:55
 
ZEELAND736 schreef:
En ik heb er ook veel aan!
Geweldig...dat er jonge mensen mee komen!!

Fijn om te lezen dat u er veel aan hebt. Regelmatig zal ik nieuwe artikelen plaatsen. Lachende smiley

Mag ik u vragen waar u precies veel aan gehad had in het artikel?

Veel zegen hoor.

Groetjes Esther
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ESTHER012





Berichten: 11

BerichtGeplaatst: woensdag 3 september 2014, 20:57
 
CHRISTIANMATCH schreef:
Topic verplaatst naar dit subforum.

Met Esther wordt overlegd óf en hoe ze verder gaat met deze artikelen.

Er is overleg geweest en ik zal regelmatig artikelen plaatsen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ESTHER012





Berichten: 11

BerichtGeplaatst: woensdag 3 september 2014, 20:58
 
CORNEEL767 schreef:
dank je wel esther voor deze topic die je hebt opgestart ik geloof dat veel mensen er veel aan zullen hebben al .
al weten we het misschien al wel toch is het belangrijke en goed om het weer te horen of lezen in dit geval.ikheb er in ieder geval iets aan.Gods zegen met alles waar je mee bezig bent.

Beste Corneel,

Wat fijn om te lezen. Hartelijk dank.

Groetjes Esther
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
SHANITA130





Berichten: 7083

BerichtGeplaatst: woensdag 3 september 2014, 22:21
 
Hai Esther,

Wat een mooi en goed artikel!!!

Quote:
Er zijn 4 basisemoties:

Vreugde Woede
Angst Verdriet

Wat heerlijk om deze dingen weer te lezen!

Ja, ik las zulke dingen ook al in de boeken van Alice Miller...

Lachende smiley


Laatst aangepast door
SHANITA130
op donderdag 4 september 2014, 07:02
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ESTHER012





Berichten: 11

BerichtGeplaatst: donderdag 4 september 2014, 10:06
 
SHANITA130 schreef:
Hai Esther,

Wat een mooi en goed artikel!!!



Wat heerlijk om deze dingen weer te lezen!

Ja, ik las zulke dingen ook al in de boeken van Alice Miller...

Lachende smiley

Hoi Shanita,

Hartelijk dank voor je reactie. Je reactie van gisteren had ik gelezen en bedankt voor jou openheid daarover.
Het is zeker belangrijk om emoties die God gegeven heeft niet onder stoelen of banken weg te vegen, maar er gewoon te laten zijn en emoties de ruimte bieden om geuit te worden. Wel is het goed om stil te staan als we bv boos zijn, wat de bijbel daar precies over zegt. En hoe wij als christenen met boosheid om kunnen gaan.

Alice Miller ken ik niet, ik zal het eens opzoeken.

Het is de bedoeling dat ik regelmatig artikelen gaat plaatsen, dus er komen er nog meer aan Lachende smiley

Groetjes Esther
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

ChristianMatch forum index » Christelijk leven
Pagina 1 van 1