ChristianMatch
 


Forum

Berichten van HENRIKE957
ChristianMatch forum index » Berichten van HENRIKE957
Auteur Bericht
HENRIKE957 (27)





Berichten: 1

BerichtGeplaatst: maandag 29 mei 2017, 23:12
BerichtOnderwerp: Mensen met een "handicap"
 
Interessant onderwerp.. we kunnen er eindeloos over blijven discussieren. Feit is wel dat iedereen onbewust het uiterlijk mee laat spelen.
De een haakt al snel af terwijl een ander het de moeite waard vindt om het innerlijk te ontdekken. Je kunt niet veranderen hoe mensen met jou omgaan, maar wel hoe jij zelf met jezelf en je uiterlijk/handicap omgaat.

Je kunt veel aan je uitstraling doen, ga eens voor jezelf na hoe je waarschijnlijk overkomt op anderen. Iets vaker glimlachen of iets aardigs zeggen of zelfverzekerd een praatje beginnen kan al heel positief uitwerken.

En ja, je kunt nog zo hard schreeuwen: "het uiterlijk is niet belangrijk, het gaat om het innerlijk", uiteindelijk speelt het uiterlijk voor iedereen wel onbewust een grote rol. Het uiterlijk is immers het eerste wat je ziet. In de eerste paar seconden vorm je onbewust een beeld over de ander. En er zijn nu eenmaal mensen die niet op dikke mensen vallen maar alleen op slanke, of andersom. Of op donker haar of juist niet. Op vrolijke, spontane mensen of juist stille en rustige mensen. Het heeft puur te maken met hoe je zelf bent. Je moet je prettig voelen bij iemand, voor je een relatie aan wil gaan. En daar speelt ook het uiterlijk een grote rol in, niets aan te doen.

Ik begrijp wel dat er frustratie is. Dat ervaar ik zelf ook wel, waarom hebben al die knappe mensen zoveel geluk en succes en ik niet? Maar dan bedenk ik: wees blij, want hoe weet je dan dat ze je niet (ook) graag willen vanwege je uiterlijk? Als je uiterlijk niet bepaald aantrekkelijk is en iemand wil toch een relatie met je dan kun je ervanuit gaan dat het serieus is, dat het om je innerlijk te doen is. Fijn, toch? Dit soort relaties zijn vaak ook standvastiger dan relaties waarbij het uiterlijk een grote rol speelt.

Er is nog veel meer te zeggen, maar ik sluit af met: wat je geeft, krijg je ook. Ben je aardig tegen iedereen, zullen ze ook aardig tegen je doen. Blijf altijd eerlijk, mensen zullen dit tenslotte ook merken en waarderen. Blijf vooral altijd jezelf!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

ChristianMatch forum index » Berichten van HENRIKE957
Pagina 1 van 1