ChristianMatch
 


Forum

Berichten van PHIL467
ChristianMatch forum index » Berichten van PHIL467
Auteur Bericht
PHIL467 (54)





Berichten: 1

BerichtGeplaatst: woensdag 13 augustus 2014, 10:05
BerichtOnderwerp: In hoeverre mag de vijand/boze aandacht krijgen?
 
SHANITA130 schreef:
In hoeverre mag de vijand/boze aandacht krijgen binnen het geloof, en dus ook binnen een relatie zonder dat het ongezond wordt?

Toen ik pas tot geloof kwam, en er werd mij uitgelegd, hoe het christelijk geloof in mekaar steekt, toen dacht ik echt van nu kan ik eindelijk plaatsen waar het kwaad vandaan komt.

Anders wordt het mijns inziens als er te pas en te onpas echt overal, bij elk negatief ding(etje), de vijand erbij wordt gehaald. Dan denk ik, ja dan kan je aan de gang blijven, overal de vijand bij halen. Waar blijft dan de eigen verantwoording?

Kunnen we niet veel beter praten over wat Gód wil?
Men kan ook zeggen als je ruzie hebt, dat God niet wil dat de relatie kapot gaat...

(ik heb het verkort voor de leesbaarheid)

Ja, een hele belangrijke bijna fundamentele vraag. Ik denk praktisch gezien dat wanneer het negatieve je zodanig in beslag neemt dat je het niet meer kunt loslaten, je geen aandacht meer hebt voor het Goede, waardoor je weer van God verwijderd zou kunnen raken.

Maar je mag het kwade ook weer niet negeren. Het zoekt elke keer weer naar nieuwe wegen om binnen te dringen in ons hart. Soms gaat het zelfs zover dat wij denken het Goede te doen terwijl het tegenovergestelde het geval is. We zullen dus waakzaam moeten zijn en ons bij sommige dingen moeten afvragen of het voldoet aan God's Wil.

Pas wanneer wij bekeerd zijn en een Nieuw Hart hebben ontvangen weten wij dat God ons leidt in de dingen die wij doen.

We moeten ons dus in zoverre niet met het negatieve bezighouden, dat we het niet los (kunnen) laten. Altijd verbonden blijven met het Hier en Nu.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

ChristianMatch forum index » Berichten van PHIL467
Pagina 1 van 1