ChristianMatch
 


Forum

Berichten van JUDITH104
ChristianMatch forum index » Berichten van JUDITH104
Auteur Bericht
JUDITH104 (32)





Berichten: 1

BerichtGeplaatst: woensdag 16 maart 2016, 19:38
BerichtOnderwerp: sex voor het huwelijk
 
RENS448 schreef:
Nee dat is hoererij. De Bijbel is vrij duidelijk.
1 Cor 7
en

3Want dit wil God: uw heiliging, dat gij u onthoudt van de hoererij, 4dat ieder uwer in heiliging en eerbaarheid zijn vat wete te verwerven,5niet in hartstochtelijke begeerlijkheid, zoals ook de heidenen, die van God niet weten, 6en dat men zijn broeder niet slecht behandele of bedriege in deze zaak, want de Here is een wreker van dit alles, zoals wij u ook vroeger gezegd en nadrukkelijk betuigd hebben. 7Want God heeft ons niet geroepen tot onreinheid, maar in heiliging. 8Daarom, wie dit verwerpt, verwerpt niet een mens, maar God, die u immers ook zijn heilige Geest geeft.

De gelovigen uit de heidenen hebben zich te onthouden van bloed, hoererij en het verstikte.

Ik heb samengewoond met een ongelovige en ben daardoor van m'n geloof gevallen. Het zijn geen geintjes. Ik had wel verloren kunnen gaan toen als ik onder een auto was gelopen. Het is dat m'n moeder bleef bidden.

Maar zelfs als allebei willen wachten moet je heel duidelijk grenzen stellen. Voorgangersechtpaar dat ik vroeger had gaf elkaar nog niet eens een hand. Vrij extreem, maar ligt aan de personen. Of de hele tijd afspreken met anderen erbij.

http://alikennedylive.com/2011/06/24/godly-dating-principle-7-boundaries-boundaries-boundaries/



Begrijp me niet verkeerd, ik veroordeel niemand, en iedereen heeft het recht om zijn/haar eigen mening te vormen over dit onderwerp. Ik vind hoererij wel een erg heftige benaming. Ik persoonlijk ben van mening dat het zeker niet de bedoeling is om (zoals dat tegenwoordig erg vaak gebeurt) met iedereen maar de lakens te delen. Maar ik vind wel dat als je een wat langere relatie hebt dat dit mogelijk moet zijn. Wat ik ook heb gezien is dat mensen er maar heel vlug voor kiezen om te gaan trouwen, zodat ze sex kunnen hebben. Nogmaals dit moet ieder voor zich bepalen, maar ik denk dat de basis voor een huwelijk liefde moet zijn, en de sex moet zeker niet het belangrijkste zijn.....
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

ChristianMatch forum index » Berichten van JUDITH104
Pagina 1 van 1