ChristianMatch
 


Forum

WAT ETEN WE VANDAAG VOOR LEKKERS1
Ga naar pagina Vorige 1 ... 56 57 58 59 60 61 62 ... 186 Volgende
ChristianMatch forum index » Van alles wat
Auteur Bericht
HARALD940





Berichten: 428

BerichtGeplaatst: dinsdag 20 december 2011, 23:19
 
HANNAH810 schreef:
stond er ook niet op het blik dat er vlees inzit? Engeltje smiley

Dat gelukkig wel, anders had ik het erbij gedaan, en verder ook niets in de soep in slierten ter grootte van regenwormen.

Of zitten er wel regenwormen in jou goulashsoep? Kwijlende smiley Kwijlende smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ZEELAND736





Berichten: 4863

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 07:59
 
Koelkastkliekjes...en dat is altijd een verrassing....
En is er niet voldoende doet een blik...van iets...de rest...

Ben laat thuis..dus is het altijd een makkie..
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
HANNAH810





Berichten: 4047

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 08:48
 
HARALD940 schreef:
Dat gelukkig wel, anders had ik het erbij gedaan, en verder ook niets in de soep in slierten ter grootte van regenwormen.

Of zitten er wel regenwormen in jou goulashsoep? Kwijlende smiley Kwijlende smiley


mijn soepjes brouw ik altijd zelf, harald; dus ook mijn goulash-soep.
ik vind soepjes uit blik eerlijk gezegt maar niets.

overigens heb ik wel een compostbak in de tuin staan. (lees wormen-kraam-kamer) Lachende smiley met blinkend witte tanden

bakkie goulash-soep, harald??? Knipoog smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ERIKA129





Berichten: 6369

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 09:58
 
HANNAH810 schreef:
mijn soepjes brouw ik altijd zelf, harald; dus ook mijn goulash-soep.
ik vind soepjes uit blik eerlijk gezegt maar niets.

overigens heb ik wel een compostbak in de tuin staan. (lees wormen-kraam-kamer) Lachende smiley met blinkend witte tanden

bakkie goulash-soep, harald??? Knipoog smiley

Zieke smiley

Ik eet vanavond wel een bord eigengemaakte stampot andijvie Kwijlende smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
FRANKT627





Berichten: 7231

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 10:11
 
ERIKA129 schreef:
Zieke smiley

Ik eet vanavond wel een bord eigengemaakte stampot andijvie Kwijlende smiley

dus gewoon een kant en klaar bakje van de AH en dan maar opwarmen?

Ik eet een radijsje, die zijn er nog steeds zag ik in de winkel.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MARRY942





Berichten: 1117

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 12:26
 
FRANKT627 schreef:
dus gewoon een kant en klaar bakje van de AH en dan maar opwarmen?

Ik eet een radijsje, die zijn er nog steeds zag ik in de winkel.

Iech...radijsjes...brrrr....een van de weinige dingen die ik ech nie door me strot krijg Kotsende smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ERIKA129





Berichten: 6369

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 12:38
 
FRANKT627 schreef:
dus gewoon een kant en klaar bakje van de AH en dan maar opwarmen?

Ik eet een radijsje, die zijn er nog steeds zag ik in de winkel.

Ik snijd mn eigen andijvie van een verse stronk meneer, en schil zelf mn piepers mot die kant en klare troep niet Kotsende smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GRACE585





Berichten: 1464

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 12:41
 
MARRY942 schreef:
Iech...radijsjes...brrrr....een van de weinige dingen die ik ech nie door me strot krijg Kotsende smiley

radijsjes zijn heel gezond en houden puistjes tegen marry Knipoog smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
HARALD940





Berichten: 428

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 12:45
 
HANNAH810 schreef:
mijn soepjes brouw ik altijd zelf, harald; dus ook mijn goulash-soep.
ik vind soepjes uit blik eerlijk gezegt maar niets.

overigens heb ik wel een compostbak in de tuin staan. (lees wormen-kraam-kamer) Lachende smiley met blinkend witte tanden

bakkie goulash-soep, harald??? Knipoog smiley

Dat sla ik niet af, wanneer maak je weer goulashsoep? Kwijlende smiley

En dat de meeste soep uit blik niet zoveel is klopt wel, ik haal de soep op het moment het liefst van de Lidl, en die zijn best lekker vergeleken met de rest.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
HARALD940





Berichten: 428

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 12:47
 
GRACE585 schreef:
radijsjes zijn heel gezond en houden puistjes tegen marry Knipoog smiley

Dan zou ik ze eerder aan tieners geven, die hebben er dan nog wat aan.
En radijsjes sla ik ook graag over, brrrrrrr.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GRACE585





Berichten: 1464

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 13:26
 
wortelenstamp met varkensstooflappen Kwijlende smiley


Laatst aangepast door
GRACE585
op woensdag 21 december 2011, 15:23
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
HANNAH810





Berichten: 4047

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 13:27
 
HARALD940 schreef:
Dat sla ik niet af, wanneer maak je weer goulashsoep? Kwijlende smiley


ehh weet ik zo snel niet; ik zal eens checken hoe vol mijn composthoop zit, oke?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GRACE585





Berichten: 1464

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 13:30
 
HANNAH810 schreef:
ehh weet ik zo snel niet; ik zal eens checken hoe vol mijn composthoop zit, oke?

ach vermicellie sliertjes werkt ook hoor hannah Clown smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
FRANKT627





Berichten: 7231

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 13:30
 
HANNAH810 schreef:
ehh weet ik zo snel niet; ik zal eens checken hoe vol mijn composthoop zit, oke?

Lekker verse dikke wormen moet je schoonwassen, dan in kokend water leggen...zo deden wij het tijdens de legerdienst. Het is heel voedzaam Kwijlende smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
HARALD940





Berichten: 428

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 15:23
 
HANNAH810 schreef:
ehh weet ik zo snel niet; ik zal eens checken hoe vol mijn composthoop zit, oke?

Dat is goed, het hoeft ook niet morgen al Clown smiley
Het mag ook overmorgen Uitdagende, speelse smiley die tong uitsteekt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
THOMAS968





Berichten: 2706

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 15:41
 
HARALD940 schreef:
Dat sla ik niet af, wanneer maak je weer goulashsoep? Kwijlende smiley

En dat de meeste soep uit blik niet zoveel is klopt wel, ik haal de soep op het moment het liefst van de Lidl, en die zijn best lekker vergeleken met de rest.

Volgens een consumententest was de snert uit blik van de Lidl de beste en de beste rookworst kwam uit de C1000. Ik kan me best voorstellen dat zelf snert maken wel het lekkerste is maar het is wel bewerkelijk. Soep is overigens met weinig moeite goed te maken. Voedsel met een korte bereidingstijd is niet noodzakelijkerwijs slechter of minder smakelijk. Een uitsmijter met een goede hoeveelheid aangemaakte sla en volkorenbrood is helemaal niet slecht voor je.

Thomas
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
FRANKT627





Berichten: 7231

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 16:19
 
THOMAS968 schreef:
Volgens een consumententest was de snert uit blik van de Lidl de beste en de beste rookworst kwam uit de C1000. Ik kan me best voorstellen dat zelf snert maken wel het lekkerste is maar het is wel bewerkelijk. Soep is overigens met weinig moeite goed te maken. Voedsel met een korte bereidingstijd is niet noodzakelijkerwijs slechter of minder smakelijk. Een uitsmijter met een goede hoeveelheid aangemaakte sla en volkorenbrood is helemaal niet slecht voor je.

Thomas

Radijsjes, komkommer en tomaten is nog minder werk en doet ook iets aan het gewicht... Knipoog smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
VISSER278





Berichten: 4852

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 18:30
 
FRANKT627 schreef:
Lekker verse dikke wormen moet je schoonwassen, dan in kokend water leggen...zo deden wij het tijdens de legerdienst. Het is heel voedzaam Kwijlende smiley

En was het lekker ook ?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MARRY942





Berichten: 1117

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 18:32
 
GRACE585 schreef:
radijsjes zijn heel gezond en houden puistjes tegen marry Knipoog smiley

Hihi...ik heb talloze lichamelijke gebreken....maar geen puissie te zien Clown smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MARRY942





Berichten: 1117

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 18:33
 
FRANKT627 schreef:
Lekker verse dikke wormen moet je schoonwassen, dan in kokend water leggen...zo deden wij het tijdens de legerdienst. Het is heel voedzaam Kwijlende smiley

uhhhh Frank ik heb net gegeten Zieke smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
COOTJE711





Berichten: 1766

BerichtGeplaatst: woensdag 21 december 2011, 20:54
 
THOMAS968 schreef:
Volgens een consumententest was de snert uit blik van de Lidl de beste en de beste rookworst kwam uit de C1000. Ik kan me best voorstellen dat zelf snert maken wel het lekkerste is maar het is wel bewerkelijk. Soep is overigens met weinig moeite goed te maken. Voedsel met een korte bereidingstijd is niet noodzakelijkerwijs slechter of minder smakelijk. Een uitsmijter met een goede hoeveelheid aangemaakte sla en volkorenbrood is helemaal niet slecht voor je.

Thomas
lekkere verse snert gegeten.... Kwijlende smiley van m'n moesje meegekregen... Kussende smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MARRY942





Berichten: 1117

BerichtGeplaatst: donderdag 22 december 2011, 11:49
 
Ik ga vandaag aan de oer-hollandse spruitjes, want die waren in de aanbieding. Ik laat ze zwemmen in een verrukkelijk groentesausje, vergezeld door wat heerlijk, in olijfolie gebakken aardappeltjes, en omdat we toch hollands bezig zijn: een lekker gehaktballetje dr bij, overgoten met een eigengebrouwen runderjusje.....
Ik weet het....bijna geen enkele man lust spruitjes (aan de profieletjes te zien) dus ik verwacht vanavond geen eters. (kan ook nie want ik ben weg, mijn zoveelste kerstconcert)
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MOMO697





Berichten: 772

BerichtGeplaatst: donderdag 22 december 2011, 12:05
 
ik ga zaterdag biefstuk bakken/braden voor een speciaal iemand
heb er echter geen ervaring mee
iemand nog tips?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
COOTJE711





Berichten: 1766

BerichtGeplaatst: donderdag 22 december 2011, 12:36
 
MOMO697 schreef:
ik ga zaterdag biefstuk bakken/braden voor een speciaal iemand
heb er echter geen ervaring mee
iemand nog tips?
tja.... ehh... minstens een half uur laten sudderen...? Knipoog smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
FRANKT627





Berichten: 7231

BerichtGeplaatst: donderdag 22 december 2011, 12:41
 
MOMO697 schreef:
ik ga zaterdag biefstuk bakken/braden voor een speciaal iemand
heb er echter geen ervaring mee
iemand nog tips?

als je nu zegt wie die speciaal iemand is kunnen we je misschien tips geven...trouwens zo onervaren ben je toch niet, zeker? Knipoog smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
COOTJE711





Berichten: 1766

BerichtGeplaatst: donderdag 22 december 2011, 12:50
 
FRANKT627 schreef:
als je nu zegt wie die speciaal iemand is kunnen we je misschien tips geven...trouwens zo onervaren ben je toch niet, zeker? Knipoog smiley

Verraste, verbaasde smiley jij vertelde toch dat je zaterdag biefstuk ging eten Smiley die vol vragen zit
Vandaar mijn tip Uitdagende, speelse smiley die tong uitsteekt Smiley met dichtgeplakte mond
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MOMO697





Berichten: 772

BerichtGeplaatst: donderdag 22 december 2011, 13:33
 
COOTJE711 schreef:
tja.... ehh... minstens een half uur laten sudderen...? Knipoog smiley

biefstuk laten sudderen ???????????????????
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MOMO697





Berichten: 772

BerichtGeplaatst: donderdag 22 december 2011, 13:34
 
FRANKT627 schreef:
als je nu zegt wie die speciaal iemand is kunnen we je misschien tips geven...trouwens zo onervaren ben je toch niet, zeker? Knipoog smiley

ik dacht dat dit een draadje over lekker eten was ? Smiley die vol vragen zit
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
COOTJE711





Berichten: 1766

BerichtGeplaatst: donderdag 22 december 2011, 13:57
 
MOMO697 schreef:
biefstuk laten sudderen ???????????????????
Clown smiley Frank kwam toch bij je eten?? Knipoog smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
HANNAH810





Berichten: 4047

BerichtGeplaatst: donderdag 22 december 2011, 14:29
 
MOMO697 schreef:
ik ga zaterdag biefstuk bakken/braden voor een speciaal iemand
heb er echter geen ervaring mee
iemand nog tips?

kies een biefstukje zonder peesjes (niet alle stukjes zijn even mals en goed bereid door de slager namelijk)
kruid het vlees van te voren, zodat de smaak goed door het vlees kan trekken; zout nog niet gebruiken; dat trekt het vocht uit het vlees.
doe ruim roomboter in de pan, en wanneer dit bruin is, en het schuim dus is weggetrokken leg je de biefstukken in de pan.
"wandel" vier minuten met de biefstukjes door de pan, en ze zijn klaar.
(je kunt door op het vlees te drukken een goede inschatting maken hoe gaar de biefstukken aan de binnenkant zijn; gaar vlees veert niet meer terug, en dan heb je "schoenzool-biefstuk)
probeer de vier minuten dus aan te houden, mits het stuk biefstuk niet al te dik is. na vier minuten verandert namelijk de eiwit-stolling, en dat heeft effect op de malsheid.

kleine tip voor een lekker sausje; doe de biefstukken op een bordje en leg er een deksel of aluminiumfolie over om hen warm te houden.
doe een paar lepels boursin in de pan tot deze zacht is geworden, en maak de saus op dikte met wat koffiemelk. wel gelijk opdienen, want er komt redelijk snel een velletje op.
beetje champignons ernaast bakken en je kunt smullen!

veel plezier en gezelligheid, momo.

hannah.........slagersdochter
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

ChristianMatch forum index » Van alles wat
Ga naar pagina Vorige 1 ... 56 57 58 59 60 61 62 ... 186 Volgende
Pagina 59 van 186