Auteur |
Bericht |
|
HERMAN388
|
Berichten: 2124
|
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012, 23:36
|
|
|
verrukkelijke pudding gegeten ivm verloving
Laatst aangepast door
|
HERMAN388
|
op dinsdag 14 februari 2012, 23:42
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: dinsdag 14 februari 2012, 23:38
|
|
|
HERMAN388 schreef: | verrukkelijke pudding gegeten ivm veloving
 |
aan de ringen te zijn is de veloving ook al een huvelijk geworden...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
MARISKA601
|
Berichten: 4718
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 09:03
|
|
|
FRANKT627 schreef: | aan de ringen te zijn is de veloving ook al een huvelijk geworden...  |
In de RK kerk is het de gewoonte de trouwring links te dragen. In de protestantse kerken draagt men de ring rechts. Ja ook niet gelovigen dragen de trouwring rechts.
Waarom men het in de RK links doet weet ik niet.
Maar men zegt dat een trouwring niet mag knellen Maar laat hem ook niet te los te zitten, want voor je het weet kan die ring wel eens kwijt raken in een gerecht...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
DANIEL777
|
Berichten: 536
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 09:13
|
|
|
MARISKA601 schreef: | In de RK kerk is het de gewoonte de trouwring links te dragen. In de protestantse kerken draagt men de ring rechts. Ja ook niet gelovigen dragen de trouwring rechts.
Waarom men het in de RK links doet weet ik niet.
Maar men zegt dat een trouwring niet mag knellen Maar laat hem ook niet te los te zitten, want voor je het weet kan die ring wel eens kwijt raken in een gerecht...  |
tja liefde ging toch door de maag zegt men altijd?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
PIETER649
|
Berichten: 3295
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 09:41
|
|
|
[quote=MARISKA601]In de RK kerk is het de gewoonte de trouwring links te dragen. In de protestantse kerken draagt men de ring rechts. Ja ook niet gelovigen dragen de trouwring rechts.
Waarom men het in de RK links doet weet ik niet.
quote]
Ik ben niet Katholiek, toch draag ik mn trouwring links. De reden hiervoor is dat ik met machines werk en omdat ik rechtshandig ben, voornamelijk met mn rechterhand in en onder die machines zit. Het risico dat ik aan die ring blijf haken in de machine is mij te groot, mn vingers zijn mij daarvoor te lief.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 09:47
|
|
|
Wel, ik heb ook nog eens zin in lasagna...ik eet er ook maar sla bij dan...
Straks ga ik eens op zoek naar een lekker pastagerecht wat ik dan in het weekend klaar maak...natuurlijk zijn alle tips welkom
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
GRIFFIN748
|
Berichten: 1417
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 09:50
|
|
|
Links of rechts...ik hoef me er geen zorgen over te maken: die ring komt er toch niet.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
GERRIT084
|
Berichten: 2212
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 10:48
|
|
|
GRIFFIN748 schreef: | Links of rechts...ik hoef me er geen zorgen over te maken: die ring komt er toch niet. |
En buiten dat om, tegenwoordig kunnen ze de ringen beter om een boom doen, de kans dat die daar langer om blijft zitten, is velen malen groter.
Laatst aangepast door
|
GERRIT084
|
op woensdag 15 februari 2012, 10:49
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HENKEMAN399
|
Berichten: 92
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 12:10
|
|
|
Ik ga een heerlijk bakje kibbelingen halen er komt zo een visboer in de buurt die echt heerlijke verkoopt....mmmm lekker gekruid en een knapperig korstje....
Smakelijk allen...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 13:42
|
|
|
HENKEMAN399 schreef: | Ik ga een heerlijk bakje kibbelingen halen er komt zo een visboer in de buurt die echt heerlijke verkoopt....mmmm lekker gekruid en een knapperig korstje....
Smakelijk allen... |
Voor mij ook een bakkie meegenomen?
Hier vanavond verse sperziebonen met erdoorheen, gebakken spekjes/ui/champignons, gebakken krieltjes en een schnitzel
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 14:04
|
|
|
FRANKT627 schreef: | Wel, ik heb ook nog eens zin in lasagna...ik eet er ook maar sla bij dan...
Straks ga ik eens op zoek naar een lekker pastagerecht wat ik dan in het weekend klaar maak...natuurlijk zijn alle tips welkom  |
Jij houd van vis toch, ooit spagetti alla Puttanesca geprobeerd?
Wij gaan hier vanavond heel simpel aan de aardappels met wortels en een varkenshaasje.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HENKEMAN399
|
Berichten: 92
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 14:57
|
|
|
ERIKA129 schreef: | Voor mij ook een bakkie meegenomen?
Hier vanavond verse sperziebonen met erdoorheen, gebakken spekjes/ui/champignons, gebakken krieltjes en een schnitzel  |
erh...ik had een familiezak kibbelingen, maar er was niemand
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HENKEMAN399
|
Berichten: 92
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 14:58
|
|
|
ERIKA129 schreef: | Voor mij ook een bakkie meegenomen?
Hier vanavond verse sperziebonen met erdoorheen, gebakken spekjes/ui/champignons, gebakken krieltjes en een schnitzel  |
erh...ik had een familiezak kibbelingen, maar er was niemand
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 15:09
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Jij houd van vis toch, ooit spagetti alla Puttanesca geprobeerd?
Wij gaan hier vanavond heel simpel aan de aardappels met wortels en een varkenshaasje. |
...dank je wel voor de tip. Weer een goede tip die ik zeker ga gebruiken. Ik heb effe gegoogled en het is makkelijk om te maken.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 17:11
|
|
|
HENKEMAN399 schreef: | erh...ik had een familiezak kibbelingen, maar er was niemand  |
Vind je het gek dat er niemand was Je woont bijna buiten Nederland
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 17:15
|
|
|
FRANKT627 schreef: | ...dank je wel voor de tip. Weer een goede tip die ik zeker ga gebruiken. Ik heb effe gegoogled en het is makkelijk om te maken. |
Heb je ook op de vertaling daarvan gegoogled
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 17:20
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Heb je ook op de vertaling daarvan gegoogled  |
ja, die vertaling zag ik inderdaad...natuurlijk kende ik het woordje putta maar ik had het niet in verband gebracht met de spagetti...ik ga het in elk geval maken en ik ben er zeker van dat het niet zoveel zal kosten als een echte putta en het zal ook veel beter zijn...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
JOSINA022
|
Berichten: 3599
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 17:20
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Heb je ook op de vertaling daarvan gegoogled  |
Haha, lekkerrrrrrrrrrrrr
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: woensdag 15 februari 2012, 21:02
|
|
|
Er was bami en macroni..
En een toetjesdessert van....Arretjescake chocolademousse en stroopwafelijs...
Mijn a.s schoondochter vierde haar verjaardag hier en het eten was haar cadeau...Het was heel gezellig...Fijn dat de kinderen er weer waren..
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: donderdag 16 februari 2012, 23:11
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Er was bami en macroni..
En een toetjesdessert van....Arretjescake chocolademousse en stroopwafelijs...
Mijn a.s schoondochter vierde haar verjaardag hier en het eten was haar cadeau...Het was heel gezellig...Fijn dat de kinderen er weer waren.. |
Kijk , dat noemen ze nog eens een ècht zeeuws menu.
Visser, die nog nooit chocoladepousse en stroopwafelijs gegeten heeft , laat staan ... ooit gehoord heeft van Arresleecake
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
COOTJE711
|
Berichten: 1766
|
Geplaatst: donderdag 16 februari 2012, 23:23
|
|
|
VISSER278 schreef: | Kijk , dat noemen ze nog eens een ècht zeeuws menu.
Visser, die nog nooit chocoladepousse en stroopwafelijs gegeten heeft , laat staan ... ooit gehoord heeft van Arresleecake  |
jaja.... 3 gangen: chocolade, stroopwafels en arreslee's
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2012, 07:58
|
|
|
Aangezien ik gisteren bij mijn ouders was en verplicht werd soep mee te brengen wordt het vandaag dus soep met brood.
Morgen maak ik dan spagetti alla Puttanesca...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
GERRIT084
|
Berichten: 2212
|
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2012, 11:55
|
|
|
Gisteren een pizza, die was niet te nasse Vandaag kool met spek van wereld klasse
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HERMAN388
|
Berichten: 2124
|
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2012, 12:09
|
|
|
vanavond oer Hollanse maaltijd
PANNENKOEKEN
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2012, 12:35
|
|
|
Zoals elke vrijdag.....UITSMIJTERDAG!!!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
LEANNE226
|
Berichten: 2978
|
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2012, 13:26
|
|
|
Gisteren aardappelen,stoofkarbonades en verse sperciebonen met spekjes........heerlijk. Vandaag wordt het restant aardappelen opgebakken,schnitzel en appelmoes er bij,ook weer simpel maar goed genoeg.
Zeeland,hoe maak jij die arretjescake??
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2012, 14:51
|
|
|
LEANNE226 schreef: | Gisteren aardappelen,stoofkarbonades en verse sperciebonen met spekjes........heerlijk. Vandaag wordt het restant aardappelen opgebakken,schnitzel en appelmoes er bij,ook weer simpel maar goed genoeg.
Zeeland,hoe maak jij die arretjescake?? |
Kijk...das leuker...dan het over een arresleecake hebben.... Kende jij de arretjescake Leanne...?? Er wordt beweerd dat ik vroeger jaren...als de mensen het niet breed hadden...deze cake veel gemaakt werd...Goedkoop en geen oven nodig.. Ik waarschuw je....BEREslecht voor de lijn(waar ik dus ALTIJD
aan denk) En heel verslavend (als je tenminste van zoet houd) 200 gr biscuits 200 gr suiker 250 gr boter 2 eetlepels vanillevla 50 gr cacao
Koekjes verkruimelen en mengen met de gesmolten boter.. Cacao met de vanillevla mengen. Met de suiker door de koekkruimels mengen. In een met folie beklede cakevorm doen. Nachtje in de koelkast.... Bij een normale cakevorm is deze echter maar voor de helft gevuld...
Laatst aangepast door
|
ZEELAND736
|
op vrijdag 17 februari 2012, 15:01
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2012, 15:03
|
|
|
VISSER278 schreef: | Kijk , dat noemen ze nog eens een ècht zeeuws menu.
Visser, die nog nooit chocoladepousse en stroopwafelijs gegeten heeft , laat staan ... ooit gehoord heeft van Arresleecake  |
Ook nog nooit gegeten???? Dan mis je wat.... Het is geen arresleecake....Arretjes cake... (Meen gehoord te hebben dat je vroeger koekjes had van Arretjes Nof)
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2012, 18:59
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Ook nog nooit gegeten???? Dan mis je wat.... Het is geen arresleecake....Arretjes cake... (Meen gehoord te hebben dat je vroeger koekjes had van Arretjes Nof) |
Nee, nooit van gehoord , laat staan gegeten. Sja , wat de boer niet kent , dat (fr)eet ie ook niet hè.
Visser , die wel eens gehoord heeft van hofnarretjes.
Laatst aangepast door
|
VISSER278
|
op vrijdag 17 februari 2012, 19:01
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
MARISKA601
|
Berichten: 4718
|
Geplaatst: vrijdag 17 februari 2012, 20:32
|
|
|
Arretje Nof
Arretje Nof was een reclamefiguurtje. Nof staat voor Nederlandse Olie Fabriek. Op de Calvé pindakaasetiketten pronkte nog tot voor kort het NOF-embleem.
Arretje Nof was een Arabisch jongetje dat spannende avonturen beleefde. De eerste verhalen verschenen vanaf 1927, geschreven door Johan Fabricius. Tot in de jaren vijftig werden de avonturen regelmatig uitgegeven door Calvé-NOF. Dus ver voor onze tijd!
Arretje Nof-cake was een luxe zoetigheid in de jaren vijftig en had wel enige status in Nederland. Het recept is een versimpeling van een mooi nagerecht uit Emilia-Romagna (streek in Italië), genaamd Salame di chioccolato. De Nof-bonzen vervingen alles wat er maar mooi was aan ingrediënten door simpele Hollandse kost. En natuurlijk in plaats van goede boter gebruikte men plantaardige margarine van de firma Calvé-NOF.
|
|
Naar boven |
|
|