Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012, 20:52
|
|
|
ERIKA129 schreef: | Belgen en trappist Ze kenne niet zonder he Zelfs met een boterham met mosterd  |
Het wordt eens tijd dat je wat anders gaat eten dan dat gehakt in alle vormen en maten...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
STEENTJE178
|
Berichten: 2167
|
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012, 21:30
|
|
|
Kliekjesdag vandaag 
Morgen maar aan de broccoli-hartige taart
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012, 22:53
|
|
|
Vond het vandaag wel eens tijd voor vis. Dus vandaag maar eens een kibbelingmaaltijd genuttigd.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012, 23:02
|
|
|
VISSER278 schreef: | Vond het vandaag wel eens tijd voor vis. Dus vandaag maar eens een kibbelingmaaltijd genuttigd.  |
Pfff, kibbeling is wel lekker maar ook erg vettig maar ik denk dat jij best wel veel kan en mag eten zonder een gram aan te komen...
Ik eet morgen ook maar eens vis...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
TJOKLAT313
|
Berichten: 63
|
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012, 23:37
|
|
|
Vandaag ging ik bij V&D een hapje eten. Had ik net afgerekend, hoor ik mn naam... en zit er een collega te eten. Dus gezellig samen gegeten.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
COOTJE711
|
Berichten: 1766
|
Geplaatst: donderdag 23 februari 2012, 23:59
|
|
|
Doe gezond, eet meer vis. Cootje heeft vandaag vis gegeten....
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 09:55
|
|
|
TJOKLAT313 schreef: | Vandaag ging ik bij V&D een hapje eten. Had ik net afgerekend, hoor ik mn naam... en zit er een collega te eten. Dus gezellig samen gegeten. |
Zoiets heb ik gisteren nou ook meegemaakt.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 10:01
|
|
|
VISSER278 schreef: | Zoiets heb ik gisteren nou ook meegemaakt.  |
Ja ja, je had vrij gisteren...dus het zal wel iemand anders geweest zijn dan een collega zeker?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
TINK100
|
Berichten: 1006
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 12:29
|
|
|
geen idee wat ik ga eten...is een verrassing van mijn lief
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 12:38
|
|
|
TINK100 schreef: | geen idee wat ik ga eten...is een verrassing van mijn lief  |
Ik zal wel iets lekkers en veel voor je maken want die maag van jou geraakt nooit gevuld...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
TINK100
|
Berichten: 1006
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 12:52
|
|
|
FRANKT627 schreef: | Ik zal wel iets lekkers en veel voor je maken want die maag van jou geraakt nooit gevuld...  |
uiteindelijk wel hoor......
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 12:54
|
|
|
FRANKT627 schreef: | Ik zal wel iets lekkers en veel voor je maken want die maag van jou geraakt nooit gevuld...  |
Frietje mayo pinda?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 13:12
|
|
|
VISSER278 schreef: | Frietje mayo pinda?  |
...ik zei iets lekkers en geen vettige brol met die smerige pindasaus...bahhhh
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 13:56
|
|
|
FRANKT627 schreef: | ...ik zei iets lekkers en geen vettige brol met die smerige pindasaus...bahhhh |
Eten is niet bah.... Nooit....ook geen pindasaus met frietjes...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
COOTJE711
|
Berichten: 1766
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 14:01
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Eten is niet bah.... Nooit....ook geen pindasaus met frietjes... |
Inderdaad Frank! mochten wij ook nòòit zeggen...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HANNAH810
|
Berichten: 4047
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 14:07
|
|
|
FRANKT627 schreef: | ...ik zei iets lekkers en geen vettige brol met die smerige pindasaus...bahhhh |
frank; ik zeg dan keurig; ik vind het niet te nassen!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 14:14
|
|
|
HANNAH810 schreef: | frank; ik zeg dan keurig; ik vind het niet te nassen!  |
dan zal ik het ff op zn zeeuws doen...... Frietje mayo pinda???
Eg wel te kaanen
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 14:19
|
|
|
VISSER278 schreef: | dan zal ik het ff op zn zeeuws doen...... Frietje mayo pinda???
Eg wel te kaanen  |
Zeeland....die BEREgraag pinda lust....(komt morgen)
Vandaag is het vrijdag he.....je-weet-wel-dag
Laatst aangepast door
|
ZEELAND736
|
op vrijdag 24 februari 2012, 14:20
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HANNAH810
|
Berichten: 4047
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 14:19
|
|
|
VISSER278 schreef: | dan zal ik het ff op zn zeeuws doen...... Frietje mayo pinda???
Eg wel te kaanen  |
hoelaat?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
STEENTJE178
|
Berichten: 2167
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 15:24
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Zeeland....Vandaag is het vrijdag he.....je-weet-wel-dag | Visdag???
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 16:17
|
|
|
STEENTJE178 schreef: | Visdag??? |
nee joh dan is het toch kliekies dag bij haar?? Of was het nu uitsmijter dag
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
STEENTJE178
|
Berichten: 2167
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 16:54
|
|
|
ERIKA129 schreef: | nee joh dan is het toch kliekies dag bij haar?? Of was het nu uitsmijter dag  |
Oh ja, zoiets heb ik ook es gelezen idd. Nou ja, eet smakelijk iig!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 16:57
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Zeeland....die BEREgraag pinda lust....(komt morgen)
Vandaag is het vrijdag he.....je-weet-wel-dag |
Ja , was het nou stoofperendag, uitsmijterdag of soepdag?
Kun je nog extra benen onder de tafel gebruiken
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 19:51
|
|
|
ERIKA129 schreef: | nee joh dan is het toch kliekies dag bij haar?? Of was het nu uitsmijter dag  |
Dat laatste...en het was toch weer lekker....!!!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2012, 19:52
|
|
|
STEENTJE178 schreef: | Visdag??? |
Nee geen vis.. Ik ben nog steeds aan het wachten tot Visser eens uit zijn slof schiet en wat vissen over heeft!!!!
Das wel een goede ruil... Hij krijgt frietje pinda....en ik vis...Goede deal toch??
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HARALD940
|
Berichten: 428
|
Geplaatst: zaterdag 25 februari 2012, 19:44
|
|
|
VISSER278 schreef: | dan zal ik het ff op zn zeeuws doen...... Frietje mayo pinda???
Eg wel te kaanen  |
Zeker weten, net een frietje pinda gekaant.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HERMAN968
|
Berichten: 757
|
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2012, 18:13
|
|
|
ERIKA129 schreef: | Belgen en trappist Ze kenne niet zonder he Zelfs met een boterham met mosterd  |
[i]Erica, Uiteindelijk heb ik mijn konijn toch klaargestoomd zo goed en zo kwaad een hobbykok het kan doen. En het resultaat was verassend voor de eerste keer. Ik heb echter geen trappist gebruikt maar op zijn frans geprepareerd, dwz met een wijntje. Eerst spekjes laten uitbakken, ui stoven én wijntje erbij. Ik heb de keuken echter niet van nabij gevolgd zodat de vochtgraad (en konijn is so wie so als droog) onder de grens was toen ik het deksel eraf deed. Doch was het nog erg goed eetbaar, volgende keer echter regelmatig het sap aanvullen. Ondanks dit was het geserveerd met championnkes én boontjes erg appetijtelijk. Zeker wete, volgende verjaardag terug konijn op zijn frans !. En bedankt voor de enorme interesse aan iedereen en de goeie suggesties.
Laatst aangepast door
|
HERMAN968
|
op dinsdag 28 februari 2012, 18:16
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
XABIA794
|
Berichten: 634
|
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2012, 22:20
|
|
|
HERMAN968 schreef: | [i]Erica, Uiteindelijk heb ik mijn konijn toch klaargestoomd zo goed en zo kwaad een hobbykok het kan doen. En het resultaat was verassend voor de eerste keer. Ik heb echter geen trappist gebruikt maar op zijn frans geprepareerd, dwz met een wijntje. Eerst spekjes laten uitbakken, ui stoven én wijntje erbij. Ik heb de keuken echter niet van nabij gevolgd zodat de vochtgraad (en konijn is so wie so als droog) onder de grens was toen ik het deksel eraf deed. Doch was het nog erg goed eetbaar, volgende keer echter regelmatig het sap aanvullen. Ondanks dit was het geserveerd met championnkes én boontjes erg appetijtelijk. Zeker wete, volgende verjaardag terug konijn op zijn frans !. En bedankt voor de enorme interesse aan iedereen en de goeie suggesties. |
allez, ge ziet wel hé, gewoon vanalles wat ge lekker vindt bij elkaar kappen en dan komt dat altijd goed op gevoel
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
FRANKT627
|
Berichten: 7231
|
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2012, 22:55
|
|
|
HERMAN968 schreef: | [i]Erica, Uiteindelijk heb ik mijn konijn toch klaargestoomd zo goed en zo kwaad een hobbykok het kan doen. En het resultaat was verassend voor de eerste keer. Ik heb echter geen trappist gebruikt maar op zijn frans geprepareerd, dwz met een wijntje. Eerst spekjes laten uitbakken, ui stoven én wijntje erbij. Ik heb de keuken echter niet van nabij gevolgd zodat de vochtgraad (en konijn is so wie so als droog) onder de grens was toen ik het deksel eraf deed. Doch was het nog erg goed eetbaar, volgende keer echter regelmatig het sap aanvullen. Ondanks dit was het geserveerd met championnkes én boontjes erg appetijtelijk. Zeker wete, volgende verjaardag terug konijn op zijn frans !. En bedankt voor de enorme interesse aan iedereen en de goeie suggesties. |
...verassend??? Dan heb je toch niet veel gegeten?
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HERMAN968
|
Berichten: 757
|
Geplaatst: dinsdag 28 februari 2012, 23:17
|
|
|
XABIA794 schreef: | allez, ge ziet wel hé, gewoon vanalles wat ge lekker vindt bij elkaar kappen en dan komt dat altijd goed op gevoel  |
Lien, ff mijn zus aan het woord. "Dag Herman, ik vind dit een lekker recept Konijn op zijn Vlaams van de KVLV benodigdheden 1 konijn - 1 1/2 dl rode wijn - 2 lepels azijn - 1 koffielepel zout per kg - peper - kruidnoot - 100 g boter - 100 g doorregen spek - 3 uien - 2 lepels suiker - 3 laurierblaadjes - 1/2 glas water - 1/2 lepel maïsbloem en 1/2 lepel aardappelbloem om te binden. Spek in teerlingen snijden. Met 25 g boter laten uitbakken in een pan. Na 1/4 uur fijngesneden ui toevoegen en laten stoven. Laat de stukken konijn met de overige boter in een andere pan goed korsten. Voeg nu bij het spek, de ui, kruid het vlees en doe er laurier, wijn, azijn, water, suiker en lever bij. Laat goed gedekt 2 uur stoven. Neem het vlees uit de pan, laat de saus afkoelen en ontvet ze. (Steek de saus en de lever door. Bind met aardappelmeel en maïsbloem) dat doe ik nooit , doe de stukken vlees erbij en dien warm op met appelmoes of pruimen. Past zeer goed als avondgerecht bij brood.
dag renild" Dus erg aan te bevelen fecept, Frank!
Laatst aangepast door
|
HERMAN968
|
op dinsdag 28 februari 2012, 23:19
|
|
Naar boven |
|
|