Auteur |
Bericht |
|
INGE721
|
Berichten: 535
|
Geplaatst: vrijdag 5 oktober 2012, 21:19
|
|
|
Bloemkool met eigengemaakt kerriesausje, cordon bleu en een gewone pieper. Maar wel gezellig met mijn jongste
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
JOL252
|
Berichten: 4097
|
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012, 17:12
|
|
|
Pompoensoep .. bijna klaar en dan nog even kaaswafeltjes prutsen...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ROELANDE345
|
Berichten: 2533
|
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012, 17:19
|
|
|
JOL252 schreef: | Pompoensoep .. bijna klaar en dan nog even kaaswafeltjes prutsen... |
lekker en creatief zeg
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012, 17:22
|
|
|
ROELANDE345 schreef: | lekker en creatief zeg |
Inderdaad...creatief....!!! Hier is het uitsmijterdag....(i.p.v gisteren)
Das makkelijk als je weg moet...
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012, 18:15
|
|
|
Ik ben aan het ondekken dat ik eigenlijk best vis lust, al roep ik al 30 jaar dat ik het niet lust. De gefrituurde vis van de visboer hoef ik nog steeds niet maar gewoon zelf klaargemaakte vis is eigenlijk best lekker. Vandaag roodbaarsfilet uitproberen.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012, 18:17
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Ik ben aan het ondekken dat ik eigenlijk best vis lust, al roep ik al 30 jaar dat ik het niet lust. De gefrituurde vis van de visboer hoef ik nog steeds niet maar gewoon zelf klaargemaakte vis is eigenlijk best lekker. Vandaag roodbaarsfilet uitproberen. |
Mij...mogen ze er voor wakker maken....(liefst paling) En voor softijs....maar ja dat is dat gesmolten eer ze aan mijn bed staan!!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
MARIANNE338
|
Berichten: 547
|
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012, 18:40
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Mij...mogen ze er voor wakker maken....(liefst paling) En voor softijs....maar ja dat is dat gesmolten eer ze aan mijn bed staan!!! |
paling?.....iiiig.
Ook ik ben nog voorzichtig met vis......en heb daarom vanavond een kerrieschotel met rijst gegeten Was best voor herhaling vatbaar, al zeg ik het zelf
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
VISSER278
|
Berichten: 4852
|
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012, 18:41
|
|
|
Zo , de frietpan heeft weer zn werk gedaan, tijd voor een schoonmaakbeurt en nieuw vet. Helaas waren de mossels te duur naar mn zin.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ROELANDE345
|
Berichten: 2533
|
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012, 18:42
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Inderdaad...creatief....!!! Hier is het uitsmijterdag....(i.p.v gisteren)
Das makkelijk als je weg moet... |
hier pizza uit de diepvries
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ROELANDE345
|
Berichten: 2533
|
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012, 18:42
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Ik ben aan het ondekken dat ik eigenlijk best vis lust, al roep ik al 30 jaar dat ik het niet lust. De gefrituurde vis van de visboer hoef ik nog steeds niet maar gewoon zelf klaargemaakte vis is eigenlijk best lekker. Vandaag roodbaarsfilet uitproberen. |
ga je die bakken of stoven of ......
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012, 18:44
|
|
|
ROELANDE345 schreef: | hier pizza uit de diepvries  | Das ook een....ik-heb-niet-zoveel-zin-of-tijd-.. lekkernij!!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
STEENTJE178
|
Berichten: 2167
|
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012, 20:17
|
|
|
Tatap
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012, 20:29
|
|
|
ROELANDE345 schreef: | ga je die bakken of stoven of ...... |
Gegrild, en hij was zooooooooo lekker
Insmeren met citroensap, in ovenschaal doen en een mengsel maken van zachte geitenkaas, tijm, bosuitje , geraspte citroenschil en gehakte pijnboompitjes en dat eroverheen smeren. Kleine 10 minuten onder de hete grill en serveren op een spinaziesalade met krieltjes erbij. Die gaan we zeker nog een keer maken!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ROELANDE345
|
Berichten: 2533
|
Geplaatst: zaterdag 6 oktober 2012, 20:36
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Gegrild, en hij was zooooooooo lekker
Insmeren met citroensap, in ovenschaal doen en een mengsel maken van zachte geitenkaas, tijm, bosuitje , geraspte citroenschil en gehakte pijnboompitjes en dat eroverheen smeren. Kleine 10 minuten onder de hete grill en serveren op een spinaziesalade met krieltjes erbij. Die gaan we zeker nog een keer maken! |
oe klinkt inderdaad heeel erg lekker
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
JANS221
|
Berichten: 1621
|
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012, 17:23
|
|
|
Ovenpasta met zalm, prei en cherrytomaatjes, wat blueband finesse voor koken erbij, mosterd, beetje knoflook en dille en dan een halfuurtje in de oven!!!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012, 18:12
|
|
|
Carpaccio vooraf. Verse kip cordon bleu (dus niet zo'n diepvries ding) Verse sperziebonen met daardoorheen gebakken mag. spekjes, ui en champignons en aardappelkroketjes hoezo een zondagse maaltijd
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
WILLEMIJN232
|
Berichten: 5407
|
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012, 19:27
|
|
|
ERIKA129 schreef: | Carpaccio vooraf. Verse kip cordon bleu (dus niet zo'n diepvries ding) Verse sperziebonen met daardoorheen gebakken mag. spekjes, ui en champignons en aardappelkroketjes hoezo een zondagse maaltijd  |
Eet je bij je moeder????
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012, 19:53
|
|
|
ERIKA129 schreef: | Carpaccio vooraf. Verse kip cordon bleu (dus niet zo'n diepvries ding) Verse sperziebonen met daardoorheen gebakken mag. spekjes, ui en champignons en aardappelkroketjes hoezo een zondagse maaltijd  |
Magere spekjes...ik blijf dat toch zo'n grappig woord vinden, mooi voorbeeld van de misleiding op verpakkingen. mager spek, lolly's zonder vet, witbrood met het goede van bruin .....wat een onzin toch allemaal.
Wij aten pannekoeken, de boontjes met spekjes staan hier morgen op het menu.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNA415
|
Berichten: 2583
|
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012, 21:22
|
|
|
ANNETTE792 schreef: | Magere spekjes...ik blijf dat toch zo'n grappig woord vinden, mooi voorbeeld van de misleiding op verpakkingen. mager spek, lolly's zonder vet, witbrood met het goede van bruin .....wat een onzin toch allemaal.
Wij aten pannekoeken, de boontjes met spekjes staan hier morgen op het menu.  |
Spekjes mogen mager genoemd worden als ze minder dan 20% vet bevatten
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ROELANDE345
|
Berichten: 2533
|
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012, 21:23
|
|
|
ANNA415 schreef: | Spekjes mogen mager genoemd worden als ze minder dan 20% vet bevatten  |
ja en je hebt ook vet spek
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
STEENTJE178
|
Berichten: 2167
|
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012, 21:59
|
|
|
ROELANDE345 schreef: | ja en je hebt ook vet spek  |
En zoete spek........ (óók caloriebommetjes)
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ERIKA129
|
Berichten: 6369
|
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012, 22:00
|
|
|
WILLEMIJN232 schreef: | Eet je bij je moeder????  |
Nee ze at bij mij Toevallig kan ik goed koken haha en vind het nog leuk ook
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012, 22:04
|
|
|
STEENTJE178 schreef: | En zoete spek........ (óók caloriebommetjes)  |
...maar wel lekker, net als de mager spekjes
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
PIETER649
|
Berichten: 3295
|
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012, 22:08
|
|
|
ERIKA129 schreef: | Nee ze at bij mij Toevallig kan ik goed koken haha en vind het nog leuk ook  |
had ik dat maar eerder geweten
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ROELANDE345
|
Berichten: 2533
|
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012, 22:44
|
|
|
Een echte dobben kroket
nu nog? ja nu nog!!
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HARALD940
|
Berichten: 428
|
Geplaatst: zondag 7 oktober 2012, 23:46
|
|
|
ROELANDE345 schreef: | Een echte dobben kroket
nu nog? ja nu nog!! |
Dat heb ik gisteren gehad, al was het geen dobben, maar een goeie kalfsvleeskroket van de Febo, met een patatje sate erbij.
Vandaag werd het Lamsbout met Broccoli. Hannah, weest gerust ik heb nog lamsvlees over voor de bbq as zaterdag
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ANNETTE792
|
Berichten: 1663
|
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012, 13:26
|
|
|
Gisteren een blik erwtensoep opgewarmd omdat we beiden laat thuiswaren, dus vandaag grote behoefte aan een normale maaltijd.
Aangezien 2 van de 3 kinderen afwezig zijn en de peuter die wel thuis echt alles lust wat normale kinderen vies vinden (maar deze lust dan weer geen pizza en slagroomsoesjes) gaan we maar eens wat nieuws uitproberen vandaag, pasta met haricot verts en varkenshaas in mosterdroomsaus met daarbij een spinaziesalade met zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes.
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ZEELAND736
|
Berichten: 4863
|
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012, 17:18
|
|
|
Boerenkool.....omdat we er allebei zo van houden....
""Mam...please...geen rookworst....!!""(oke...kipfilet voor jouw dan)
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
ROELANDE345
|
Berichten: 2533
|
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012, 18:40
|
|
|
ZEELAND736 schreef: | Boerenkool.....omdat we er allebei zo van houden....
""Mam...please...geen rookworst....!!""(oke...kipfilet voor jouw dan) |
hier ook boerenkool maar dan met zongedroogde tomaatjes en verse worst
|
|
Naar boven |
|
|
Auteur |
Bericht |
|
HARALD940
|
Berichten: 428
|
Geplaatst: woensdag 10 oktober 2012, 19:10
|
|
|
ROELANDE345 schreef: | hier ook boerenkool maar dan met zongedroogde tomaatjes en verse worst |
Hier geen boerenkool maar zuurkool met ontbijtspek bij Qsje thuis
|
|
Naar boven |
|
|