ChristianMatch
 


Forum

Berichten van BEHAPPY332
Ga naar pagina 1 2 3 4 ... 14 Volgende
ChristianMatch forum index » Berichten van BEHAPPY332
Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: dinsdag 11 januari 2011, 05:02
BerichtOnderwerp: Nacht
 
CHATULIEM619 schreef:
Een onopvallende gebeurtenis, tenminste door weinig mensen begrepen. Jezus wijst Judas aan als verrader en Judas verlaat de tafel om Hem te verraden. De woorden die er voor mij uitsprongen waren: het was nacht. Volgens mij staan deze woorden er niet voor niks. Als omschrijving van het tijdstip lijkt het een volstrekt overbodige mededeling. Volgens mij wil de schrijver er iets meer mee benadrukken, nl. dat Judas niet alleen de letterlijke nacht in ging, maar ook zijn geestelijke nacht. Hij koos er bewust voor de duisternis in te gaan. Zijn nacht werd een nacht van Duisternis. Door boosheid en bitterheid overmand ging hij naar de Farizeeers toe om Jezus uit te leveren. In het donkerste moment van zijn leven gaf hij Jezus over aan Zijn tegenstanders. Met het geld wat hij ontving verkocht hij zijn ziel aan de duivel….

Toen ik dit verhaal las, werd ik gegrepen door het begrip nacht….Is het niet zo dat er vele voorbeelden zijn in de Bijbel dat mensen in een nacht verkeren? Een periode waarin het lijkt alsof het Licht van de wereld verdwenen is en waarbij het alleen maar duister is? En toch als we deze nachten nader bekijken, zit er vaak een geestelijke waarde achter. Mensen kunnen in de nacht belanden doordat ze zich bewust afkeren van God zoals Judas dat deed. Ik zou dit dan ook de nacht van de Duisternis willen noemen. En deze duisternis is groter, omdat hij het Licht gekend heeft……

De nacht van de innerlijke strijd.
Jezus wist wat Hem te wachten stond. En dat betekende voor Hem dat Hij het kostbaarste wat Hij had moest geven aan Zijn Vader. Hij was van het leven op aarde gaan houden. Hij was van de mensen gaan houden, maar Hij wist dat er maar één ding was, wat Hem te doen stond. Was Hij bereid Zijn leven op te geven voor ons? Was Hij bereid om voor ons te lijden, voor ons te sterven en voor ons vernederd te worden? In dit gedeelte zien we juist hoe heftig en fel de strijd was voor Hem. Hij was nl. ook mens. En een mens heeft altijd een drang tot overleven. Maar dit moest Hij overgeven aan Hem….De enige manier om uit de nacht te komen, was door overgave aan Hem, die alles in Zijn handen heeft.
Ook wij kunnen een nacht ervaren van innerlijke strijd. Het kan soms heel donker om ons heen worden, omdat we dingen vasthouden. Zekerheden willen hebben die we belangrijker vinden dan de liefde van God. Dingen die ons af kunnen houden van God. Soms kunnen we niet vergeven, of raken we verbitterd. Soms vinden we onszelf belangrijker dan God. Soms is onze boosheid of onze hoogmoed groter dan onze liefde voor God. Alles wat ons weerhoudt om God te dienen, kan leiden tot de nacht van geestelijke strijd. En het antwoord op deze strijd is eigenlijk altijd hetzelfde nl. overgave. Zoals Jezus Zichzelf volledig moest overgeven aan de Vader, zullen wij ook moeten leren los te laten en over te geven.
Dit vereist heel veel vertrouwen. Kunnen we God echt vertrouwen dat Hij alles in Zijn handen heeft? Of zijn we misschien dat vertrouwen kwijtgeraakt? In deze nacht zullen we moeten leren Hem volledig te vertrouwen.
Vergelijk dit ook eens met de nacht van Jacob bij Pniel: Gen 32. Ook hij moest leren zichzelf helemaal over te geven aan God. Als teken hiervan werd hij geraakt in zijn heup. Het symbool van kracht van de man. Deze man liet de wereld zien, dat de kracht niet in hemzelf lag, maar dat hij alles van de Heer moest verwachten.
Deze nacht kan lang duren…Heel lang, bij sommigen wel jaren. Mede door alles wat men meemaakt, kan het vertrouwen in God en mensen kwijtgeraakt zijn en is het opbouwen van dit vertrouwen een heel langdurig proces. Maar het geheim ligt juist in overgave, overgave aan God en vertrouwen dat Hij echt je leven in Zijn handen heeft. Deze overgave maakt je echter kwetsbaar. Je hebt misschien jaren lang gevochten, en het blijkt dat je nu het grootste gevecht van je leven aan moet gaan. Het gevecht tegen jezelf. Het gevecht tegen je natuur van overleving en leven in vertrouwen op God….


Nacht van geestelijke weerstand
Soms zijn er momenten waarin de duisternis tastbaar met als doel het werk van Jezus te vernietigen. Als we lezen dat de discipelen in de boot stappen, gaan ze daarin met een doel. Aan de overkant was iemand, die bezeten was van demonen. Hij liep naakt rond en was niet meer bij zijn volle verstand. De duivel wist, dat Jezus op weg was naar hem, om hem te bevrijden. Jezus ging persoonlijk naar hem toe, om hem te bevrijden van de demonen die hem vreselijk tartten. De duisternis, de storm gaf een sinister geheel. De duisternis kwam dreigend en overweldigend over. Een klassieke manier om mensen angst aan te jagen. De discipelen waren volledig in paniek op dat moment. Ze maakten Jezus wakker in de hoop dat hij hen kon redden van een gewisse dood.
Opvallend is ook dat Jezus deze storm bestraft. In die bewoordingen lezen we heel veel. Daarin lezen we dat dit geen normale storm is, maar dat dit gedreven was door geestelijke strijd. En het resultaat was, dat de storm ging liggen en Jezus naar de bezetene toe kon gaan en hem kon bevrijden.
In ons leven kunnen we ook geestelijke weerstand ervaren. We willen vaak zoveel doen, maar we komen er niet aan toe. We willen wel bidden, maar we hebben er zo weinig tijd voor. We willen wel naar de kerk, maar iedere keer verslapen we ons. We willen wel beter leven, maar hebben er eigenlijk ook niet de moed voor. Hoe vaak gebeurt het niet dat satan al helemaal geen moeite meer hoeft te doen om weerstand te bieden? Hij heeft in veel gevallen de strijd allang gewonnen…Toch roept God ons op om weerstand te bieden tegen de boze….dat betekent, dat we weer een actieve rol moeten spelen in de geestelijke strijd. Het gevolg kan zijn, dat we opeens in een storm belanden, zoals Jezus en Zijn discipelen. Het kan nacht lijken in ons leven, maar uiteindelijk geeft het grotere overwinning in ons leven. En kunnen we vrucht dragen…

Nacht van de doelloosheidJezus was opgestaan,de discipelen hadden Hem al diverse keren gezien, maar wisten zich eigenlijk niet goed wat ze ermee aan moesten. De vreugde ebde zo langzamerhand weg, en ze gingen weer gewoon doen waar ze goed in waren. Maar wat betekenden die woorden vissers van mensen eigenlijk. Ze zouden toch Hem dienen, en ze wisten zich eigenlijk geen raad met de situatie. Bovendien was Petrus er ook bij, met een geweldig schuldgevoel. Hij had Jezus immers in de steek gelaten, op het moment dat Jezus hem het meeste nodig had….
Maar het vissen ging ook niet goed. De hele nacht probeerde ze vissen te vangen, maar het lukte niet. Totdat Jezus hen tegemoet kwam en hen riep om het net aan de andere kant weer uit te werpen.
Dit is heel herkenbaar voor ons. Zijn er niet van die momenten, dat we echt niet weten wat we moeten doen? Dat we het gevoel hebben richtingloos te zijn, dat we niet weten welke kant we op moeten? Moet ik alleen door het leven, of is mn vriend(in) de keuze die de Heer wil? Soms is het echt moeilijk om goed richting te kiezen….Maar deze nacht is een nacht van beproeving. Zijn we echt bereid Hem te volgen of luisteren we liever naar onze eigen verlangens en gevoelens? Is het niet vaak zo, dat we in ons hart wel weten wat we moeten doen, maar dat we dat eigenlijk niet willen? Als we onze eigen weg kiezen, zal de nacht alleen maar langer worden en zal er geen vrucht zijn in ons leven. Pas als we luisteren naar de stem van Jezus, zullen we vrucht in ons leven gaan dragen.

Deze nachten zijn nachten vol betekenis. Maar er is één nacht, die alle nachten overstijgt. Dat is de nacht die bezongen wordt in vele liederen: de nacht van het licht
In deze nacht werd Jezus geboren. Door de nacht van het Licht kunnen we al onze nachten achter ons laten. Die nacht geeft een belofte: dat onze nachten veranderd zullen worden in het licht. Dat er een einde zou komen aan onze nachten….Duisternis dat ons omringt of in ons is, zal door deze nacht uiteindelijk verdwijnen. Wij hoeven niet in de nacht te leven, we mogen leven in het Licht!!!!


Beste Chatuliem,


Interessant dat je dit meldt.
zo'n opmerking staat er niet voor niets.
het eerste waar ik aan moest denken...

Abraham ontving de belofte dat hij tot een groot volk zou zijn, zo ontelbaar als de sterren.
Notabene: die zijn alleen zichtbaar in de NACHT.

Degene door wie die belofte vervuld zou worden, leek te moeten worden geofferd...
De belofte was ontvangen, maar gelijk werd het al spannend.
Hoe spannend werd het? Het leek alsof het noooit meer goed zou komen.
maar toen kwam het er toch dat dier in de struiken.
en de zoon hoefde niet meer geofferd te worden.
Alsof de belofte nooit meer goed zou komen... dat werd veranderd in 'it giet oan!' zo iets...

Het offer van Christus lijkt veel op het offer van Abraham. Het is iets wat nooit mocht plaatsvinden, een vader die zijn zoon offert.
In het dal van hinnom, de hel op aarde, was dat toch ook wel een feit, maar tevens een misdaad, een hel op aarde ?

Bij de geboorte van Christus zongen de Engelen in de NACHT.
Dat het verraad juist in de nacht plaatsvond,
is eigenlijk op voorhand,
te zien als een verwijzing naar het eindeloze, ontelbare nageslacht van Abraham via Christus...

Judas ging naar de Joodse 'deskundigen'.

Het was een politieke strijd.
Wie zou winnen, de Christus die alleen maar liefde predikte
en zijn geld gaf aan de Romeinen?
Of de mannen met het zwaarde, de Judas Iskariots die juist met het zwaard wilden winnen van de Romeinen?

Sinds de verspieders in het Beloofde land, via de Richters tot aan David was er een grote mate van geweld.
David mocht het huis van God niet bouwen, want hij had te veel geweld gebruikt. Salomo mocht dat wel, want het werkte in Vrede.

Het huis van God bouwen, moest dus in Vrede.

Christus die het Huis van God wilde bouwen, kon dat dus niet doen in de lijn van David, via geweld, maar alleen via de lijn van Salomo, via geweldloosheid.

Judas had dat kunnen weten. Maar hij geloofde juist wel in geweld.

Als hij dan in de nacht weggaat, had hij twee dingen kunnen bedenken:

Ten eerste,
'het was avond geworden, het was nacht geweest, een nieuwe dag'.
Soms denk je dat alles alleen kan gelukken, op de oude manier. Dat er bijvoorbeeld geweld nodig is, om te winnen. Dat alles moet, zoals het in vorige dagen ook gebeurde. Maar soms kan het anders gaan. Op de nieuwe dag, kunnen dingen ook wel eens anders gaan. Bijvoorbeeld, dat er géén geweld nodig is, om toch te kunnen winnen.

Ten tweede.
God had aan Abraham beloofd, dat zijn nageslacht ontelbaar zou zijn. Als die belofte was staat, dan hoef je dus niet meer te vechten, want dan heb je al gewonnen, bij voorbaat. Dan is dus geen geweld meer nodig, want je weet toch al van te voren, dat je gaat winnen.

Judas had dus kunnen beseffen, in de nacht, was hij er immers juist extra aan herinnerd, dat de wijze van Salomo de beste was.
Christus was Zoon van David, dus werkte op de wijze van Salomo.

De nacht hield zo een belofte in,
die op de dag werd waargemaakt.
Immers mensen werden genezen, door de kracht van liefde en vergeving.

Als Judas echt gelovig was geweest, dan hadden zowel de dag als de nacht hem tegengehouden, om te doen, wat hij wilde doen.
Maar de nacht was te praktisch,
immers als je zelf steelt uit de pot met geld
en je wilt dat die misdaad ongestraft blijft,
dan moet je zorgen, dat de echte eigenaar van de pot met geld in de gevangenis belandt.

Eerst zelf stelen
en dan zeggen, dat de eigenaar crimineel is,
dat het dus heel eerlijk is dat je geld terughaalt, naar iemand die het geld wel verdient...
je eigen fouten goedpraten
en de perfecte misdaad plegen
eerst geld stelen
en dan zorgen, dat degene die jou kan beschuldigen, buiten spel komt te staan...

Judas stond dus niet in een goede relatie met God,
anders had de nacht hem wel gewaarschuwd,
Judas stond in een oneerlijke relatie met zichzelf
en moest dus zorgen, dat een ander de schuld kreeg

hij koos voor het geld.
eerst stelen uit de pot met geld
en dan, als die pot leeg begint te worden
de eigenaar van die pot met geld beschuldigen
zodat de ander de schuld krijgt
en je ook daarvoor weer geld krijgt
dus twee keer geld krijgen,
maar nooit zelf de schuld krijgen,
dat is de perfecte misdaad.

ik bedoel maar
'normaal' ( in het leven van een inbreker etc.) kost het wegwissen van je 'sporen' extra geld,
maar nu levert het wegwissen van je sporen nog geld op bovendien...
Dat is economisch gezien, helemaal top.

Als je het zo bekijkt, was Judas dus een heel 'berekend' persoon.
Hij rekende zichzelf rijk
en vergat in de nacht, de berekening die God gemaakt had,

De berekening van Judas betrof de grootte van enkele tientallen,
de berekening die God gemaakt had, betrof enkele miljoenen, miljarden, triljarden... eh... hoe heet het verder ook al weer, triljoenen? Of was dat daarvoor?

Wat Judas deed, was dus 'penny wise en pound foolish'.
Op het moment, dat dit besef doordrong tot Judas,
ontstaat er iets van kortsluiting.

Wie op dat moment liefde en vergeving heeft afgezworen
kent op het moment, dat het besef komt, dat je zelf fouten hebt gemaakt,
alleen haat, nijd, woede, agressie
agressie, die zich tegen zichzelf keert en er toe leidt
dat het daarna voor Judas altijd nacht is... zonder sterren...

daarmee is de cirkel weer rond,
wat begon in de nacht
eindigt in de nacht

tegelijk,
wie in de nacht zicht houdt op de belofte
krijgt op de dag die belofte ook echt te zien,

dit gelijkt heel sterk op de gelijkenis van de talenten.
wie bang begint en met zijn talenten niets doet.
zal ook niet de beloning ontvangen...

wie er wel wat mee doet, zal de beloning wel ontvangen.

Waarom de één niets met zijn talenten deed?
Angst! De Heer is immers een wreed man!

Waarom de ander wel wat met zijn talenten deed?
Liefde! De Heer is immers een man met vertrouwen.

OOk nu is de cirkel weer rond.

Het koningschap van geweld, en dus ook angst, leidt tot onderdrukking, vermindering van creativiteit en dus innovatieve achterstand.

Omgekeerd, het koningschap van liefde, vergeving, leidt tot spiritualiteit en een geest die levend wordt, levendig, creatief, vernieuwend.

Het Koningschap van Christus was dus wel degelijk het juiste koningschap.
Zowel volgens de Belofte aan Abraham, als ook volgens de belofte aan Salomo, dat Hij wie de vrede diende, de tempel mocht bouwen.
Als ook puur economisch. Wie op de huidige wereldkaart, eh, globe! kijkt, ziet overal, dat dictatuur leidt tot onderdrukking en verminderde creatitiviteit.
Het koningschap van Christus was dus niet alleen volgens toenmalige sociale, geestelijke of religieuze normen HET koningschap, het zou het ook zijn volgens de huidige economische maatstaven.

Dat mensen dit nog steeds niet zien?
Het zal wel nacht zijn...

Daarom,

zal Hij terugkomen,
als een dief in de nacht

Mocht je denken,
dat je dan je leven kwijt bent,
dit is een hele vreemde dief...

een dief,
die uiteindelijk al het slechte uit de wereld wegsteelt.
en alleen liefde en vrede laat bestaan


Laatst aangepast door
BEHAPPY332
op dinsdag 11 januari 2011, 05:03
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: vrijdag 24 december 2010, 23:59
BerichtOnderwerp: Beste Wensen !
 
Lachende smiley

Geluk gewenst met Kerst en alle Goeds straks in 2011 !

* sorry op de foto geen kerstkleding aan... Knipoog smiley


Laatst aangepast door
BEHAPPY332
op zaterdag 25 december 2010, 00:02
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: maandag 20 december 2010, 00:47
BerichtOnderwerp: piekie
 
MARTY909 schreef:
Beslist.

Heb haar al een pb gestuurd.

een maandje geleden heb ik door de telefoon voor iemand met hartritme stoornis gebeden. Die werd terstond genezen in Jezus naam. Ook heb ik 2 mensen met 40 jaar astma voor gebeden en zij zijn ook van de artsen af..

Mooi !
Heb je topic '50 dingen over tongentaal en genezingen' gelezen? Daar schrijf iemand ook over zijn persoonlijke ervaring met gebed en genezing. Graag zou ik meer van je lezen over dit onderwerp.

Lachende smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: maandag 20 december 2010, 00:41
BerichtOnderwerp: 50 Dingen die u moet weten over Tongen en Genezingen
 
REMMIE634 schreef:
Ahhh ja, het zal ook weer eens niet...het onderwerp tongen en genezing...wel jammer dat je er zelf niet een studie van hebt gemaakt en alleen klakkeloos aanneemt wat een zekere schrijver met anti-gevoelens jegens deze onderwerpen meent de waarheid te zijn.

Persoonlijk vind ik het zinloze discussies...

Er is maar 1 waarheid en das Gods waarheid.., en God heeft ons christenen Zijn Heilige Geest gegeven om ons te leiden en inzicht te geef. Daarbij geeft God ons de mogenlijkheid door Zijn Geest de zelfde gaves uit te voeren die Jezus had en deed en meer dan dat, volgens Zijn eigen woorden. Alles wat de Geest doet is namens Hem, Jezus en doet alleen wat Hem word ingeven door Jezus dw God. En wat dat is.., de Geest overtuigt je of iets goed is of niet.

Als ik deze 50 knip en plak punten lees, moet ik automatisch denken aan het Griekse gedachte goed. Oftewel bekromt denken. Alleen maar redeneren van uit dat wat we kunnen verklaren en begrijpen. En zodra het niet te verklaren valt, dan maar afwijzen. Ik moet de eerste christen nog tegen komen die God compleet doorgronden kan en begrijpt. God denkt en doet totaal anders dat wat wij met onze menselijke brein begrijpen en snappen kunnen. Moeten we ook niet willen denk ik, je zou er gek van worden haha.. In plaats daarvan moet je gewoon willen ontvangen ipv met een sceptische houding tegen alles wat moeilijk te verklaren is aangaande de Heilige Geest en alle gaves en wonderen die daar mee samen hangen. En de Joden ontvingen, zij stonden open voor meer dan wat het Schrift alleen verwoorde, want zij besefte maar al te goed dat God idd richtlijn aangeeft in Zijn Woord, maar Zichzelf niet beperkt dan alleen het Schrift maar Zich wel altijd bewust is van het grote doel... En dat is dat een ieder voorzich God leert kennen en maaltijd met Hem zal hebben.

Ik ben nu ruim 16 jaar christen, ik weet me nog heel goed te herinneren dat ik amper 2 weken bekeerd was en op me kamer zo goed als ik kon bad, want wist totaal niks van geloof, God en de hele mikmak, en ik ineens in een andere taal begon te bidden en wat ik ook probeerde het lukte me niet voor zeker een uur weer in me eigen taal te bidden. Pas later begreep ik dat ik door de Heilige Geest was aangeraakt en in tongen sprak.

Kort daarna, exact 2 mnd na me bekering, op 2 okt 1994 heb ik me laten dopen. En dat was het toen voor mij...ik was een wederomgeboren christen

[size= 15] vervuld met de Heilige Geest en sprak in tongen. Jaren lang deed ik niet anders. Dwz ik stapte wel geregeld uit in geloof om voor mensen te bidden voor genezing. En soms genazen mensen wel en soms niet en lang begreep ik dat laatste niet. Tot dat God me op een geven moment duidelijk maakte dat genezing niet per defentie altijd lichame is. Door Zijn Geest maakte God mij duidelijk dat Zijn doel niet zo zeer is dat we perminent gezond en gelukkig leven leiden hier op aarde, maar voor eeuwig met Hem zijn in Zijn Paradijs. Zijn grootste doel is dat het hart genezen word en daarmee Zijn redding verwezelijkt kan worden voor een ieder.[/size]
Een ander ding wat altijd opvalt, vooral als het knip en plak betreft, dat men die zo anti tegenover de gaves van de Heilige Geest staan. God niet echt kennen voor wie Hij is en hoe breeds Gods glorie is en gaat. Niet of nauwelijks zelf met hun neus het Schrift in gaan. Zich alleen vast willen houden wat ze van jongs af aan met de paplepel is in gegoten en ook alleen maar open staan voor hen die het zelfde denken en daarmee de zelfde anti gevoelens hebben tegen onderwerpen zoals deze. En dat vind ik jammer en wat ik eerder al zei het getuigt van Grieks denken. Te veel mensen lezen de Bijbel en lezen alleen de woorden en zinnen die er staan. Maar lezen niet de diepere betekennis en de meerdere betekennissen die veel versen hebben. In de 16 jaar dat ik de Bijbel nu lees, en heb de Bijbel nu wel tig keer compleet uitgelezen, lees ik toch elke keer weer wat anders of bekijk de zaken van uit een ander punt. Het Schrift van God zijn niet alleen woorden, zinnen, versen, hoofdstukken, etc. Maar elke letter is door Hem geinspireerd!! En Zijn inspiratie is vele malen groter dan wat wij als mens bevatten kunnen. Als je dat beseft en weet daarmee dat Hij door Zijn Geest en de Gaves die Hij daar aan mee geeft ook vele malen groter zijn dan dat wij kunnen bevatten. Daarom zeg ik altijd maar weer... Heer, ik wil meer meer meer meer meerrrrrr Amen!!



interessant, wonderlijk ook en mooi,
kun je daar nog iets meer over vertellen?

Lachende smiley



Laatst aangepast door
BEHAPPY332
op maandag 20 december 2010, 00:43
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: dinsdag 14 december 2010, 05:32
BerichtOnderwerp: De 'hemel' saai ?
 
SUSANNAH475 schreef:
Lieve mensen,

Er moet mij iets van het hart…
Regelmatig hoor ik op C.M. (in de chatbox of op het forum) dat je iets moet overlaten aan God, ofwel Hem vertrouwen.

Nu was ik laatst in de chatbox en daar viel me op dat ik landde in een gesprek over ‘de hemel’; zeer waarschijnlijk werd bedoeld de nieuwe hemel en de nieuwe aarde.
Daar hoorde ik iemand het hebben over of en hoe saai het zou zijn in ‘de hemel’ (ofwel op de nieuwe hemel en de nieuwe aarde).
Later dacht ik hierover na (jaja ben een denkertje ;)) en concludeerde bij mezelf dat ik dit een merkwaardige opmerking vond.
Hoezo ‘de hemel’ saai ?
Kijk eens om je heen, alles wat God geschapen heeft… de dieren… hoe verschillend ze zijn…
En dan de mens… er is er niet 1 hetzelfde, alle zijn ze uniek…

God is goed, God is liefde… hoe kan je als mens op God vertrouwen en toch ergens ‘bang’ zijn dat het straks saai is ?
Is dat niet wat tegenstrijdig ?
Ik geloof juist dat God veelzijdig is… dat zie je al in de schepping !
Ik denk dan ook niet dat het straks saai zal zijn… en dat is niet alleen iets waar ik in geloof, maar ook iets waar ik op vertrouw.

Ik moest ook denken aan Henk710 die het in een forumbijdrage had over Gods plan met je leven, dat ook het dagelijkse leven met je kinderen om je heen, of je hobby, of wat dan ook ook past in dat plan… mijns inziens is dat veel ruimer als sommige mensen denken.

We weten niet hoe het precies zal zijn straks, maar saai ? nee… dat denk ik niet… !!

Ik ben benieuwd hoe jullie hier tegenaan kijken.

Susannah

inderdaad... de hemel is zaai...

alle soorten bloemen, vogels, talenten
die hier op aarde gezaaid zijn,
zullen daar ook zijn,
alleen net iets meer, beter, mooier.

Hoe zaai kan het zijn???

Knipoog smiley Knipoog smiley

P.S. je hebt het mooi levendig geschreven

Verliefde smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: woensdag 8 december 2010, 04:02
BerichtOnderwerp: Genezingsdienst o.l.v. Jan Zeilstra 5 Nov. & 15 Dec.
 
MARCOWAAL200 schreef:
Genezingsdienst o.l.v. Jan Zeilstra

Vrijdag 5 NOVEMBER, 19:30 uur
Evenementenhal Gorinchem
Franklingweg 2

Voor meer info: levend Woord, 0183-664456
www.lewogo.nl
of: Levensstroom Ministries, 070-5415415
www.levensstroom.nl


Apostolische dienst.



Woensdag 15 DECEMBER, 19:30 uur
Zalen centrum de Lockhorst Sliedrecht
Sportlaan 2

Voor meer info: V.E.Gem. Nieuwleven, 0184-0184-490320
www.veg-nieuwleven.nl
of: Levensstroom Ministries, 070-5415415

Ga richting Jezus, ga richting het wonder



TOEGANG VRIJ




http://ministries.levensstroom.nl/getuigenissen

Lachende smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: woensdag 8 december 2010, 03:40
BerichtOnderwerp: Pakjezavond
 
ZINGA672 schreef:
Speciaal voor Tess: een 2e maal. LOL Kussende smiley

... maar goed, die princes kust die kikker, en dan?
dan is alle spanning weg, wordt het gelijk saai...
je weet precies hoe het afloopt...
hoe kom je dan je tijd nog door...

dus als je tijdens je date ff niet weet
wat te doen,

hier wat inspiratie:

http://www.youtube.com/watch?v=jt2YPZmdiq4&feature=related

http://www.youtube.com/results?search_query=duo+main+tenant&aq=f

en als je dan voor de overige visite ook iets bedenken wilt...
zodat je echt alle tijd hebt om samen je ontspanningsoefeningen te doen,

dan leidt dit even de aandacht af, zodat je echt tijd hebt 'voor samen':

http://www.youtube.com/watch?v=38p5qhUmBBg&NR=1

alles met de onvolprezen dank voor Zinterklaas
die ons hierop attent heeft gemaakt !!!

Kussende smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: woensdag 8 december 2010, 01:58
BerichtOnderwerp: Pakjezavond
 
AANGENAAM334 schreef:
simplement très fabuleux, sensationnel et formidable.

sprakeloos... 'k heb alleen maar kunne lache !

Clown smiley Kussende smiley Lachende smiley met blinkend witte tanden Clown smiley Kussende smiley Lachende smiley met blinkend witte tanden Clown smiley Kussende smiley Lachende smiley met blinkend witte tanden Clown smiley Kussende smiley Lachende smiley met blinkend witte tanden
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: dinsdag 7 december 2010, 04:35
BerichtOnderwerp: Voor Sabine
 
FLOWER152 schreef:
Sabine is een meisje van 23 jaar, zij was medewerkster van mij. Heel serieus, waar je altijd van op aan kan. Kreeg vanmorgen het volgende smsje van haar:
Het is te laat mijn lichaam wil niet verder. Het is goed zo, dit heeft gewoon zo moeten zijn. bedankt voor de leuke tijd. Enjoy life.

Ze is opgenomen omdat haar spieren niet meer werken, maar dat is psychisch en dat gelooft ze niet.

Groet

... ze heeft je wel bedankt voor de leuke tijd. Enjoy life.
Kortom, ze geeft je wel complimenten.
Dus jij hebt het wel goed gedaan.
De spanning, stress lag dus op een ander vlak.
Dat kan. Jij hebt het in ieder geval goed gedaan.

Je schrijft, dat je van haar op aankan, dat ze serieus is.
Wie te serieus is, kan zich soms moeilijk ontladen en bouwt spanning op.
Spanning op spanning leidt tot burn out, dan zijn alle voedingsstoffen letterlijk opgebrand. In situatie van stress neemt het lichaam ook minder voeding op. er is dan extra voedsel nodig, maar er wordt minder opgenomen.


Wat is er bekend over spieren, spanning en... paralyse, verlamming?

Het lichaam heeft twee soorten spieren,
autonome spieren, zoals de darmen, werken onafhankelijk van het denken. Ze doen gewoon hun werk, of je wel of niet wil, ze werken.
Moet je wel eten...

Andere spieren, bijvoorbeeld, biceps en triceps zijn antagonisten.
Die werken tegengesteld, met trekken en duwen, zal ik maar zeggen.
Die liggen, in dit voorbeeld, op je boven en beneden arm.
Vanuit de voedingsleer herinner ik mij, dat voor contractie en extractie, rekken en strekken, magnesium en calcium nodig zijn.
Als je zwaar in de stress zit, dan is het verbruik van magnesium hoger en houdt je te weinig over om nog je spieren te bewegen...
De enorme kramp die je soms in je onderkuit kan voelen
(help heb ik stress?) is daar een teken van.

Kortom, zit je in de stress, dan verbruik je veel magnesium
en dan blijft er te weinig over om je spieren te bewegen...

Orthomoleculair specialisten, (orthos = goed, moleculen, betreft in dit geval vitaminen, mineralen, spore elementen, fyto nutrienten, enzymen) adviseren in dat geval speciale voedingssupplementen.

N.B. DIT IS GEEN ALGEMEEN VOEDINGSADVIES, WEL EEN HULP TER VERKLARING.


Laatst aangepast door
BEHAPPY332
op dinsdag 7 december 2010, 04:45
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: dinsdag 7 december 2010, 04:17
BerichtOnderwerp: Bindingsangst
 
ZINGA672 schreef:
Dat denk ik ook. Als de liefde echt is dan is er ruimte voor beide partners en mag bindingsangst geen overheersende factor zijn.

Om heel eerlijk te zijn zou je spontaan bindingsangst krijgen van de blindelingse haast die veel mannen ten toon spreiden. Waar blijft de romantiek, de omslachtige en voorzichtige aanpak van dit 'broze vaatwerk'?

Engeltje smiley

http://www.youtube.com/watch?v=LT4fkeZpvIc


Heet dat muziekje nu: swing, soul, jazz, 't is inclusief brassband, drumstel... Beter dan het origineel! Ja, zo is inderdaad geen berg te hoog... Verraste, verbaasde smiley

De emoties worden door forumleden mooi uitgelegd.

Wat ik mis zijn de praktische zaken. Soms zijn er gewoon bergen als: verhuizen, ander werk enz.. Als je dan lekker je plekje gevonden hebt, wil je gewoon niet weg!


Laatst aangepast door
BEHAPPY332
op dinsdag 7 december 2010, 04:23
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: dinsdag 7 december 2010, 04:12
BerichtOnderwerp: Bindingsangst
 
CROSSROAD317 schreef:
Wat een mooie volzin Chat, maar wat schrijf je nu eigenlijk ??

Waarom zou je een verbinding aan willen gaan met iemand als je niet van hem/haar houdt ??

Stel, u wilt graag een relatie aangaan. Zodra u de man of vrouw van uw dromen heeft veroverd, bent u bang hem of haar te verliezen. Deze angst is zo sterk dat het leidt tot conflicten en uiteindelijk zelfs een breuk (terwijl u dat eigenlijk niet wilt!). Dit noemen we verlatingsangst.

Het omgekeerde komt ook voor: u vindt voor de zoveelste keer een partner en gaat voor de zoveelste keer een relatie aan. Maar zodra de partner te dichtbij komt en de relatie te ‘echt’ wordt, krijgt u het benauwd en maakt u een einde aan de relatie. Dit noemen we bindingsangst.

bron --http://blog.seniorennet.be/verlatingsangst/archief.php?ID=6

duidelijke info. dank! Lachende smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: dinsdag 7 december 2010, 03:41
BerichtOnderwerp: alleen voor jonger dan 35!
 
BART817 schreef:
dat was een andere droom...
zou ik graag willen delen (vooral met haar lijkt me)
maar ik zie je helaas niet in t plaatje, en wilde je het eigenlijk besparen Smiley met dichtgeplakte mond

oh Bart! Foei!
Eerst nodig je mensen uit jonger dan 35 en vervolgens...
doe je ze pijn!


dat lijkt op kindermishandeling


Help! Dat doet zo au, ik heb muziek nodig... over dromen...

Ik stond maar wat te dromen, wat te hangen...
Ik dacht en keek en dacht...

Mag hoor, we leven in DROOMLAND ! Knipoog smiley


Laatst aangepast door
BEHAPPY332
op dinsdag 7 december 2010, 03:53
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: dinsdag 7 december 2010, 02:52
BerichtOnderwerp: Pakjezavond
 
MARIJAN072 schreef:
Sommige mensen voelen zich geroepen, om te antwoorden voor een ander. Twijfelende smiley Boze smiley

Hmm.....is iets waar ik slecht tegen kan.



We gaan even ontleden:

mijn oprechte excuses...

Excuses = zelfstandig naamwoord
oprechte = bijvoeglijke naamwoord
mijn = bezittelijk voornaamwoord

Wat ontbreekt? Antw. een 'meewerkend voorwerp'
Oprechte excuses AAN ???? Aan wie???

Elke lezer kan het nu lezen, alsof die excuses bedoeld zijn aan elke lezer!


Of op rijm?


Sint ging maar weer eens een gedichtje schrijven,
alleen die grammatica wilde maar niet beklijven
ooit zat Sint op school... lijdend voorwerp... au au!
ja dat was Sint zelf, want of hij 't ooit snappen zou?

Al die regels, hij lapte ze gewoon aan zijn laars
Hij verstikte in de regels, zijn gezicht werd paars
Moeilijk, moeilijk moeilijk, Spaans benauwd ...
en zo liep het met de Sint helemaal fout...

Ofschoon hij gewoon Hollander was, in zijn nieren
en in zijn jonge jaren op school alleen zat te klieren
moest hij wegens Spaanse benauwdheid emigreren
en nu zitten wij Hollanders met de gebakken peren!

Want elk jaar opnieuw, voor dag en dauw, overal
moeten wij het hem telkens opnieuw leren, 't geval
wil dat wij gedichtjes schrijven, zodat ooit, ooit, ooit,
ook bij Sint de regels van schrijven beklijven, NOOIT

gedacht dat dit de reden was,
maar 't begon vroeger in de klas
toen de Heilige Sint
nog geen Heilig Boontje was...

Knipoog smiley


Laatst aangepast door
BEHAPPY332
op dinsdag 7 december 2010, 03:02
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: maandag 6 december 2010, 03:22
BerichtOnderwerp: Pakjezavond
 
SUSANNAH475 schreef:
Je hebt gelijk Marijan, dat mijn bijdrage niet echt past tussen deze berichten, ik had het beter moeten lezen en je hebt gelijk dat mijn forumbijdrage hier niet echt thuishoort.
Ik had er beter een nieuw topic over kunnen starten...

daarom:
Mijn oprechte excuses !!

Susannah die voortaan beter gaat lezen voor ze iets schrijft... Engeltje smiley

Geeft niet hoor, was boeiend om te lezen. Tussen gedichtjes en pakjes door is best wat ruimte voor een echt gesprek... Lachende smiley

alleen toch jammer dat het niet op rijm was Knipoog smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: maandag 6 december 2010, 02:42
BerichtOnderwerp: Het off-topic topic
 
PIETER649 schreef:
das een heel bijdehandte opmerking van je Lachende smiley

maar zou je uit mijn stukje niet kunnen halen dat ik wellicht tijdens die mallotenregering van cda-pvda-cu ben geemigreerd?
ik ben al n poosje weg uit nederland, slimmerik

Ach ja, Sie sprechen Deutsch, jetzt... Duiveltje smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zondag 5 december 2010, 01:17
BerichtOnderwerp: alleen voor jonger dan 35!
 
BART817 schreef:
ik -als Metusalem- kan nog prima mijn geraniums verzorgen, moet t bij een evenzo frisse jonge dame (als mijn geraniums) toch ook lukken? Uitdagende, speelse smiley die tong uitsteekt

ik zou zeggen,
niet te lang verzorgen
gewoon weggeven,
iedere vrouw één bloem
moet je kijken
wat voor geluk
je krijgt !
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zondag 5 december 2010, 00:54
BerichtOnderwerp: Knuffelhoekje...
 
ZINGA672 schreef:
In mijn functie als dapp're strijder en held op sokken (schoenen staan bij de schoorsteen) wil ik iedereen toch nog graag op het hart drukken dit jaar vooral EERLIJKE CHOCOLADE te kopen! Kinderarbeid voor een chocoladeletter is eigenlijk een contradictio interminus. Althans; dit zou het moeten zijn!

En eerlijke chocolade is niet moeilijk meer te vinden: http://www.oxfamnovib.nl/pure-chocolade.html

GrZing!


... en knuffel voor jou...
je moet hem alleen delen met de groene sint,
vind je dat erg?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zondag 5 december 2010, 00:49
BerichtOnderwerp: Knuffelhoekje...
 
PIETER649 schreef:
koffie smaakt prima hier.

nu alweer bijvoorbeeld

knuffelhoekje...
staat er boven dit topic...

oh ja! Dikke knuffel voor de Groene Sint
die gezorgd heeft dat alle chocoladeletters nu oké zijn!

(en ik had altijd zo'n hekel aan die groene sint,
omdat 'ie gewoon roooooooooooooooood hoort te zijn! )


Laatst aangepast door
BEHAPPY332
op zondag 5 december 2010, 00:50
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zondag 5 december 2010, 00:24
BerichtOnderwerp: Pakjezavond
 
ZINGA672 schreef:
Bejwelliefgeweesdan?

Als Sint strak naar huis gaat varen
en hij eindeloos terug zit te staren
dan ziet hij na dagen turen dit beeld
en is hij tot slaperigheid toe verveeld

Hij zal dan denken aan al die stouterikken
die zich in die ene of twee 'ks verstrikken
hebben ze weer een jaartje niet geluisterd
naar wat juf het kind lief had ingefluisterd

Ach stout zijn we af en toe, of vaker, allemaal
Wil je lachen? dan ken ik toch zo'n verhaal!
Lachen om de fouten van ja, vooral jij daar!
Oh, mijn lachspier maakt overuren, een blaar!

Au! Au! Au!
Ja pijnlijk leggen wij de vinger op de zere plek
de waarheid moet gezegd, net zo lang, tot jij vertrek...

De waarheid moet nu zeker zijn gezegd...
Hoe wordt dit eens, vooral waarlijk uitgelegd?

De grootste waarheid is eigenlijk best wel lief
Dat te weten, is 'n toppie (!) menselijk gerief
Zelfs al weet de Grote Sint al jouw fouden
dan nog zal hij eindeloos van je houden !!!


Zie hier de mijmeringen van de aller heilige goede sint,
als hij naar huis vaart, dat is, wanneer hij er mee begint

[url]
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/lXXYq9nfyi0?fs=1&amp;hl=nl_NL"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/lXXYq9nfyi0?fs=1&amp;hl=nl_NL" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/url]

http://www.youtube.com/watch?v=lXXYq9nfyi0&feature=related


Laatst aangepast door
BEHAPPY332
op zondag 5 december 2010, 00:32
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zaterdag 4 december 2010, 23:41
BerichtOnderwerp: Pakjezavond
 
JOLAN931 schreef:
Lieve leanne,

Hier is je kado van Zint,
Hij hoopt dat je het een beetje aangenaam vind.
Bij deze ontvant hij(ik) graag je adres,
Binnen no time ontvang jij dan deze fles

xxx Zinterolanda



[img][/img]

Prachtig kado, gun het Leanne graag,
maar als we nu strakkies op CM allen gaan slapen... Slapende smiley
wie doet dan de kaarsies uit?
Safety first!

Wil het graag weten,
anders doe ik strakkies geen oooooooog dicht...

enne emmer water erover heen gooien heb ik ook al geprobeerd,
dat werkte wel, maar toen wou het kaarsie de volgende dag niet meer aan...

hoe zou dat toch komen... Smiley die vol vragen zit
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zaterdag 4 december 2010, 23:29
BerichtOnderwerp: Echt zo irritant
 
ZINGA672 schreef:
Jajaahhh, da's zeker om je geweten te sussen hé... Want verder kan het milieu je natuurlijk heeelemaal niets schelen Engeltje smiley

Levenswijsheid à la P... Hellup tis besmettelijk?! Geschokte, onthutste smiley



... bij mij is het glas altijd halfvol! Dan denk je, jongens, dit wordt een neut! Dit wordt een dolle boel! Trek de champagne maar open!

Krijg je toch weer dat gelazer over die afvas... kijk, dat is nou echt zo irritant! Maar, zinga, als ik je ooit nog eens ontmoet, dan weet ik waar ik je blij mee kan maken Clown smiley :

EEN AFWASBORSTEL !!!!
... en ik doe er gratis een bio-zeepje bij
(ik voel namelijk stiekum met je mee Verlegen lachende smiley )

motto: een Zinga-Hand is Gauw Gevuld Knipoog smiley

TIP: DRINK VOORTAAN GEWOON UIT DE FLES !!! DÁ'S PAS EKO Verliefde smiley


Laatst aangepast door
BEHAPPY332
op zaterdag 4 december 2010, 23:31
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zaterdag 4 december 2010, 22:54
BerichtOnderwerp: Pakjezavond
 
BEHAPPY332 schreef:
Als kado leek me dit wel aardig,
Lego, echt voor de kleine kinderen, nu ook voor de grote kinderen:
Een compleet LEGO huis, gratis af te halen in Engeland. Is gebouwd door Top Gear presentator.
Legoland wilde het niet hebben...

compleet met:
- wasbakjes van lego
- lego kat
- lego bed (ligt wel wat hard Huilende smiley, smiley in tranen ..)

Wel snel zijn, anders wordt het afgebroken.
U heeft de tijd tot ergens in 2009... Boze smiley


http://www.dailymail.co.uk/news/article-1214729/James-May-size-Lego-house-wants.html

enne... als iemand nog een 'dootje over heeft:
doe mij een cursus foto's plakken in CM forums Knipoog smiley


Laatst aangepast door
BEHAPPY332
op zaterdag 4 december 2010, 22:55
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zaterdag 4 december 2010, 22:52
BerichtOnderwerp: Pakjezavond
 
MARIO216 schreef:

Als kado leek me dit wel aardig,
Lego, echt voor de kleine kinderen, nu ook voor de grote kinderen:
Een compleet LEGO huis, gratis af te halen in Engeland. Is gebouwd door Top Gear presentator.
Legoland wilde het niet hebben...

compleet met:
- wasbakjes van lego
- lego kat
- lego bed (ligt wel wat hard Huilende smiley, smiley in tranen ..)

Wel snel zijn, anders wordt het afgebroken.
U heeft de tijd tot ergens in 2009... Boze smiley

[url]
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1214729/James-May-size-Lego-house-wants.html[/url]

enne... als iemand nog een 'dootje over heeft:
doe mij een cursus foto's plakken in CM forums Knipoog smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zaterdag 4 december 2010, 21:33
BerichtOnderwerp: Christelijke feestdagen vieren?
 
BEHAPPY332 schreef:
jarenlang werkte ik in een bejaardenhuis.
dat was elk jaar weer feest.
Daarvoor werkte ik in een magazijn, vol kerstartikelen.
Dat was twee maandenlang kerstartikelen in karretjes stouwen.
Tellen, tellen, sjouwen, trekken, sleuren en weer opnieuw beginnen.
Toen dat werk af was, mocht ik - hijg hijg, oef, soms raakte ik de tel kwijt help! En al die karren werden nageteld. - zenuwe werk !!!! -
daarna mocht ik in de koude kerstbomen verkopen...
in een groot tuincentrum...
kou, kou, kouttttttt dat het was!

maar goed, toen dat allemaal voorbij was,
kwam ik in dat bejaardenhuis. Met kerst groot feest!
en daar hebben bejaarden het altijd koud,
dus... warrmmmmmmmm werd de cv gezet heeeeetttttt~!

daar....
woonde ik in een zusterflat.
Daar lieten ze de kerstboom - ballorig - gewoon staan tot maart...
en toen de flat gesloopt werd,
stond de kerstversiering er gewoon het gehele jaar...

nu doe ik er niets aan,
behalve dan een kerststalletje
die staat er ook al

het gehele jaar...

is dat het?
de belangrijkste herinnering,
eens sprak ik daar iemand, in dat bejaardenhuis,
gewoon aan zo'n tafeltje, een jong mens.
ik denk,
laat ik eens wat geks zeggen en zei:

en sprong de kat nog in de kerstboom?
bleek dat precies waar te zijn gebeurd.

ze begon het helemaal uit te leggen,
die glimmende ballen, de kat, die ertoe aangetrokken werd...

sindsdien denk ik...

al is de gedachte nog zo raar,
heel misschien, is zij zelfs waar...

Wat ik eigenlijk wil zeggen,
hoe je kerst viert,
het ene jaar of het andere,
het kan soms totaal verschillend zijn

maar de herinneringen, neem je mee
en de blijde boodschap, blijft dezelfde.
en daarnaast... wonderen en wondertjes bestaan nog steeds.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zaterdag 4 december 2010, 21:29
BerichtOnderwerp: Christelijke feestdagen vieren?
 
TESSYBEAR731 schreef:
Sja, wel enigzins een vroeg kerstgeschenk dan...maar hij is werkelijk een godswonder Knipoog smiley

Oké, dan zit je toch dicht bij kerst!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zaterdag 4 december 2010, 21:28
BerichtOnderwerp: Christelijke feestdagen vieren?
 
ZINGA672 schreef:
[edit respectloos]

Gelukkig is er sinds vandaag een Nieuwe Oude Statenvertaling,
dan kunnen we het opzoeken.

toch heb ik de neiging om hem te kopen... Verlegen lachende smiley

maar ja, wanneer? Zondagsrust, zaterdagsrust... door de weeks geen rust... waar rust dan nog zegen op???


Laatst aangepast door
CHRISTIANMATCH
op woensdag 22 december 2010, 13:53
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zaterdag 4 december 2010, 21:22
BerichtOnderwerp: Christelijke feestdagen vieren?
 
ANITA324 schreef:
Daarom vier ik al aantal jaren niet de kerst zoals sommigen voor ogen hebben.
Door kersboom, "kerstman", cadeau`s , enz.
De kerstboom komt bij mij niet in huis in ieder geval.
Heeft ook teveel werk optuigen en aftuigen niet voor mij besteed.

Neej het gedenken van de Heere Jezus is het belangrijkste ten alle dagen.
Dat we meer tijd voor Hem besteden dan tijd besteden voor onzelf.

Wens iedereen een gezegende weekend toe.

Shalom,


jarenlang werkte ik in een bejaardenhuis.
dat was elk jaar weer feest.
Daarvoor werkte ik in een magazijn, vol kerstartikelen.
Dat was twee maandenlang kerstartikelen in karretjes stouwen.
Tellen, tellen, sjouwen, trekken, sleuren en weer opnieuw beginnen.
Toen dat werk af was, mocht ik - hijg hijg, oef, soms raakte ik de tel kwijt help! En al die karren werden nageteld. - zenuwe werk !!!! -
daarna mocht ik in de koude kerstbomen verkopen...
in een groot tuincentrum...
kou, kou, kouttttttt dat het was!

maar goed, toen dat allemaal voorbij was,
kwam ik in dat bejaardenhuis. Met kerst groot feest!
en daar hebben bejaarden het altijd koud,
dus... warrmmmmmmmm werd de cv gezet heeeeetttttt~!

daar....
woonde ik in een zusterflat.
Daar lieten ze de kerstboom - ballorig - gewoon staan tot maart...
en toen de flat gesloopt werd,
stond de kerstversiering er gewoon het gehele jaar...

nu doe ik er niets aan,
behalve dan een kerststalletje
die staat er ook al

het gehele jaar...

is dat het?
de belangrijkste herinnering,
eens sprak ik daar iemand, in dat bejaardenhuis,
gewoon aan zo'n tafeltje, een jong mens.
ik denk,
laat ik eens wat geks zeggen en zei:

en sprong de kat nog in de kerstboom?
bleek dat precies waar te zijn gebeurd.

ze begon het helemaal uit te leggen,
die glimmende ballen, de kat, die ertoe aangetrokken werd...

sindsdien denk ik...

al is de gedachte nog zo raar,
heel misschien, is zij zelfs waar...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zaterdag 4 december 2010, 21:08
BerichtOnderwerp: Christelijke feestdagen vieren?
 
TESSYBEAR731 schreef:
Die kerstboom? Nee, hoeft van mij ook niet zo!
Uk daarentegen vind het geweldig Lachende smiley
Wat ik hem dus geleerd heb, is dat al die lichtjes symbool staan voor het licht van de Here Jezus..
Kom er dus niet eens onderuit om hem op te zetten Knipoog smiley

gelUK gewenst met UK !

P.S. ervaar je Uk als een soort van... kerstgeschenk?! Verliefde smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zaterdag 4 december 2010, 21:02
BerichtOnderwerp: Het off-topic topic
 
PIETER649 schreef:
kun jij jouw reactie uitleggen???
ik vind dat jij errug vaag op mijn DUIDELIJKE bijdrage reageert

de dato 4 december 2010 is er sinds ... een andere regering... Slapende smiley Slapende smiley Slapende smiley


Laatst aangepast door
BEHAPPY332
op zaterdag 4 december 2010, 21:04
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
BEHAPPY332 (55)





Berichten: 413

BerichtGeplaatst: zaterdag 4 december 2010, 20:34
BerichtOnderwerp: Knuffelhoekje...
 
PIETER649 schreef:
joh Tess... van chocolade is het bekend... maar hoeveel rotzooi heb je zelf in huis waar made in china op staat??

maar dat is de westerse mens... lekker goedkoop kopen... te belazerd om een eerlijke prijs te betalen voor een product dat in het westen gemaakt is.
Je WEET dat de Blokker en de hema, en noem ze maar op, vol liggen met producten uit apelanden waar met kinderarbeid en het milieu schandalig de hand word gelicht!
Toch koop je er.... en om het geweten af te kopen koop je chocola en koffie met n fair trade kenmerk.


Zieke smiley

Smaakt de koffie bij jou zo?????
Dan zou ik die vrouw van jou
toch eens leren koffie zetten...

volg hier de cursus:

Koop Fair Trade,
daarmee wordt ook de boer blij
en dan hoeft u nooit meer te lachen, als een boer met kiespijn Zieke smiley

eh... Lachende smiley met blinkend witte tanden
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

ChristianMatch forum index » Berichten van BEHAPPY332
Ga naar pagina 1 2 3 4 ... 14 Volgende
Pagina 1 van 14