ChristianMatch
 


Forum

Berichten van CAPRISON506
ChristianMatch forum index » Berichten van CAPRISON506
Auteur Bericht
CAPRISON506 (40)





Berichten: 6

BerichtGeplaatst: dinsdag 27 september 2011, 16:33
BerichtOnderwerp: De bijbel als absolute waarheid
 
JOLAN931 schreef:
Hoe zien wij de bijbel? Als absolute waarheid, of als een geschiedenisboek wat je niet al te letterlijk moet nemen?

Zelf zie ik de bijbel als het woord van God, dat geinspireerd is door de Heilige Geest. Omdat God niet liegen kan is naar mijn idee alles wat er in de bijbel staat volkomen waar.
Het valt me op dat er mensen zijn die dit anders zien.
Maar hoe kan iemand christen zijn en het woord van (zijn/haar)God in twijfel trekken?

Hoe zien jullie de bijbel?

Mensen hebben vaak de neiging om te kijken welk jasje hun het beste past, terwijl we eigenlijk moeten kijken welk jasje God wil dat we aantrekken...

Ik geloof de bijbel letterlijk, er zijn figuurlijk ook boodschappen in te vinden. Voor mij is het belangrijk dat als er bijv gepreekt word het 100% bijbels is, niks in is weggelaten of toegevoegt.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CAPRISON506 (40)





Berichten: 6

BerichtGeplaatst: dinsdag 27 september 2011, 16:30
BerichtOnderwerp: Project LUCID
 
ROADY641 schreef:
Ik herinnerde me een stuk dat ik ooit las over het komende totale controlesysteem: Project LUCID.

Graag wil ik het hier delen.

http://www.openbaring.org/lucid.html

Doe er vooral je voordeel mee.

Enkele linken over dit topic met een bijbels perspectief (Let op: wel in het engels en ze zijn lang dus moeilijk te verteren voor een fastfood kijkers met weinig tijd):


http://www.youtube.com/watch?v=wjmFm8PIz8M&feature=channel_video_title

http://www.youtube.com/watch?v=dAjHvih1DOM&feature=channel_video_title

http://www.youtube.com/watch?v=eey81ORUt-g&feature=channel_video_title
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CAPRISON506 (40)





Berichten: 6

BerichtGeplaatst: dinsdag 27 september 2011, 16:14
BerichtOnderwerp: Kerkgeschiedenis
 
MARISKA601 schreef:
Een groot deel van Europa stond in de zestiende eeuw onder de macht van de Spaanse koning. rond de jaren 1660 begon de Nederlandse opstand tegen Spanje. Al snel was het zo dat het niet meer een oorlog tussen twee delen was. Maar een oorlog tussen twee geloven. Het ging nu tussen de protestanten en de katholieken. Volgens de Spaanse koning moest iedereen katholiek zijn en daar waren een aantal mensen het niet mee eens. Nadat de 'oorlog' over was.
Waren er in Nederland twee geloven te vinden. Het waren wel allebei christelijke geloven. Maar je had de katholieken en de gereformeerden, dus de protestanten.
Het protestantse geloof was ontstaan doordat die mensen die het niet eens waren met het feit hoe de mensen volgens de katholieken moesten leven. Er waren dus twee groepen in Nederland. Als je nu nog een beetje in Nederland kijkt kun je nog iets van die tweedeling zien. In het zuiden zie je veel meer katholieke kerken en hoe verder je naar het noorden gaat, hoe meer protestantse kerken je tegenkomt.
Maar in deze tijd was het zo dat je wel moest uitkijken als je zei dat je katholiek was. In 1795 kregen de katholieken weer vrijheid van godsdienst. Ze mochten dus hun geloof weer in het openbaar belijden. We noemen deze jaren hiervoor de reformatie. De jaren hiervoor zaten ze veel in zogenaamde schuilkerken.
Je kon van de buitenkant niet zien dat het een kerk was, en de katholieken kwamen op bepaalde tijdstippen stiekem bij elkaar en luisterden dan naar hun pastor. Nu hoefde dat dus niet meer.Er kwamen nu katholieke scholen, katholieke ziekenhuizen, katholieke bibliotheken en ga zo maar door. Er was een echte tweedeling. De protestanten hadden hun eigen scholen, bibliotheken etc. En de katholieken hadden hun eigen scholen etc. We spreken dan van zuilen. Je had de katholieke zuil en je had de protestantse zuil.

Rooms katholiek is ontstaan in Rome, zoals de titel al verklapt. Na de tijd van Jezus werden christenen vervolgt. Keizer Nero was hier erg fanatiek in, hij dompelde christenen in teer en zetten ze in zijn tuin en stak hem aan als een kaars (vandaar het woord romeinsekaars). Ook kon je, net als nu een voetbal wedstrijd bezoeken, daar een stadion bezoeken waar christenen voor de leeuwen werden gegooit voor vermaak. De nationale godsdienst was afgoderij net als in griekenland en egypte.

Maar na honderde jaren vervolging werd de groep christenen (het probleem) alleen maar groter. Constantijn zorgde voor wat verzoening. Zo werd er voortaan gezamelijk op een dag goden aanbid. Bijv op 25december (net als pasen etc) werd er een afgod geeerd, christenen werden dan verzogt op romeinse afgodfeestdagen dan christelijk feest te vieren. Zodat waarschijnlijk ze toch nog gezamelijk iets vierde.
Later dachten de romeinen "if we cant beat them join them" en is de katholieke kerk ontstaan. Mensen dachten dat de ellende voorbij was, maar eigenlijk begon die pas. Kerken introdiceerde, heilige maria (afgoden werden gekoppelt aan bijbelse figuren voor de vereering), biegten en dat een pastoor de zonden kon wegnemen, de paus en andere dingen. Mensen die de bijbel goed kende zagen dat dit niet bijbels was en gingen zich er tegen verzetten. Waardoor in de donkere eeuwen de bijbel verboden werd. Er waren wijnig mensen die nog illigaal een kopie hadden van de bijbel, en die was dan vaak in het latijns en dus moeilijk te lezen. Mensen die in die tijd dan aangetroffen werden als christen werden aan een paal gebonden met hun illigalen bijbel en in brand gezet of op een andere manier gruwelijk gemarteld.

Voor mij is rooms katholiek dus ook een vermengening van eeuwen oude afgoden en het chistendom (de voeten van klei en ijzer). Met onbijbelse ritueelen. Ik denk dat goed bedoelde gelovige die naar een katholieken kerk gaan dit niet bewust doen en/of weet van hebben. Maar mensen hoger in de pikorde in de kerk (iedereen is gelijk, weer iets onbijbels) weten hier vaak wel vanaf.

Een broeder die theologie studeerde omdat hij in een katholieke kerk wou gaan werken werd in zijn laatste (of voorlaatste studie jaar, ik moet er om liegen) geconfronteert met een leraar die Jezus ontkende en verkondigde dat God/Jezus niet een persoon is maar een universelen energie (occulte geloofs uiting). Die broeder heeft zijn spullen gepakt hem verteld over zijn onwaarheden en weggegaan en nooit meer terug gekomen. Hij kon in uniform door zijn kerk in zijn dorp lopen, en iedereen kon denken van kijk hem even. Maar hij gaat liever in gewonen kleren Gods werk doen (pshygopastoraat).

Ik ben zelf katholiek gedoopt, comunie gedaan en het vormsel niet (kreeg je geen kadotjes haha). Verder is heel nederland katholiek maar leven ze er niet na, eerder ongelovig, vandaar misschien de weinig interessen in de bijbelse waarheid erin. Ik ben later bekeerd tot christen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CAPRISON506 (40)





Berichten: 6

BerichtGeplaatst: dinsdag 27 september 2011, 15:46
BerichtOnderwerp: Is de duivel echt?
 
MARISKA601 schreef:
Is de Duivel Echt - Wat Zegt de Bijbel?


Het maakt niet uit of we hem Satan, Lucifer of Beëlzebub noemen - of dat we misschien zelfs te bang zijn om zijn naam uit te spreken - veel mensen maken zich zorgen over de duivel.

Is de duivel echt? Kan hij verschillende vormen aannemen? Hoeveel macht heeft hij eigenlijk? Als God almachtig is, hoe kon de duivel dan tegen Hem in opstand komen en de heerschappij over de aarde verwerven?

Als we de Bijbel letterlijk nemen, dan blijkt deze duidelijk te stellen dat de duivel bestaat. Satan wordt in bijna vijftig passages bij naam genoemd. De duivel wordt daarnaast nog meer dan dertig keer genoemd. Hij wordt beschreven als degene die Adam en Eva in de Hof van Eden verleidde om te zondigen; en hij is degene die Jezus in de woestijn op de proef stelde.

Sommige mensen geloven niet dat de Bijbel letterlijk waar is. Wanneer zij de vraag "Bestaat de duivel?" proberen te beantwoorden, dan moeten ze sterker op hun persoonlijke ervaringen in de wereld afgaan.

Is de Duivel Echt - Hoe Gaat de Duivel te Werk?
Niemand kan ontkennen dat het kwaad werkelijk bestaat in deze wereld. Hoe kunnen we vaststellen of dit gewoonweg het gevolg is van de menselijke natuur, of dat dit bewijs is voor een kracht die van buitenaf te werk gaat?

Ook hier is het interessant om eens te bekijken hoe Satan in de Bijbel te werk ging en om dit te vergelijken met de problemen waar we in het dagelijkse leven mee te maken hebben.

Toen Satan Jezus op de proef stelde, deed hij dit door drie verschillende dingen aan te spreken: de begeerte van het lichaam, de begeerte van de ogen en de trotse hoogmoed van het leven. Eerst daagde hij Jezus uit, na een vastentijd van veertig dagen, om Zijn vermogens te gebruiken om voedsel te maken en in Zijn lichamelijke behoeften te voorzien. Vervolgens daagde hij Jezus uit door Hem vanaf een hooggelegen plek de wereld te tonen en Hem de heerschappij aan te bieden over alles wat Hij van daar kon zien. Tenslotte probeerde hij Jezus te verleiden om Zichzelf van een toren af te werpen; hij zei dat Hij als God's Zoon toch zeker wel gered zou worden - hij deed dus een beroep op de menselijke trots.

Met welke verleidingen we ook te maken hebben, deze lijken allemaal in deze drie categorieën te vallen. Pornografie, overspel en vraatzucht spreken allemaal tot de begeerten van het lichaam. Materialisme en het streven naar macht spreken tot de begeerte van de ogen. En ook als we er naar streven om grotere geestelijke hoogtes te bereiken worden we bedreigd door de zondige hoogmoed die ons doet geloven dat WIJ belangrijker zijn dan God.

De duivel verschijnt misschien niet persoonlijk aan ons. Wellicht prikt hij ons niet met een drietand, gehoornd en met een gespleten staart. Maar we weten dat hij er is door de manier waarop hij zich gedraagt, net zoals we kunnen weten dat er een stinkdier in de buurt is wanneer we de onmiskenbare stank ervan waarnemen.

Is de Duivel Echt - Hoe Moeten We Reageren?
We doen er verstandig aan om altijd op onze hoede te zijn. De Bijbel zegt in Efeziërs 6:11-12 dat we het volgende moeten doen:

"Trek de wapenrusting van God aan om te kunnen standhouden tegen de listen van de duivel. Want onze strijd is niet gericht tegen vlees en bloed, maar tegen de heerschappijen, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van deze duisternis en tegen de geesten van het kwaad in de hemelse regionen."

Maar we mogen nooit vergeten dat Jezus, door Zijn door aan het kruis, Satan heeft verslagen. We hoeven deze overwinning alleen maar uit Zijn handen aan te nemen om te kunnen weten dat we stand zullen houden tegen de duivel, welke vorm hij ook aanneemt.


Bron: http://www.allaboutgod.com/dutch/is-de-duivel-echt.htm

De duivel bestaat. En hij komt inderdaad niet met horentjes en een prikvork. Dat zou simpel zijn te herkennen en niemand zou er in trappen. De duivel is de vader van leugens en bedrog. Bedrog is ook zijn uiterlijk hoe hij kan verschijnen. Als bijv een overleden persoon. De duivel is een mooie engel zo staat in de bijbel. Van zijn uiterlijk kun je dus al bedrogen worden. Hij heeft ook velen namen. In de eindtijd zal hij ook komen, veel mensen bedriegen zelfs christenen. Hij gaat komen in de naam van liefde en vrede. Als je niet in het bestaan van het kwaad gelooft is gevaarlijk. Je hebt kans om bedrogen te gaan worden. Veel occulten geloven, geloven niet in het slechten, alles heeft een reden, karma, het slechte leert je dingen (met vallen en opstaan, pijn en verderf soms) en is het werk van een universelen god (geen persoon energie) die je wil verlichten met wijsheid. Want na velen leerprocessen kun je zelf een god worden. - En waar hebben wij dat vaker gehoord? Speelt in op je ego.

Ik geloof de bijbel letterlijk, al zitten er ook veel boodschappen in verstopt. Ik geloof dat we van naturen slecht zijn geworden, sinds de vrucht die adam en eva aten. Toen is het bewustzijn van slecht geschapen in de mens, en de dood gekomen.

Gods aangezicht kun je vinden in de wereld. Je hebt de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Je hebt kwa tijd: verleden, heden en toekomst. Kwa materiaal: gas vorm, vloeibaren vorm en vaste vorm. Geboren, leven en dood. 3 demensionalen wereld lengte, hoogte en diepte - ruimte, materie en tijd. Allemaal 3 dingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zonden: je vlees ogen zien iets, je gevoel/verleiding/trots zet je aan tot iets wat dood brengt. Gedachte, zonden = dood.
En alleen doen we hier niks aan. Dit is onze corrupte natuur. Het is inderdaad niet het gevecht tussen vlees en bloed, maar tussen geestelijke gekheid in hogere plaatsen. Hier komt de Heer in het plaatje. Alleen kun je het niet door je natuur. God kan ons hart van steen pakken en er een van vlees terug geven. Hij kan ons nieuwe ogen, oren, gevoelens, rust, gedachtes, interpretaties etc geven. Wat ons gevoels matig een ander mens maakt, ons gevoels matig beinvloed zodat we andere dingen verlangen. Een honger die je aanzet tot eten. Hij maakt nieuw als je met hem leeft, Hij kan je positief inspireren. Zijn juk is licht en draaglijk, zoals het aardse leven ondraaglijk is. Maar nog niet iedereen is bekeert, er is nog veel ruimte over voor het slechte om mensen tegenovergesteld te beinvloeden/inspireren. Haat in hun harten te sturen, onrust etc waardoor je dus slechte dingen verlangt en uitvoert (om hun frustraties af te kunnen reageren/ventileren).

Wat de duivel ook voor schade aanricht God buigt het uiteindelijk altijd om naar zijn voordeel. We gaan de eindtijd in en het zal nu even alleen maar moeilijker en slechter worden. Maar God zegt dat die dingen moeten passeren.

Gods zegen!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CAPRISON506 (40)





Berichten: 6

BerichtGeplaatst: dinsdag 27 september 2011, 15:07
BerichtOnderwerp: Tongentaal, een gave of niet
 
MARISKA601 schreef:
"Tongentaal"
in deze tijd, een Bijbelse gave of toch niet?
Over tongen en andere 'tekenen der apostelen' in het licht van de Bijbel



Met name in Charismatische kringen wordt veel over tongentaal geleerd. Maar ook in andere Christelijke geloofsrichtingen wordt wel tongentaal gepraktiseerd. Althans, hetgeen wat men in die kringen tongentaal noemt. Maar wanneer we de Bijbel goed op dit onderwerp bestuderen, komen we erachter dat, hetgeen tegenwoordig in die kringen plaatsvindt, niets te maken heeft met de Bijbelse gave van tongen. Het woord 'tongentaal' is dan ook een verkeerd woord. Want we zullen gaan zien dat de Bijbel, Gods Woord, ons leert dat 'een tong' een taal is, en dat 'tongen' talen zijn. Ten eerste is het woord 'tongentaal' dubbel op, ten tweede is de samenstelling verkeerd, want 'tongen' is geen taal, maar 'tongen' zijn talen.

Wat waren tongen in de Bijbel? Wat was hun doel? Werkt de gave van tongen vandaag de dag nog steeds? Zo niet, wat doen dan degenen die tegenwoordig de gave van het spreken in tongen claimen? Vaak is er op dit gebied veel verwarring en onbegrip. Het doel van dit artikel is te onderzoeken wat de Bijbel over dit onderwerp zegt. In de Bijbel vertelt de Heere immers wat Zijn bedoelingen zijn, wat Zijn Plan is! Wat is de Bijbelse leer over tongen?



gedeelte overgenomen van:

http://bijbelengeloof.com/index.php?option=com_content&view=article&id=123:tongentaal&catid=151:diverse-artikelen&Itemid=91

Tongen werd in de bijbel gebruikt om het evangelie te verkondigen in landen met een andere taal. Ze hadden de taal nooit geleerd maar spraken het wel, dit was ook een wonder van God aan de ontvanger toe. Tongentaal had dus een functie.

Als je tongentaal spreekt laat er een vertaler bij zitten die het vertaald. Anders brabbel je maar wat in de lucht en gaat het verloren omdat niemand het begrijpt.

Heb sommige zelf horen beweren dat als bijv in een kerk dienst iedereen in tongen praat en niemand vertaald dat het zelfs zondig is.

Maar een persoon die in tongen praat heeft mij uitgelegt dat tongentaal een gebed na God is, directe lijn of zoiets. Ik denk dat je in gebed zoiezo verhoord word en dat je daar niet in tongen voor hoeft te praten. Ik weet ook niet of zoon soort gebed in de bijbel zo uitgelegt word.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CAPRISON506 (40)





Berichten: 6

BerichtGeplaatst: dinsdag 27 september 2011, 14:52
BerichtOnderwerp: Moeten we bang zijn voor boze geesten?
 
MARISKA601 schreef:
Ik sprak van de week iemand en die had het over verhuizen.
Als die persoon verhuist reinigt die het huis van boze geesten, en vraagt om een zegening.


Naar mijn idee, hoef je niet bang te zijn voor boze geesten.
Je geloof beschermt je erin.
Ik zelf vind dat je op deze manier occult bezig bent.
En je eigen bezig houd met paranormale verschijningen.


Wat is jullie gedachten over boze geesten?

Je geloof beschermt je er inderdaad in. Maar je kunt ook misleid worden de deur op een kier te zetten. Bijv: wiegie bord (iedereen kent het waarschijnlijk wel, daardoor misschien slecht voorbeeld) opzich is een stuk karton met inkt erop. Het gaat erom dat je "iets" aanroept, het uitnodigt om binnen te komen. Of: mediteren, je zet je open voor slechte invloeden. De een voelt iets, de ander hoort iets, de andere ervaart iets anders of niks. En dan kun je misschien denken "hey, ik voel iets dus het werk, en is waarheid" wat kan leiden dat je de deur nog iets verder open gaat zetten (door middel van interresen en diepgang in dat topic)

Een huis is niet zomaar "behekst" vaak is een persoon "behekst", en dit word meegenomen van huis na huis. Maar een huis kan wel "behekst" zijn. Dit kan dan komen omdat er satanische ritueele hebben plaatsgevonden.

Ik zie vaak mensen die een boedha in huis hebben. Je kunt geen 2 goden dienen. Het beeld is een stuk houd of steen. Maar ook daar kunnen slechten invloeden vanuit gaan, maar dat hoeft niet persee. Heeft ook temaken wat voor waarde je er zelf aan hecht.

VERGEET NIET: mocht je ooit last hebben van een "geest" (lees: duivel, overleden mensen leven niet meer op aarde). Of andere onprettige situaties. Weet dat christenen de autoriteit over de duivel hebben gekregen, en het slechte weg mogen sturen in Jezus naam. ("ga weg in de naam van Jezus Christus")

Gods zegen!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

ChristianMatch forum index » Berichten van CAPRISON506
Pagina 1 van 1