ChristianMatch
 


Forum

Hoe Bevrijdingsbediening mensen tot demonische gebondenheid
Ga naar pagina 1 2 3 Volgende
ChristianMatch forum index » Christelijk leven
Auteur Bericht
ANITA324





Berichten: 913

BerichtGeplaatst: donderdag 18 november 2010, 22:24
 
Hoe Bevrijdingsbedieningen mensen tot demonische gebondenheid leiden

http://cicministry.org/commentary/issue78.htm

(vertaalt naar nederlands voor de mensen geen engels kunnen lezen)


door Bob Dewaay


De Heer obligatie-dienstknecht moet niet twisten, maar vriendelijk zijn voor allen, bekwaam om te onderwijzen, geduldig wanneer onrecht aangedaan, met zachtmoedigheid hen onderwijzen die zich verzetten, of misschien God kan hun bekering leidt tot de kennis der waarheid, en zij kunnen komen om hun zintuigen en ontsnappen uit de valstrik van de duivel, met zijn gevangen gehouden door hem aan zijn wil te doen. (2Timothy 2:24-26)

In 1977 was ik in een ministerie dat gespecialiseerd is in innerlijke genezing en bevrijding. Mensen kwamen naar ons uit alle hoeken van het land op zoek naar release van het horen van stemmen, verslavingen, emotionele trauma's als gevolg van pijn uit het verleden en misbruik, en vele andere vormen van geestelijke slavernij. Op het moment dat onze bediening werd beschouwd als "cutting edge" in de wereld van geestelijke oorlogsvoering. De onze was een christelijke gemeenschap waar mensen kunnen komen wonen met andere christenen om genezing te vinden.

Rond die tijd een vrouw uit een andere staat kwam naar ons ministerie centrum voor een verblijf van enkele dagen tot gebed en bevrijding te ontvangen. Ze was opgegroeid in een gezin dat diep betrokken was in het occulte en was vernoemd naar een Griekse godin. Toen ze belde ons was ze proberen te krijgen van haar occulte bondage en werd aangevallen door boze geesten, die niet wilde haar laten gaan. Zij manifesteerden zich door haar treiteren ons en het maken van sissende geluiden. Al snel bleek dat de demonen die haar gekweld krachtig was en was niet van plan te vertrekken. Twee van ons namen de verantwoordelijkheid van de bediening voor haar. Nadat we hadden geleid haar in enkele gebeden, geconfronteerd enkele van de demonen, en eiste hen te vertrekken in Jezus 'naam, vond ze enige opluchting.

De meest dramatische gebeurtenis in onze bediening aan haar kwam na een van onze dinsdagavond bijeenkomsten. Nadat de meeste mensen waren vertrokken bleef ze voor meer gebed. Voordat we kregen zelfs naar haar, werd ze overgenomen door een gewelddadige boze geest. Haar gelaat veranderde, veranderde haar stem, haar gezicht verwrongen en haar handen werden als klauwen. Ze slaakte een luide schreeuw en geladen op mij, met de bedoeling mijn gezicht guts met haar vingernagels. Als ze schreeuwde en rende door de kamer, ik en de andere man die had gediend om haar stond onze grond en zei: "Stop! in de naam van Jezus. "Toen ze twee voeten kreeg van ons sloeg ze wat leek een onzichtbare muur en viel op de grond jammeren. We baden met haar en vroeg God om haar te bevrijden.

We hadden ondervonden veel gevallen van demonische manifestaties in onze bediening, maar dit was de meest dramatische. Als ik terugkijk op dit incident nu, wat is het meest belangrijke is niet wat er is gebeurd die nacht, maar wat er gebeurd is de volgende dag. De volgende dag voelde ze zich veel beter en gevraagd om met ons te praten voordat hij naar huis. Ze vertelde me: "Bob, Satan is erg bang van je. Je hebt veel macht en gezag. "Wat deze verklaring en de gebeurtenis die leidde tot het betekende toen voor mij was heel anders dan hoe ik begrijp het nu. Het verschil is te wijten aan de "oorlogvoering" wereldbeeld hield ik toen en de "voorzienigheid" wereldbeeld Ik houd nu. De manier waarop we interpreteren gebeurtenissen wordt bepaald door ons wereldbeeld. In dit artikel zal ik bespreken exorcisme vanuit het perspectief van elk van deze wereldbeelden.


Exorcisme in de GO-visie
De GO-visie houdt in dat de strijd tussen goed en kwaad, God en Satan, wordt gespeeld in de menselijke geschiedenis, met een onzekere uitkomst. Door onzekere bedoel ik dat God niet soeverein bepaalt de outcome.1 Er zijn slachtoffers in deze strijd. De strijd om de vrije individuen uit de geestelijke slavernij wordt verricht door mensen van geloof, die hebben geleerd van de instrumenten van de strijd en worden machtige strijders voor God. Volgens velen die in het bezit van de oorlogsvoering wereldbeeld, zelfs het lot van de naties is in handen van de menselijke spirituele strijders die naties vastleggen voor het Koninkrijk van God. Mijn dierbaarste hoop dat in 1977 was dat ik zou uitgroeien tot een van deze machtige krijgers, die zou Satans koninkrijk plunderen op het gebied van de strijd.

Dus in dat kader heb ik uitgelegd de vrouw de verklaring te betekenen dat ik slagen. Op de leeftijd van 27 Ik was uitgegroeid tot een machtige krijger die was uitgerust om ten strijde te trekken tegen alles wat Satan kon gooien naar mij. Ik was zo geladen door dat voorval dat ik heb de komende paar jaar te maken met tientallen verwonde mensen, velen die waren afschuwelijke geestelijke slavernij. Dag en nacht was ik het uitdrijven van demonen, de confrontatie met de machten der duisternis en het helpen van mensen ontsnappen uit de klauwen van demonen. Die vrouw ging terug naar huis en ik kan me niet herinneren horen van haar weer. Anderen die leefden dichter, ik diende telkens weer over een periode van jaren.

Volgens vele exorcisten die het omhelzen de GO-visie, demonen beschikken over hun slachtoffers omdat ze ontdekt dat er een "recht" te doen. Bijvoorbeeld, kan een persoon onder een onbekende vloek die geeft de demon een recht om te martelen hem of haar. Bekende exorcist Bob Larson vertelt hoe hij deze manier van werken ziet: "Vloeken zijn strenge, wettelijke regelingen van de geestelijke wereld. Net als de menselijke contracten kleine lettertjes en zorgvuldig ontworpen taal bevatten, zijn satanische vervloekingen vaak gevuld met minutiae, dat vereist een gedetailleerde ongeldig te verklaren. "2 Om gratis vereist dat de adviseur van de fret uit de exacte formulering en de aard van de vloek en vervolgens het formuleren van een afstand in te breken it.3 Toen ik een bevrijdingscounselor bedrijf de GO-visie was het mijn taak om uit te zoeken wat kan hebben gegeven de demonen het recht in te voeren en die ingang dicht. Ik leerde dat als de demonen vond een wettelijke "recht" om te blijven zouden ze, en dat als zij geen wettelijk recht, zouden ze proberen om toch blijven omdat ze vervelende bedriegers.

Degenen die vasthouden aan dit standpunt van het geestelijke universum zien de strijd als gestreden op alle niveaus. Op het niveau van de hemelse gewesten, zij een beroep doen op troepen van de "profetische voorbidders" te identificeren, te binden en wierp heersers over steden en nations.4 Warriors zijn ingeschakeld om geestelijke controle over steden door het uitvoeren van het gebed wandelingen rond gebieden van de stad. In de GO-visie, de bevrijdingscounselor is de soldaat die niet met de hand te bestrijden hand op de spirituele slagveld. Hij of zij vecht tegen de krachten van de duisternis die gevangen individuele zielen. In 1977 was ik bevrijdingscounselor en had net ontdekt dat via een krachtige ervaring en het getuigenis van iemand die diep was geweest in het kamp van Satan, dat ik was een machtige strijder wie satan gevreesd. Mijn zeilen, waar voor de rest van mijn leven doorbrengen als een carrière geestelijke militair te bevrijden gevangenen. Exorcisme is waar de strijd kreeg persoonlijke en ik werd gekozen om daar te zijn.

Te blijven verbeteren in mijn counselingbediening, las ik de boeken van degenen die meer ervaring hebben. Deze verhoogde mijn begrip van hoe demonen werkte. Veel van de mensen die ik begeleid, bleef echter te worstelen met demonen in weerwil van de vele exorcisme-sessies. Dit vereist afstemming en de ontwikkeling van verdere strategieën. Gevechten zijn nooit makkelijk gewonnen. In een oorlog zijn er altijd tegenslagen. Sommige van de leringen die ik gebruikte waren zeer Bijbels: bekering, vergeving, de studie van Gods Woord, en het krijgen van een zichzelf in de juiste verhouding tot het lichaam van Christus. Ook mijn begeleiding betrokken mensen te helpen verstandige keuzes te maken in hun leven.

In die jaren bezocht ik de mensen in de lock-up afdelingen van het merendeel van de psychiatrische ziekenhuizen in onze regio. Ik had bediend zo veel verontruste mensen die een keer toen ik ging naar de grootste vastloper Ward in onze provincie, wist ik dat drie van de patiënten persoonlijk.


Geheime Spirituele Wetten
Tijdens die jaren van geloven de GO-visie, merkte ik dat dezelfde mensen blijven met dezelfde problemen. Als onderdeel van mijn studie te fine-tunen mijn aanpak las ik een boek geschreven door een beroemde Christian die beweerden hem gegeven worden door goddelijke openbaring. In het boek zegt hij dat er spirituele wetten die de geestelijke wereld regeren. Een van deze heeft te maken met "passiviteit." Demons in staat zijn, volgens hem, te verplaatsen in en over te nemen wanneer een persoon een passieve will.5 Voor een lange tijd heb ik deze "waarheid" die in mijn counseling heeft, in de veronderstelling dat de passiviteit is waarom deze mensen bleven vallen terug in demonische gebondenheid. Ik werkte technieken voor mensen te gebruiken om te versterken, hun passieve wil dat de demonen niet langer in staat zijn om hen te beïnvloeden. Ik geloof niet langer dat wat ik aan het doen was geldig is.

Dit type onderwijs is nog steeds rond. Bob Larson schrijft: "Als de kern van de identiteit van een persoon is een sterke wil, lijkt het moeilijker voor een demon over te nemen, ongeacht wat die persoon doet." 6 In deze regeling van de dingen, de menselijke wil is van cruciaal belang: "Ik heb altijd vertellen die gebonden zijn door demonen aan te roepen dat kleine deel van hun zal dat niet wordt gedomineerd door de duivel. "7

Het probleem dat ik zag was dit: "passief" mensen leken te zijn niet sterk gewild door de natuur - geen proces dat veranderd. Zij bleven het gevoel onderdrukt door demonen en jammerend hun onvermogen om te overwinnen "passiviteit." Op het moment dat ik besefte niet dat door het vertellen van de mensen hun wil had en sterker, ik was gas op het vuur gooien. De GO-visie geleid had me zo ver afgedwaald dat ik niet de relevantie van de eenvoudigste van de Schrift te zien, "Welgelukzalig is de mens die vertrouwt op God. . . Vervloekt is de man die vertrouwt op de mens "(Jeremia 17: 5, 7). Volgens de theorie die ik leerde, de "geestelijke wet" van het universum is zo groot dat passieve testamenten krijgt gedemoniseerd, zelfs als men een christen is. Om vrij te houden moet men een sterke wil krijgen. Een persoon kon niet op God vertrouwen voor de vrijheid, tenzij de persoon had een sterk genoeg zal zijn, anders Gods handen gebonden waren door de geestelijke wet Hij had created.8 Bob Larson schrijft: "De wil van het slachtoffer is de spirituele slagveld waarop de oorlog van exorcisme wordt uitgevochten. De geringste terughoudendheid kan betekenen nederlaag "9 Dus waar is onze hoop. - In onze eigen wil? Larson zegt een van zijn klanten, "Haar aanvankelijke onwil om toe te geven wat er gebeurd is gaf de demonen juridische gronden voor de resterende." 10

Kennelijk is er behoefte aan een geestelijke "advocaat" om erachter te komen de geestelijke contracten van het universum waarin de demonen opereren, en de wetten die van toepassing zijn. In de GO-visie is de strijd tussen mens en boze geesten. De mensen zijn op een groot nadeel, want de geesten zijn de geestelijke wereld navigeren voor duizenden jaren en alleen zij weten alle "regels". De exorcist moet query de demonen uit te vinden benodigde informatie en vervolgens sloegen ze op hun eigen regels. Bob Larson krachten demonen om hem te vertellen van de waarheid onder bedreiging van gestraft te worden door engelen en verzonden naar de put (ik had nooit gedacht van die strategie toen ik een bevrijdingscounselor). Hebben gedaan, maakt hij de demonen hem vertellen wat hij moet kennen om de persoon te leveren. Hij geeft dit advies aan degenen die zouden exorcisme te doen: "Iemand moet worden aangewezen om een logboek bij van de ontvangen informatie bij het verhoor van de demonen te houden. Als de interne structuur van demonische van het slachtoffer is geopenbaard, de lijst van de geesten volgens hun rangschikking, de Cite hun recht en gelegenheid van binnenkomst, en noteer hun wettelijke grond voor de resterende. "11 Hoe weten we dit in betrouwbaar? - "De demonen zullen gedwongen worden om u deze informatie omdat zij moeten indienen om de naam van Jezus en Zijn gezag." 12

Toen ik de oorlogsvoering wereldbeeld geloofden en uitdrijvingen, geloofde ik dat wat ik deed geldig was, omdat de realiteit van demonen zich te manifesteren was zo levendig en mensen werden bevrijd in de naam van Jezus. Er waren veel mensen die voelde veel beter na de sessies. Ze kwamen in erbarmelijke en liet onze bediening sessie met een gevoel van liefde en vrijheid. Dus ik geloofde ze werden geholpen. Ik twijfel niet aan de oprechtheid van Bob Larson en anderen zoals hij, noch heb ik twijfel over de realiteit van de verhalen. Wat ik twijfel is of het wereldbeeld dat in het kader gordt hun bediening bijbels is. Is het waar dat er een hele ongeziene juridische wereld die demonen en andere niveaus van de hiërarchie van Satan die moet worden ontdekt en benut om de overwinning te krijgen over Satan regeert? Is het waar dat we opgeleid exorcisten die deze kennis om te zien gevangenen bevrijd nodig? Later zal ik u vertellen hoe mijn ministerie voorgoed veranderd toen ik kwam tot de lokalen die aan de basis vormt voor wat ik deed twijfelen.


Geheime kennis en Deliverance
Degenen die vasthouden aan de oorlogsvoering wereldbeeld beweren dat kennis over Satan, zijn afgezanten, en hun hiërarchische structuur is belangrijk in het winnen van de strijd. Dat geldt op alle niveaus, van strijd vorstendommen over naties tot het gieten demonen uit individuen. Bijvoorbeeld, toen ik in deze beweging waren we op zoek naar onroerend goed te kopen in een van de buitenwijken hier in de Twin Cities. Wegens problemen met de aankoop, hebben we besloten om een hele nacht bidstond te houden. Tijdens het midden van de nacht, iemand kreeg een openbaring dat een vorstendom genaamd "Manitou" was de heerschappij over de stad, houdt ons van het kopen van het pand. Dit vorstendom zogenaamd uitgesloten, omdat Native Americans hadden beoefend hun religie er in een keer. Dus we waren geïnstrueerd door onze leiders die we nodig hadden om wierp de geest van Manitou over de stad, zodat we konden het op te eisen voor God. De succesvolle afwerking van de aankoop "bewezen" dat onze gebeden effectief waren geweest die bijgevolg het idee dat we nodig hadden bijzondere openbaringen omver te werpen vorstendommen over CITES versterkt.

Wanneer men houdt de oorlogsvoering wereldbeeld dergelijke praktijken doen al het gevoel in de wereld. Alles wat men wil bereiken is vastgebonden in de complexe interactie van vloeken, demonen, vorstendommen, en de wettigheid dat de geestelijke wereld beheersen. Er is geen deel van het leven die niet actief zijn in dit gebied. Individuele exorcisme is het microniveau van de strijd, steden en naties het macroniveau. Op elk niveau is het noodzakelijk om kennis te vergaren als men wil om te winnen gevechten. De nodige kennis is meestal de namen van demonen of machten, de aard van de vloek ingeroepen, dan wel de structuur van de spirituele hiërarchie in het koninkrijk van Satan. Bob Larson vertelt over het uitvoeren van een exorcisme, wanneer een van de demonen weg was op een andere missie en had gemist tijdens de procedure.13 Hij leerde "lock-out" deze demonen. Larson schrijft: "Als ik had eindigde de procedure voortijdig, ik zou nooit hebben geweten over deze geest, en hij zou later terugkomen." 14

Men kan zich afvragen welke rol God speelt in de oorlogsvoering wereldbeeld. Het antwoord is dat Hij ons commissies aan de slag, uitrust met ons op voor de strijd, en geeft ons de tools die we nodig hebben. God geeft de exorcist kennis en macht voor de strijd. Het is echter aan de exorcist zijn gereedschapskist te gebruiken om stemmen van de demonen. De exorcist moet goed gebruik maken van de hulpmiddelen of de demonen zullen blijven. Bijvoorbeeld, Larson vertelt hoe hij een pastor leerde waarom demonen bleef terugkomen: "Je hebt waarschijnlijk nooit gevonden de poortwachter demon. Het maakte niet uit hoeveel je demonen uitdrijven, ze hebben niet naar de put, omdat de portier hield de deur voor hen open om terug te keren. "15 De indeling en de locaties van de geesten worden bepaald door de kennis en kunde van de exorcist. Larson beweert het recht om demonen toe te wijzen aan de put als hij doet alles goed.

Wat we moeten in gedachten houden dat de informatie die nodig is om effectieve geestelijke oorlogvoering volgens de oorlogsvoering wereldbeeld is niet gebleken van feiten te doen. Wat ik bedoel is dat het niet is te vinden in specifieke openbaring van God (de Bijbel), noch in algemene openbaring (wat rechtmatig kan worden geleerd over de schepping met behulp van onze natuurlijke zintuigen en rationele geest). De kennis die nodig is, is geheime kennis. God is niet gebleken van de namen van demonen over naties, steden, wijken, of in gedemoniseerd personen. De enige bron van deze informatie is afkomstig van een andere vorm van openbaring, hetzij extra bijbelse goddelijke openbaring of openbaring kreeg van demonen zelf. Degenen die vasthouden aan de oorlogsvoering wereldbeeld geloven dat het hun rol om deze kennis te vergaren en te gebruiken in de strijd. Aangezien de kennis is "geheim" is het van het rijk van het occulte. Ze hebben een of andere manier te rechtvaardigen wint verboden kennis in de naam van het helpen van de slachtoffers van boze geesten.


Geestelijke "Geek Squad"
In onze stad is er een bedrijf genaamd "The Geek Squad", die zal komen om uw huis of plaats van vestiging en het oplossen van uw computer problemen. Ze zijn erg goed in wat ze doen en snel vast te stellen de meeste hardware of software problemen. De reden dat ze kunnen doen is dat ze de aard van computers en computer software te begrijpen. Zij hebben technische kennis. Hoe is dit mogelijk? Het is mogelijk omdat de mens geschapen computers. Gedetailleerde handleidingen beschikbaar zijn of computers kunnen reverse engineered worden door deskundigen. Met volledige kennis van een computer is mogelijk omdat computers zijn menselijke creaties.

Het probleem met de GO-visie is dat het de vermeende noodzaak van een "Geek Squad" voor de zielen gemaakt. Niet alleen moet de demonen en vervloekingen die van invloed zijn op de persoon worden begrepen in detail, maar de menselijke ziel moet ook. De complexe relatie tussen alle geestelijke factoren die de persoon en de aard en de helling van zijn of haar ziel, moet worden onderscheiden en gediagnosticeerd door een ervaren geestelijke "technicus" (ze noemen zichzelf consulenten) die het juiste te doen "vast te stellen." Computers zijn complex, maar ze zijn exponentieel eenvoudiger dan de menselijke ziel en de spirituele wereld en zijn bewoners.

Denk bijvoorbeeld aan Bob Larson's beschrijving van zijn ministerie aan een persoon in gebondenheid. De persoon in kwestie had talrijke "verandert" (meerdere persoonlijkheden) als demonische gebondenheid. Deze persoon met "dissociatieve identiteitsstoornis" had een demon genaamd "Poortwachter", die gehouden verhuur demonen terug in nadat ze was geworpen out.16 Larson beschrijft de oorzaken van deze aandoeningen en hoe hij leerde om te spreken met verschillende identiteiten binnen een person.17 Hij had te maken met een persoon die alternatieve persoonlijkheden genaamd "facilitator" en ". Regulator" Larson theorie dat in deze persoon demonen kunnen beschikken over een "te wijzigen." 18 Larson legt uit:

In het rijk van meerdere persoonlijkheden, zijn er goede en slechte verandert verandert. Goede verandert zijn het deel van het bewustzijn van de persoon die Christus heeft erkend als Redder. Slecht, wijzigt, voor een of andere reden, weigeren dat geestelijke surrender.19 maken
Deze complexe situatie leidt tot deze taak voor de geestelijke technicus: "Onze taak is om te sorteren door het doolhof om de hulp van de goede verandert krijgen. Dan kunnen we proberen om de slechte verandert te winnen voor God. "20 Larson overgegaan tot de alternatieve persoonlijkheid binnen zijn cliënt hem helpen identificeren van de" duisteren "en ging door een ongelooflijk complexe taak van het sorteren van de demonen en" alters "binnen deze persoon. Hij leidt zelfs "Facilitator" om Christ.21 Larson onthult verborgen herinneringen, juridische grond dat de demonen had, en de namen van obscure demons.22 Dit is een gebed dat hij gebruikt om te helpen het slachtoffer te vinden vrijheid: 'Ik wil dat engelen van God zoek uit en kwelling de geest van de pijn. Ik bind pijn Regulator de demon, en bevelen dat beiden de ervaring van alle kwelling die zij hebben op Randall. Ik verhoging die kwelling zeven keer groter. "23

De complexiteit van dit proces is verbijsterend. Hoe kunnen we er zeker van dat we praten met demonen, wijzigt, of een echte persoon? Hoe weet men dat een persoon kan worden opgeslagen, maar sommige van zijn alter ego's moeten nog Christus te aanvaarden? Hebben we echt niet bevoegd zijn om engelen opdracht om demonen, zodat zij zal beslissen om te vertrekken kwelling? Het probleem is naar mijn mening, is dat de complexiteit Larson beschrijft eigenlijk het kader van het schatten van de complexiteit van de slavernij en de behoefte van de menselijke ziel. De reden kan er geen uiteindelijk succesvol "Geek Squad" voor de zielen wordt gevonden in het verschil tussen computers en mensen. Computers werden gecreëerd door de mens, zijn ziel door God geschapen. Alleen God weet echt het hart van de mens. Alleen God kent de details van de geestelijke wereld en haar interactie met de menselijke ziel.

De Bijbel vertelt ons waarom geen menselijke spirituele technicus kan de problemen van de innerlijke mens op te lossen: "Het hart is meer dan al het andere bedrieglijke en is wanhopig ziek; Wie kan begrijpen? Ik, de Heer, doorgrond het hart, test ik de geest "(Jeremia 17:9, 10a). Dat alleen God kent het hart is een claim die overal in het Bible.24 Degenen bedrijf aan de oorlogsvoering wereldbeeld zie een dringende noodzaak om een kader van spirituele technici die vrije menselijke zielen van de complexe psycho-spirituele situatie die hen kwelt trein. Deze technici onder welke naam ze krijgen moeten vertrouwen op technieken en kennis die niet zijn geopenbaard in de Bijbel. Bovendien moeten zij informatie over de menselijke ziel, geheime vloeken, verborgen of vergeten herinneringen, demonen, namen van demonen, relaties tussen demonen te krijgen, relaties tussen alter identiteiten binnen een ziel, en de relaties tussen demonen en veranderen identiteiten. Dit alles is waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg. De "Geek Squad" voor de zielen heeft geen reverse engineering capaciteiten, geen gedetailleerd verslag van het proces waarbij een ziel kwam te zijn, en geen objectieve hulpmiddelen voor de behandeling van de ziel en de geestelijke wereld en zijn bewoners.

Niet alleen dit, maar de geest entiteiten die zij interview om informatie te delen krijgen minstens een attribuut met hun leider satan - zij zijn leugenaars. Dit betekent niet stoppen met de priesters van de GO-visie uit te ondervragen demonen geheimen. Bijvoorbeeld, Bob Larson vertelt dit verhaal:

Stap voor stap ik in het nauw gedreven de tegenstander totdat hij niet langer kon weerstaan. Voor zijn definitieve ondergang werd uitgesproken, de demon keek me vragend aan. "Wie leerde u de regels?" Vroeg hij nieuwsgierig. "Wat bedoel je dat?" Vroeg ik. "De geestelijke regels die bepalen wat we wel en niet kan doen. Iemand van onze kant moeten jullie hebben geleerd. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die de regels kent zo goed als u te doen. "25
Het lijkt mij dat als dit oorlogsvoering wereldbeeld waar is en de vorderingen van de technische "priesterschap" waar zijn, dan zijn we allemaal in zeer ernstige problemen met geen duidelijke uitweg. Men moet interview demonen jaren te achterhalen van de "regels" omdat de informatie die nodig is om te gaan met hen is niet geopenbaard in de Schrift noch toegankelijk door een gewone middelen.

In mijn geval was het opraken van energie in het proberen om "tweaken" de details van de GO-visie te laten werken. Ik zou ontdekken dat wat nodig was was een omschakeling naar een geheel andere kijk op de wereld die God geschapen heeft en regeert. Deze conversie mij veranderd van een geestelijke technicus om een evangelie predikant. De rest van dit artikel wordt beschreven hoe dat is gebeurd.


Converteren naar de wereldbeschouwing van voorzienigheid
Twee jaar na die ontmoeting waar ik leerde dat Satan bang voor mij was, droeg ik af van de longen dagen en nachten van het helpen van mensen in slavernij. Er waren 's avonds laat telefoontjes van verontruste mensen en de last van de afschuiving aantal Ministerie gevallen. Sommige personen werden in constante behoefte hebben aan hulp. Een zeer verontruste persoon kon het sap emotionele en spirituele energie uit een vertrouwenspersoon. Ik had te maken met maximaal 15 van hen elke week.

Rond die tijd een van deze mensen ging uit het diepe. Ze liep uit laat in de nacht verlaat haar man en kinderen achter om naar bars en voldoen aan mannen. Ze was door alle van de verschillende ministeries hadden we te bieden hebben. Haar man zou me bellen wanhopig hulp nodig hebben omdat ze te vernietigen hem en de kinderen. Een nacht na een oproep van drie deze vrouw waarin ze mij de schuld voor haar problemen, want ik was een slechte raadgever ben, voelde ik dat ik niet meer kon nemen. Ik schreeuwde het uit naar God, bidden zoiets als dit, "Lieve Heer, ik wil echt deze dame en de anderen te helpen. Ik heb gebeden voor haar, diende haar, hielp haar en haar familie op een praktische manier, en wierp demonen uit, ik heb alles gedaan wat ik weet hoe dat te doen. Ik kan niet meer tegen. Als ik niet nog wat betere antwoorden kan ik niet blijven in de bediening. "

Het antwoord op dat gebed kwam in de vorm van een Schrift. Het veranderde mijn leven en bediening vanaf die dag. Ik wist niet dat het op het moment, maar wat het gevolg is van die situatie was mijn conversie van de GO-visie op wat ik noem de voorzienige worldview.26 De passage dat de Heer bracht naar mijn mening is deze:

En de Heer obligatie-dienstknecht moet niet twisten, maar vriendelijk zijn voor allen, bekwaam om te onderwijzen, geduldig wanneer onrecht aangedaan, met zachtmoedigheid hen onderwijzen die zich verzetten, of misschien God kan hun bekering leidt tot de kennis van de waarheid, en ze kunnen komen om hun zintuigen en ontsnappen uit de valstrik van de duivel, met zijn gevangen gehouden door hem aan zijn wil te doen. (2Timothy 2:24-26).
Het eerste dat me opviel over de passage is de beschrijving van de slavernij de mensen zijn in: ". Te zijn gevangen gehouden [door de duivel] zijn wil te doen" Ik redeneerde dat niemand zou kunnen worden in meer bondage dan dat. Het zeker passen bij de beschrijving van de vrouw, wier situatie bracht me op de vraag van alles wat ik aan het doen was.

Het tweede ding dat naar mijn mening kwam over de overgang van toepassing was hoe het was om mijn situatie. Paul vertelde Timoteüs hoe om te gaan met mensen in de kerk die had ernstige problemen en werden veroorzaakt problemen voor Timothy. Dat was precies wat ik te maken had. Later, nadat ik was in staat om meer objectief kijken naar de Schrift, zonder mijn gedachten worden beïnvloed door de GO-visie, realiseerde ik me dat dit de belangrijkste passage in het Nieuwe Testament dat ongeveer vertelt het omgaan met mensen in de kerk die in gebondenheid aan Satan . De meeste van de passages om voor steun van mijn ministerie van exorcisme keek kwamen ofwel uit de evangeliën die vóór de kerk kwam te zijn als gevolg van het kruis en de uitstorting van de Heilige Geest op Pinksteren. De anderen waren in het boek Handelingen, waar de apostelen waren confronterend gedemoniseerd mensen die waren opgeslagen. Exorcisme werd nooit gebruikt in het Nieuwe Testament als een therapie voor wedergeboren christenen.

Het derde wat ik geleerd uit de passage was het middel om te ontsnappen. Dit was wat leidde me uit de buurt van de GO-visie naar de voorzienigheid wereldbeeld. Mensen in gebondenheid aan Satan enige uitweg wanneer God subsidies bekering! Dit schokte me toen ik voor het eerst te lezen. Het zegt, "als God misschien kan hun bekering." Het uitzicht hield ik eerder was dat als dingen niet of te wijzigen: a) Ik ben een slechte raadgever of beter nog wat betere voorlichting, technieken of b) de persoon is knoeien dingen door het niet volgen van mijn recepten en liet dus in zeven demonen. We gingen rond en rond het proberen om te zien wat het geval was. Ik kwam er uiteindelijk te zien dat als God verleent bekering zullen ze ontsnappen aan de duivel, en als Hij niet zullen ze niet. Dat was de sleutel! Waarom Hij doet in sommige gevallen niet, maar anderen is een onderdeel van de geheime Gods wil (Deuteronomium 29:29), dat ik niet kan weten.

Maar sinds ik wist niet of God zou verlenen bekering, was het altijd mogelijk dat Hij zou in een bepaald geval. Dit gaf me aanmoediging in het vierde ding heb ik geleerd van deze passage - hoe raad dergelijke individuen. Paulus schreef: "Lord's obligatie-dienstmeid moet niet twistziek zijn, maar vriendelijk zijn voor allen, bekwaam om te leren, geduldig wanneer onrecht aangedaan, met zachtmoedigheid hen die in de oppositie." We gebruikten te worden van een 2:00 met drie oudsten vasthouden van een schreeuwende, kronkelende gedemoniseerd persoon als we riepen: "Ga uit van hem gij onreine geest in de naam van Jezus." dacht ik later, "Dat is nauwelijks onderwijs en rectificatie met zachtmoedigheid." nu Omdat ik besefte dat het betekent dat God gebruikt om mensen te bevrijden uit hun slavernij aan Satan is het evangelie en alle implicaties daarvan, kon ik leren geduldig de waarheid, in het vertrouwen dat God zal gebruiken om levens te veranderen. God kan de meest gedemoniseerd zondaar uit de klauwen van Satan door de kracht van het evangelie (zie Kolossenzen 1:13 en Efeziërs 2:1-5). Wat ik had gedaan voordat verkeerde veronderstelling dat omdat de mensen was ik counseling zeiden allemaal dat ze Christus had ontmoet, en toch waren ze nog steeds in slavernij, dat dus niet het evangelie doet volk te bevrijden uit de duisternis, tenzij bijzondere technieken en processen worden toegevoegd aan het. Nu heb ik geloofde in de kracht van het evangelie.

Het grote ding over het evangelie de waarheid is dat het kan worden geleverd op andere momenten naast 03u00 wanneer mensen freaking out! Ik nooit meer ging bijna uit te drijven een demon wanneer iemand was met een late night smelten. Ik begon de gekwelde vrouw te corrigeren door haar te vertellen wat ze nodig had om zich te bekeren tot God te vertrouwen en door Zijn genade Hem gehoorzamen. Het is een zonde om af te lopen van uw gezin te leven in dronkenschap. Ze belandde scheiden van haar man en de besteding van de komende twintig jaar van de ene slechte situatie op een slechter is. Maar ik wist dat het niet mijn schuld. Ze omhelst zowel het evangelie of leven in slavernij. Er is geen plan "B" dat de menselijke ziel kan repareren. Ze nog kunnen bekeren en te ontsnappen aan de duivel, maar als ze doet het zal worden door Gods genade door het evangelie, niet door de geestelijke Geek Squad.


Hoe evalueren we onze ervaringen
Ik geloof nu dat God in soevereine controle over alles in het universum schiep Hij, zelfs alle boze geestelijke machten. Satan kan alleen doen wat God hem in staat stelt te doen. De problemen tussen vrijheid en gebondenheid, zegen en vloek zijn duidelijk en eenvoudig vanuit dit perspectief. Het komt allemaal neer op je relatie met God door het evangelie of het ontbreken daarvan. De Bijbel zegt, "Gezegend is de man die vertrouwt op God. . . Vervloekt is de man die vertrouwt op de mens "(zie Jeremia 17:5-8). Ik geloof nu dat de oproep voor geestelijke technici om de ziel en de geesten die van invloed zijn vormt "vertrouwen man," ongeacht hoeveel christelijke Lingo is gehecht aan het proces te manipuleren.

Ik denk dat de dingen die er met mij gebeurd toen ik een bevrijdingscounselor waren zeer reëel. Ik denk dat demonen zeker bij betrokken waren. In het geval van de vrouw die werd overgenomen door demonen die wilde mijn gezicht klauwen, ik nu anders interpreteren het evenement. Toen ik de oorlogsvoering wereldbeeld was ik energiek en enthousiast om te leren dat ik een groot gezag had en dat Satan gerespecteerd het geloofde. Ik geloofde dat het incident bleek hoe slecht gekwetste mensen me nodig had om daar te zijn met mijn ervaring met bevrijding en demonen om hen te helpen te vinden vrijheid. Dat is wat leidde me naar jaren werken dag en nacht vechten tegen de machten van de duisternis die werden treft christenen.

Nu zie ik hetzelfde incident in een totaal ander licht. Ik geloof dat satan op dat de show voor mij om mij en de andere betrokkenen aan de mens het vertrouwen in plaats van vertrouwen alleen in God door het evangelie. Zo hard als het was voor mij om te zien op het moment, Satan had een reden om mij te laten denken dat wat ik deed was "bang" hem. Daarbij verminderde mijn vertrouwen in het evangelie door om me om te denken dat niet het evangelie, maar bevrijding ministers als ik mensen uit de vijandige machten geleverd.


Satans Bescherming Racket
De gebondenheid en bevrijding proces is heel erg als een wrede, spirituele "bescherming racket." De duivel is de beide uiteinden van het spel werkt zoals je zou in een beschermingsgebied racket waar pestkoppen bedreigen en andere pestkoppen beschermt u tegen hen voor geld. Satan doet er alles aan om mensen in de demonische gebondenheid door middel van openlijke occultisme en andere middelen. Hij lokt dan degenen die vasthouden aan de GO-visie om te denken dat hun onbijbelse leringen en praktijken de sleutel tot vrijheid. Beide uiteinden van het spel te dienen zijn doel. De duivel legt op een overtuigende show om het allemaal zo echt.

Hij heeft een van zijn demonen vertellen de christelijke counselor "geheimen" over hoe demonen hun slachtoffers verdrukken en laat op bevel van de begeleider. De demonen te reageren op bedreigingen worden gekweld in de put door engelen voor een zeer eenvoudige reden - de demonen willen krijgen christenen te denken dat christelijke counselors en niet God de macht over engelen en de macht om te oordelen voordat de tijd op de vijandige machten hebben. 27 Dit dient Satans doel de bevordering van "de leugen" die ons vertelt dat we als God kunnen zijn. Het maakt ons denken dat we de macht hebben dat alleen God heeft.

Bijvoorbeeld, toen me werd verteld dat satan was bang voor mij, in zo veel als ik geloofde dat ik de leugen omarmd en verloor het vertrouwen in de waarheid van het evangelie. De vraag is of we God vrezen en Zijn oordeel te ontsnappen door het evangelie, niet of Satan denkt dat wij hebben grote macht en autoriteit. De vrouw demon geïnduceerde aanval en haar latere bevrijding bleek de beide uiteinden van de bescherming racket. Door haar, Satan aangevallen (de dreiging) en vervolgens trok op mijn commando (de bescherming). Het resultaat was dat ik meer vertrouwen in mijn geestelijke kracht had en werd afgeleid van het evangelie.

De GO-visie vermindert drastisch onze hoop door het evangelie. Het vertelt ons dat de invoering van onze hoop en vertrouwen volledig op God door middel van het volbrachte werk van Christus aan het kruis niet ons te bevrijden van Satan en zijn demonen, noch ons te verzekeren dat God ons uiteindelijk te voldoen aan het beeld van Christus. Alles wat we proberen te doen zou kunnen worden gedwarsboomd als we niet de speciale kennis en technieken om de strijd te voeren. Blijkbaar het evangelie niet echt "werk" voor degenen die overleg met de spirituele "Geek Squad", tenzij veel dingen zijn toegevoegd. Zij leren dat het evangelie slechts potentieel ons levert. Na geloof in het evangelie hebben we nu behoefte aan professionele vloek automaten, exorcisten, profetische voorbidders, innerlijke genezers, psycho-geestelijk verzorgers en anderen die vormen een nieuwe klasse van priesterlijke technici. Deze specialisten bemiddelen de "middenweg" tussen de ziel en God. Dit zijn de "goede" jongens in het racket die de slechte te houden van het slaan ons op.

De middenweg is de geheime wereld van geesten die verborgen is voor onze mening. Volgens hun visie, onze geestelijke en materiële welzijn wordt bepaald door wat er in deze wereld, en ze hebben de geheimen om ons te leiden naar vrijheid en welvaart. Neil Anderson beweert dat veel christenen zijn in de geestelijke slavernij, omdat ze een defect wereldbeeld met een "uitgesloten midden." 28 Zo zij geen reden voor geestelijke oorlogvoering te zien omdat ze "Westers" rationalistische gebouwen. Wat Anderson niet te realiseren of in zijn adresboek is dat er twee verschillende visies op de wereld binnen het christendom dat zowel de bijbelse leer over de realiteit van geesten en hun invloed op mensen te aanvaarden. Anderson bevordert de oorlogsvoering wereldbeeld en gewoon noemt het de "christelijke" worldview.29 Ik zeg dit omdat hij nooit ingegaan op de vooruitzichten van de voorzienige kijk op de wereld en biedt zijn lezers met "stappen naar vrijheid" die verder gaan dan het evangelie en de middelen der genade in Scripture.30

Ik twijfel niet aan de motieven van de geestelijke technici. Toen ik was een ik oprecht mensen willen helpen. Ik werkte dag en nacht, zonder loon of uitkering. Ik wilde ten volle God dienen en Zijn koninkrijk te bevorderen. Ik ben oprecht geloofde dat ik dat deed. Echter, mijn teleurstelling deed mij om mensen in meer bondage eerder dan om hen te bevrijden. Ik was onbewust een bondage maker.

Bijvoorbeeld, ik leerde dat als een demon is geworpen, en de persoon ging terug naar wat de zonde werd geacht te hebben de deur geopend voor de demon, dan zeven slechtere zou treden (gebaseerd op een verkeerde interpretatie van Mattheüs 12) .31 Deze zet die op zoek bevrijding in gebondenheid. Als de persoon kwam om verlossing van een geest van lust (die vaak is gebeurd) en dan later begeerde een vrouw, hij werd toen zeer onrustig en angstig, omdat hij wist dat hij gaf satan een recht om demonen te sturen om hem te kwellen. Dan zou hij terugkomen voor meer bevrijding.

Wat deze leer doet is mensen denken dat hun vrijheid afhankelijk is van hen een bijna zondeloos leven leven. Elke verknoeien en de demonen terug te komen. Om te laten zien hoeveel dit is afhankelijk van de mens in plaats van Gods genade, nadenken over wat Bob Larson zegt: "Ik heb mensen met wie ik weigerde om te helpen totdat ze volwassen in de Heer op het punt Satan hen niet wil langer bekend." 32 Blijkbaar als je niet goed genoeg christelijke je je demonen te houden. Dit wereldbeeld kan alleen resulteren in angst of trots. Angst als je gelooft dat je niet kunt gedragen goed genoeg om de demonen te houden van het krijgen van u, of trots als je denkt dat je zo'n krachtige, zondeloos christelijke dat Satan je angsten en kunnen je niet raken. Deze uitkomsten (angst of trots) zijn het resultaat van het vertrouwen van de mens in plaats van God.


Conclusie
De hamvraag is de onderliggende wereldbeeld dat men bezit. De GO-visie stelt dat de geschiedenis wordt gespeeld als een strijd tussen de krachten van het kwaad en de gelovigen. Volgens deze visie werkt God door gelovigen zo veel als ze Hem toestaan. Hoe meer kennis en macht gelovigen te krijgen, hoe beter zij kunnen verslaan de krachten van de duisternis. Als gelovigen gebrek aan kennis en technieken voor geestelijke oorlogvoering zij zullen worden slachtoffers en niet van overwinnaars. Er zijn slachtoffers in deze strijd en God verzekert niet het resultaat.

De voorzienigheid wereldbeeld gelooft in Gods soevereiniteit over alle krachten van de duisternis. Geestelijke krachten van de duisternis kan geen kwaad gelovigen, zonder eerst om toestemming van God. Wat Hij hen in staat stelt om altijd te doen is voor ons grootste goed. De kernvraag is niet onze kennis over de krachten van het kwaad, maar onze kennis van God door het evangelie. De strijd gaat tussen de leugen van de satan die de mens kan worden als God en de waarheid van het evangelie.

Degenen die het bevorderen van de oorlogsvoering wereldbeeld misleiden ons door te beweren dat de opties worden tussen een wereldbeeld dat gelooft dat er demonen, vervloekingen, en echte satanische activiteiten en een "westerse" wereldbeeld dat daadwerkelijk ontkent dat geestelijke activiteit, goed en slecht, bestaat. Dit is een vals dilemma. Laat u niet misleiden. De voorzienigheid wereldbeeld gelooft ook sterk in de realiteit van demonen, gevallen engelen, vloeken, overheden en machten als goede engelen en de aanwezigheid van de Heilige Geest.

De opties zijn of men gelooft in Gods soevereiniteit over al deze geestelijke wezens en de realiteit, of men gelooft dat God is waardoor de strijd om zijn loop op zijn eigen. Degenen die vasthouden aan de later te bekijken God zien er om te helpen als we uitzoeken en het gebruik van de juiste technieken, maar niet soeverein houden ons en voert ons naar de heerlijkheid. Heeft God de uitkomst bepalen of is het resultaat bepaald door mensen en demonen?

Ik geloof dat God het evangelie gebruikt om mensen te bevrijden uit de vijandige machten en dat het evangelie daadwerkelijk volbrengt alles wat God bedoeld te doen van alle eeuwigheid om zondaars te redden. Degenen die geloven zijn 'gered tot het uiterste "(zie Hebreeën 7:25) en niet hoeft te vrezen van de vijandige geestelijke krachten van het universum. De middelen der genade in de Bijbel zijn voldoende om ons de vrijheid veroorzaken en de groei in de genade en kennis van de Heer.

Die verlegging van de GO-visie willen dat we anders over te denken. Ze willen ons doen geloven dat leer, technieken en spirituele processen die nog niet eens waren verwekt tot de 20ste eeuw nodig zijn voor ons om vrij te zijn van slavernij van Satan. Dit betekent dat we moeten geloven dat christenen door de eeuwen heen leefden zonder vrijheid, omdat het evangelie zij geloofden onvoldoende was. Door middel van overtuigend ons van de ontoereikendheid van het evangelie ze bondage makers. Vroeger was ik een. Ik dank God Hij bevrijdde mij van deze voorwaarde door de waarheid van de Schrift.


Uitgifte 78 - september / oktober 2003

-------------------------------------------------- ------------------------

Eindnoten

Greg Boyd, God at War, (Downers Grove: InterVarsity, 1997) 13. Dr Boyd definieert de "oorlogvoering" kijk op de wereld: "de meeste algemeen gesteld, dat dit wereldbeeld is dat perspectief op de werkelijkheid die centra op de overtuiging dat het goed en kwaad, gelukkig of ongelukkig, aspecten van het leven in grote mate worden uitgelegd als het resultaat van goed en kwaad, vriendelijk of vijandig, geesten strijdende tegen elkaar en tegen ons. "Het wereldbeeld dat dr. Boyd weigert hij noemt de" voorzienigheid blauwdruk wereldbeeld. "292. Hij verwerpt categorisch het idee dat de krachten van de goddeloosheid uiteindelijk groter zijn Gods doeleinden dienen.
Bob Larson, In de naam van Satan - Hoe de krachten van het kwaad werken en wat u kunt doen om ze te verslaan; (Nashville: Nelson, 1996) 109.
Ibid. 109, 110.
Zie kritieke kwesties Commentaar Issue 48 "Het onteren van God in populaire spirituele Warfare onderwijs" voor de documentatie van deze leringen. http://www.cicministry.org/commentary/issue48.htm
Watchman Nee, de geestelijke mens Vol. 3, (New York: Christian Fellowship Publishers, 1968 - voor het eerst gepubliceerd in 1928) 125. Nee identificeert "passiviteit" als een belangrijke manier demonen invloed christenen. Zijn hoofdstuk "Het pad naar vrijheid" is origineel materiaal dat is zeer vergelijkbaar met wat er wordt geleerd vandaag. Nee was het onderwijzen van deze zaken tientallen jaren voordat die doen dat vandaag. Zijn invloed op mij tijdens mijn jaren van het doen van bevrijding werd uitgebreid.
Larson, 48.
Ibid. 80.
Op. Cit. Nee 90. "Alle acties worden beheerst door wetten. . . Zou iemand aan de voorwaarden voor de werking van boze geesten (of hij hen gewillig vervult, zoals de heks, het medium, of de tovenaar - of onbewust, zoals de christelijke), dan heeft hij zeker gegeven de grond aan hen om te werken aan hem. "90. Als met moderne versies van deze leer, de enige manier waarop we kunnen weten over deze wetten is door middel van extra-bijbelse openbaringen zoals die in het boek Nee's.

Bijvoorbeeld, overweeg 1Koningen 8:39: "Dan ben je te horen in de hemel plaats uwer woning, en vergeef en handelen, en aan ieder naar al zijn wegen, wiens hart Gij weet te maken, want Gij alleen gij weet de harten van alle zonen van mannen "Zie ook: Psalm 44:21, Handelingen 15:8 en 1 Johannes 3:20.
Larson, 205.
Het proces werd onmiddellijk in dat ik het onderwijzen van het vers van dan af wanneer ik begeleid mensen gevolgd. Het ging traag in de zin dat mijn bekering tot de wereldbeschouwing van voorzienigheid niet compleet was tot 1986, toen ik zag dat mijn arminiaanse (vrije wil) denken onbijbels is en omhelsde volledige soevereiniteit van God. Dit gebeurde door middel van een gedetailleerde studie van het boek Romeinen. De voorzienigheid wereldbeeld houdt in dat God altijd in controle van zijn eigen universum en is de leidraad van het naar Zijn verordend doeleinden (Efeziërs 1:11).
Het incident in de evangeliën blijkt dat Jezus God en dus de Ene die de uiteindelijke beslissing uit te voeren is: "En zie, zij riepen, zeggende: 'Wat hebben we te maken met U, Zoon van God? Bent u hier gekomen om ons te pijnigen voor de tijd? '"(Matteüs 8:29). Ieder mens leraar die beweert dat de kracht om dit te doen is beweren iets dat een goddelijke voorrecht en dus probeert te zijn zoals God. Dit is zondig.
Neil T. Anderson, The Bondage Breaker; (Eugene: Harvest House, 2000) 30-33.
Ibid. 33.
Ibid. 199-252. Deze stappen omvatten voorgeschreven gebeden, bekentenissen, afstanddoening, checklists, voorouderlijke vloeken om gebroken te worden, enz. De implicatie is dat het evangelie niet om ons te bevrijden van vloeken, demonen, of andere geestelijke kwalen, tenzij bepaalde technieken worden toegepast. In plaats van de eenvoudige, Bijbelse middelen der genade, Anderson biedt technieken en ingeblikte gebeden die "werken." Zo heeft hij de oorlogsvoering wereldbeeld en niet de voorzienige kijk op de wereld goedgekeurd.
Ik leg de passage over dit audio: demons.mp3
Op. Cit. Larson, 191.


-------------------------------------------------- -------------------------Geplaatst door Twin City Fellowship

Kritieke problemen Commentaar
Postwissel Box 26127
St. Louis Park, MN 55426
952-935-3100
pastorbob@twincityfellowship.com
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CROSSROAD317





Berichten: 2463

BerichtGeplaatst: donderdag 18 november 2010, 23:55
 
[quote=ANITA324]Hoe Bevrijdingsbedieningen mensen tot demonische gebondenheid leiden


Wat bedoel je hier mee Anita, dat alle mensen die daaraan hebben deelgenomen nu demonisch gebonden zijn ??
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
TEUNTJE250





Berichten: 6

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 01:01
 
moet ik dit allemaal lezen?
kan je niet een samenvatting maken? pfff
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
PIETER649





Berichten: 3295

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 07:55
 
ik wilde het lezen.... maar ik krijg hofdpijn en lachstuipen... wie heeft dit vertaald?
een leerling uit groep 5 ofzo?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ANITA324





Berichten: 913

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 09:51
 
[quote=CROSSROAD317]

Waarom zou ik je het antwoorden geven terwijl je zelf het antwoord wel weet.

Verder zou ik zeggen blijf daar zo ver mogelijk bij vandaan !!

Shalom,
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
LEANNE226





Berichten: 2978

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 12:21
 
[quote=ANITA324]

Ik begrijp echt geen klap van dit stuk Anita,de vertaling is dramatisch slecht!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ANITA324





Berichten: 913

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 13:22
 
[quote=LEANNE226]

Lees de dingen rustig en anders herhaal je het
voor je het weet snap je het stuk he Knipoog smiley

Zo is dat ook met Bijbel lezen de dingen herhalen lezen
leer je ook beter begrijpen in hoe de dingen staat Engeltje smiley


Verder ga niet tot bevrijdingsbediening tot opleiding want voor je het weet raak je als vlieg in de web van de spin gewikkeld als mens zijn.
Het is niet voelen en zien der tekenen maar laat je toetsen naar de Schrift in hoe de dingen staat dat is meer dan genoeg !

Shalom,
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
JOLAN931





Berichten: 1181

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 15:09
 
[quote=ANITA324]

Zijn jouw persoonlijke ervaringen daarmee zoals beschreven hierboven?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CHATULIEM619





Berichten: 5057

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 15:18
 
Eerlijk gezegd Anita vind ik dat als je een topic start, je ook bereid moet zijn er op in te gaan. Wat betreft bevrijdingsbediening vind ik net zoals jij dat er een valkuil inzit die ik heb kunnen ontcijferen uit je bijdrage. Op een gegeven moment kun je achter elke boom een demoon vinden....
Maar bevrijding hoort wel bij het werk van Gods Geest, en als je de excessen buiten beschouwing laat, zie je dat mensen in deze tijd nog steeds bevrijd worden.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
HENK710





Berichten: 2109

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 15:25
 
PIETER649 schreef:
ik wilde het lezen.... maar ik krijg hofdpijn en lachstuipen... wie heeft dit vertaald?
een leerling uit groep 5 ofzo?

Vermoedelijk is de rechtstreekse vertaaloptie van Google gebruikt. Die maakt er inderdaad een beetje kromme zinnen van door een letterlijke, niet grammaticaal gecorrigeerde vertaling. Maakt het lezen niet uitnodigender...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
LEANNE226





Berichten: 2978

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 17:51
 
Ik heb al enig idee waarom die tekst zo onbegrijpelijk is........

http://phoenixpreacher.net/?p=4264
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ANITA324





Berichten: 913

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 17:53
 
De gave om te genezen?M.V.

Velen menen dat Paulus leert dat er mensen zijn die
“de gave van genezing” hebben.
Zij halen dan graag 1 Korinthiers 12:9 aan,
liefst nog uit een moderne vertaling:
“De een ontvangt van de Geest een groot geloof,
de ander de gave om te genezen” (NBV).

Is dat werkelijk zo?

Zie wat de Statenvertaling zegt:
“En een ander het geloof,
door denzelfden Geest; en een ander de gaven
der gezondma-kingen, door denzelfden Geest” (SV)

“En aan een ander geloof door dezelfde Geest
en aan een ander genadegaven van gene-zingen
door dezelfde Geest” (HSV)

En de Bijbel van het NBG:
“aan de een geloof door dezelfde Geest
en aan de ander gaven van genezingen door die ene Geest”

En in de Griekse grondtekst (Textus Receptus) staat het zo
(letterlijke vertaling eronder):
“eteró de pistis en tó autó pneumati alló de
charismata iamatón en tó autó pneumati”
gaven van genezingen

Let goed op, we zien hier een dubbel meervoud.
Het gaat hier niet over “de gave van genezing”
(enkelvoud) maar “gaven van genezingen” (dubbel meervoud).

Paulus, onder inspiratie van de Heilige Geest, bedoelde beslist niet dat bepaalde enkelingen een permanente genadegave kregen om te genezen.
Hij bedoelde dat God telkens weer opnieuw gaven van genezingen kan schenken.

Mensen mochten van tijd tot tijd, naar Gods believen, genezingen doen.
Soms dikwijls, soms mis-schien maar af en toe. Niet onbeperkt.
Er waren geen mensen die over een permanente gave om te genezen beschikten - zo leert de Schrift.

De apostelen hielden geen geplande genezingssamenkomsten.
Zij hadden geen spreekuren
en vroe-gen geen geld voor hun genezingen.
Zij droegen geen goud of diamanten.
En als het hun gegeven was op bepaalde plaatsen
en tijdstippen genezingen te doen,
dan lukten die altijd
- het was dan niet van “de ene wel en de andere niet”
of “dat been wel maar die zijn hand niet” …
“en zij werden allen genezen” (Hand 5:16).

Het was ook niet zo dat bepaalde kwalen “te hoog gegrepen” waren,
want Paulus wekte zelfs een jongeman, die dood neergevallen was,
terug tot leven.
Hoe anders is dat bij hedendaagse, zichzelf aangestelde “genezers”!

Paulus heeft veel mensen genezen,
maar soms genas hij ook niet.
Het was allemaal naargelang God hem te doen gaf.
Timotheus, Epafroditus, Trofimus werden door Paulus niet genezen.
Ook Paulus’ eigen kwaal werd niet genezen.
Daarbij valt op te merken dat de tijd van de bijzondere gaven afliep.

De tijd van de teken- en wondergaven liep af

Bijzondere tekengaven en wonderen zijn in de Bijbel voor Israël bestemd, en voor de tijd van de Pinksteramnestie : na de kruisdood van onze Heer en vóór de terzijdestelling van Israël als natie in 70 n.Chr.
En na de voleinding van de nieuwtestamentische canon waren die ook niet meer nodig. Het NT leert dat, en de kerkgeschiedenis leert dat.

1 Pinksteramnestie: Gods aanbod van vergiffenis aan Zijn verbondsvolk (Hand. 3:19-21) indien zij zich bekeerden van het kruisigen van hun Heer. Hij zou hen niet enkel vergiffenis schenken maar Christus zou ook terugkomen om de beloften te vervullen die gedaan werden aan hun (Israels) voorvaders. Israël als natie weigerde echter de pinksteramnestie en als straf werd Juda en Jeruzalem verwoest in 70 n.C.

De Joden zijn het volk dat “tekenen en wonderen” begeert: Joh 4:48;
1 Kor 1:22. Ze zijn dan ook voor hén bestemd.
De Joden zullen opnieuw tekenen krijgen
in de Grote verdrukking, na de Opna-me van de Gemeente.

Wij leven nu in de volwassen gemeentebedeling of christelijke bedeling.
De volwassen tijd van de Gemeente is er een “van en tot geloof”,
en wij zullen nog alléén uit geloof leven,
zonder tekenen of stemmen,
zoals ook Habakuk zei (Rom 1:17 en Hab 2:4).
Bij een leven door geloof, past geen aan-schouwen meer
(2 Kor 5:7). “Het geloof nu is een vaste grond der dingen,
die men hoopt, en een bewijs der zaken,
die men niet ziet” (Hebr 11:1).
GELOVEN is niet ZIEN!

Vandaag komen de praktijken van bijzondere gaven,
visioenen, tekenen en wonderlijke genezingen op grote schaal
voor in de grote afvallige stromingen, zoals Pinkster- en Charismatische bewegingen.

Een broeder schreef eens terecht:
“In de laatste dagen staat Christus en
Zijn liefde niet in het mid-delpunt van de geloofsbeleving!

De mens staat dan centraal met zijn eigenliefde.
De gelovige van de laatste dagen wil genieten.
Hij wil geestelijke entertainment.
Hij wil in vervoering gebracht wor-den.
Hij wil wonderen en tekenen zien.
Hij wil ervaren. Hij wil gezichten zien.
Hij wil het mysterie en de fabels, die zijn hart kunnen bevredigen.
Zo wil de massa in de laatste dagen haar godsdienst hebben:
‘krachten, tekenen en wonderen en fabels’”.

Velen plaatsen die bijzondere gaven
in het kader van de “opwekking” of “herleving”
van de Kerk maar wij moeten in onze dagen volgens de Schrift
geen herleving of opwekking verwachten,
al dan niet met tekenen en wonderen, maar ... afvalligheid
(Luk 18:8; 1 Joh 4:1; Handd 20:29-31; 1 Tim 4:1-3; 2 Tim 3:1-5; enz.).
Enkel de Joden zullen in de komende verdrukkingstijd,
na het Gemeente-tijdperk, een grote herleving kennen,
en dus ja mét tekenen en wonderen.
Zie de oudtestamentische profetieën
(de Gemeente was een verborgenheid voor Israël).
Velen stellen zich foutief op oudtes-tamentische grond.

Wat wij dus in onze tijd moeten verwachten is
dat velen profetieën, visioenen, wondergaven, enz.
krijgen die hun oorsprong hebben bij verleidende geesten (1 Tim 4:1).
De duivel doet zich meer dan ooit voor als een “engel des lichts”
om mensen te bedriegen (2 Kor 11:13-15).

Dit neemt niet weg dat God kan genezen in deze tijd,
en in alle tijden, op grond van onze gebeden,
maar de genezing is niet in de verzoening begrepen.
Het kan Gods wil zijn dat wij volharden onder ziekte en lijden.

Enkele zaken op een rij, over wondertekenen (genezingen en wonderen):

- De NT-tekengaven waren in het algemeen beperkt
tot de apostelen, als teken van hun apostelschap (2 Kor. 12:12).
Stefanus was een diaken die rechtstreeks uitverkozen was door de apostelen.

- Tekenen waren er ter bevestiging van het Woord: Mark 16:17; Hebr 2:3, 4; vgl. Joh 2:23-25.

- In het NT werden nooit GElovigen door de gaven
van genezingen genezen maar ONgelovigen.
(En Tabitha dan, Hd 9:40? ? niet de gave maar gebed gaf
aanleiding herstel <opstaan uit de dood; vgl. Lazarus>).

- Wonderen zien we, zoals glossolalie (consistent hiermee),
als tekenen voor ONgelovigen: vgl.
1 Kor 14:22.

- Met de tekenen voor ongelovigen worden strikt genomen
de ongelovigen uit ISRAËL bedoeld:
1 Kor 1:22; Joh. 4:48; Hand 28:26-28. Zie Hand 10:45!

- De tekenwonderen zien we ook bij het ontsluiten van de nieuwe groepen
voor het Evangelie van Genade:
1. Joden (Hand 2, pinksteramnestie); 2. Samaritanen (Hand 8);
3. Heidenen (Hand 10);
4. de discipelen van Johannes de Doper (Hand. 19).

- In Handelingen gebeuren tekenen
nooit tweemaal op dezelfde plaats,
behalve in Jeruzalem.

- Tekenen gebeuren bijna altijd bij de eerste keer
dat het Evangelie ergens gepredikt werd.

- Tekenen komen in de Bijbel altijd en alleen voor bij het begin
van een nieuwe periode, of als tijde-lijk getuigenis,
of als oordeelsbericht aan ongelovigen.
Toen de Joden ook de tekengaven van de Heilige Geest afwezen
(tegen Hand 28:28, <pinksteram-nestie dan voorbij>),
nadat ze voordien de Zoon Gods hadden afgewezen,
en nog eerder God de Vader in het OT, heeft God hen als natie verworpen,
en zo kwam de belegering van Jeruzalem (66-70 n.C.)
en werden de Joden over de hele wereld verspreid (diaspora).
Vanaf dan geen tekengaven meer maar geloof tot geloof
(Rom 1:17) en geen wonderen meer in de volwassen Gemeentebede-ling.
Als de Gemeente binnenkort wordt opgenomen,
zal Israël hersteld worden en krijgen zij op-nieuw tekenen,
want “de Joden begeren tekenen” (1 Kor 1:22).


Shalom,
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ANITA324





Berichten: 913

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 18:02
 
Het Ophouden van de Wonderlijke Gaven

http://www.verhoevenmarc.be/PDF/ophouden.pdf

Shalom,
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
WILLEMIJN232





Berichten: 5407

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 18:50
 
ANITA324 schreef:
De gave om te genezen?M.V.

Velen menen dat Paulus leert dat er mensen zijn die
“de gave van genezing” hebben.
Zij halen dan graag 1 Korinthiers 12:9 aan,
liefst nog uit een moderne vertaling:
“De een ontvangt van de Geest een groot geloof,
de ander de gave om te genezen” (NBV).

Is dat werkelijk zo?

Zie wat de Statenvertaling zegt:
“En een ander het geloof,
door denzelfden Geest; en een ander de gaven
der gezondma-kingen, door denzelfden Geest” (SV)

“En aan een ander geloof door dezelfde Geest
en aan een ander genadegaven van gene-zingen
door dezelfde Geest” (HSV)

En de Bijbel van het NBG:
“aan de een geloof door dezelfde Geest
en aan de ander gaven van genezingen door die ene Geest”

En in de Griekse grondtekst (Textus Receptus) staat het zo
(letterlijke vertaling eronder):
“eteró de pistis en tó autó pneumati alló de
charismata iamatón en tó autó pneumati”
gaven van genezingen

Let goed op, we zien hier een dubbel meervoud.
Het gaat hier niet over “de gave van genezing”
(enkelvoud) maar “gaven van genezingen” (dubbel meervoud).

Paulus, onder inspiratie van de Heilige Geest, bedoelde beslist niet dat bepaalde enkelingen een permanente genadegave kregen om te genezen.
Hij bedoelde dat God telkens weer opnieuw gaven van genezingen kan schenken.

Mensen mochten van tijd tot tijd, naar Gods believen, genezingen doen.
Soms dikwijls, soms mis-schien maar af en toe. Niet onbeperkt.
Er waren geen mensen die over een permanente gave om te genezen beschikten - zo leert de Schrift.

De apostelen hielden geen geplande genezingssamenkomsten.
Zij hadden geen spreekuren
en vroe-gen geen geld voor hun genezingen.
Zij droegen geen goud of diamanten.
En als het hun gegeven was op bepaalde plaatsen
en tijdstippen genezingen te doen,
dan lukten die altijd
- het was dan niet van “de ene wel en de andere niet”
of “dat been wel maar die zijn hand niet” …
“en zij werden allen genezen” (Hand 5:16).

Het was ook niet zo dat bepaalde kwalen “te hoog gegrepen” waren,
want Paulus wekte zelfs een jongeman, die dood neergevallen was,
terug tot leven.
Hoe anders is dat bij hedendaagse, zichzelf aangestelde “genezers”!

Paulus heeft veel mensen genezen,
maar soms genas hij ook niet.
Het was allemaal naargelang God hem te doen gaf.
Timotheus, Epafroditus, Trofimus werden door Paulus niet genezen.
Ook Paulus’ eigen kwaal werd niet genezen.
Daarbij valt op te merken dat de tijd van de bijzondere gaven afliep.

De tijd van de teken- en wondergaven liep af

Bijzondere tekengaven en wonderen zijn in de Bijbel voor Israël bestemd, en voor de tijd van de Pinksteramnestie : na de kruisdood van onze Heer en vóór de terzijdestelling van Israël als natie in 70 n.Chr.
En na de voleinding van de nieuwtestamentische canon waren die ook niet meer nodig. Het NT leert dat, en de kerkgeschiedenis leert dat.

1 Pinksteramnestie: Gods aanbod van vergiffenis aan Zijn verbondsvolk (Hand. 3:19-21) indien zij zich bekeerden van het kruisigen van hun Heer. Hij zou hen niet enkel vergiffenis schenken maar Christus zou ook terugkomen om de beloften te vervullen die gedaan werden aan hun (Israels) voorvaders. Israël als natie weigerde echter de pinksteramnestie en als straf werd Juda en Jeruzalem verwoest in 70 n.C.

De Joden zijn het volk dat “tekenen en wonderen” begeert: Joh 4:48;
1 Kor 1:22. Ze zijn dan ook voor hén bestemd.
De Joden zullen opnieuw tekenen krijgen
in de Grote verdrukking, na de Opna-me van de Gemeente.

Wij leven nu in de volwassen gemeentebedeling of christelijke bedeling.
De volwassen tijd van de Gemeente is er een “van en tot geloof”,
en wij zullen nog alléén uit geloof leven,
zonder tekenen of stemmen,
zoals ook Habakuk zei (Rom 1:17 en Hab 2:4).
Bij een leven door geloof, past geen aan-schouwen meer
(2 Kor 5:7). “Het geloof nu is een vaste grond der dingen,
die men hoopt, en een bewijs der zaken,
die men niet ziet” (Hebr 11:1).
GELOVEN is niet ZIEN!

Vandaag komen de praktijken van bijzondere gaven,
visioenen, tekenen en wonderlijke genezingen op grote schaal
voor in de grote afvallige stromingen, zoals Pinkster- en Charismatische bewegingen.

Een broeder schreef eens terecht:
“In de laatste dagen staat Christus en
Zijn liefde niet in het mid-delpunt van de geloofsbeleving!

De mens staat dan centraal met zijn eigenliefde.
De gelovige van de laatste dagen wil genieten.
Hij wil geestelijke entertainment.
Hij wil in vervoering gebracht wor-den.
Hij wil wonderen en tekenen zien.
Hij wil ervaren. Hij wil gezichten zien.
Hij wil het mysterie en de fabels, die zijn hart kunnen bevredigen.
Zo wil de massa in de laatste dagen haar godsdienst hebben:
‘krachten, tekenen en wonderen en fabels’”.

Velen plaatsen die bijzondere gaven
in het kader van de “opwekking” of “herleving”
van de Kerk maar wij moeten in onze dagen volgens de Schrift
geen herleving of opwekking verwachten,
al dan niet met tekenen en wonderen, maar ... afvalligheid
(Luk 18:8; 1 Joh 4:1; Handd 20:29-31; 1 Tim 4:1-3; 2 Tim 3:1-5; enz.).
Enkel de Joden zullen in de komende verdrukkingstijd,
na het Gemeente-tijdperk, een grote herleving kennen,
en dus ja mét tekenen en wonderen.
Zie de oudtestamentische profetieën
(de Gemeente was een verborgenheid voor Israël).
Velen stellen zich foutief op oudtes-tamentische grond.

Wat wij dus in onze tijd moeten verwachten is
dat velen profetieën, visioenen, wondergaven, enz.
krijgen die hun oorsprong hebben bij verleidende geesten (1 Tim 4:1).
De duivel doet zich meer dan ooit voor als een “engel des lichts”
om mensen te bedriegen (2 Kor 11:13-15).

Dit neemt niet weg dat God kan genezen in deze tijd,
en in alle tijden, op grond van onze gebeden,
maar de genezing is niet in de verzoening begrepen.
Het kan Gods wil zijn dat wij volharden onder ziekte en lijden.

Enkele zaken op een rij, over wondertekenen (genezingen en wonderen):

- De NT-tekengaven waren in het algemeen beperkt
tot de apostelen, als teken van hun apostelschap (2 Kor. 12:12).
Stefanus was een diaken die rechtstreeks uitverkozen was door de apostelen.

- Tekenen waren er ter bevestiging van het Woord: Mark 16:17; Hebr 2:3, 4; vgl. Joh 2:23-25.

- In het NT werden nooit GElovigen door de gaven
van genezingen genezen maar ONgelovigen.
(En Tabitha dan, Hd 9:40? ? niet de gave maar gebed gaf
aanleiding herstel <opstaan uit de dood; vgl. Lazarus>).

- Wonderen zien we, zoals glossolalie (consistent hiermee),
als tekenen voor ONgelovigen: vgl.
1 Kor 14:22.

- Met de tekenen voor ongelovigen worden strikt genomen
de ongelovigen uit ISRAËL bedoeld:
1 Kor 1:22; Joh. 4:48; Hand 28:26-28. Zie Hand 10:45!

- De tekenwonderen zien we ook bij het ontsluiten van de nieuwe groepen
voor het Evangelie van Genade:
1. Joden (Hand 2, pinksteramnestie); 2. Samaritanen (Hand 8);
3. Heidenen (Hand 10);
4. de discipelen van Johannes de Doper (Hand. 19).

- In Handelingen gebeuren tekenen
nooit tweemaal op dezelfde plaats,
behalve in Jeruzalem.

- Tekenen gebeuren bijna altijd bij de eerste keer
dat het Evangelie ergens gepredikt werd.

- Tekenen komen in de Bijbel altijd en alleen voor bij het begin
van een nieuwe periode, of als tijde-lijk getuigenis,
of als oordeelsbericht aan ongelovigen.
Toen de Joden ook de tekengaven van de Heilige Geest afwezen
(tegen Hand 28:28, <pinksteram-nestie dan voorbij>),
nadat ze voordien de Zoon Gods hadden afgewezen,
en nog eerder God de Vader in het OT, heeft God hen als natie verworpen,
en zo kwam de belegering van Jeruzalem (66-70 n.C.)
en werden de Joden over de hele wereld verspreid (diaspora).
Vanaf dan geen tekengaven meer maar geloof tot geloof
(Rom 1:17) en geen wonderen meer in de volwassen Gemeentebede-ling.
Als de Gemeente binnenkort wordt opgenomen,
zal Israël hersteld worden en krijgen zij op-nieuw tekenen,
want “de Joden begeren tekenen” (1 Kor 1:22).


Shalom,




Wat wil je hier nu mee zeggen Anita?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ANITA324





Berichten: 913

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 18:54
 
WILLEMIJN232 schreef:
Wat wil je hier nu mee zeggen Anita?

Als je het door leest dan zie je dat het is opgehouden en dat pas nadat de Gemeente is opgenomen dat dan de tekenen en gavens weer terug komen.

Shalom,
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
WILLEMIJN232





Berichten: 5407

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 18:56
 
ANITA324 schreef:
Als je het door leest dan zie je dat het is opgehouden en dat pas nadat de Gemeente is opgenomen dat dan de tekenen en gavens weer terug komen.

Shalom,

Dan lees ik het gelukkig wat anders.......
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
HENK710





Berichten: 2109

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 19:23
 
ANITA324 schreef:
Als je het door leest dan zie je dat het is opgehouden en dat pas nadat de Gemeente is opgenomen dat dan de tekenen en gavens weer terug komen.

Shalom,

Anita, begrijp ik het goed dat je denkt dat er geen gave van genezing meer is in deze tijd?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GRACE585





Berichten: 1464

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 19:25
 
heb het gedeeltelijk gelezen,ben blij dat ik toch anders geloof en in vrijheid door Hem mag leven incl de geestesgaven
(waarmee ik dus niet beweer die allemaal te hebben) Engeltje smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ANITA324





Berichten: 913

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 20:47
 
HENK710 schreef:
Anita, begrijp ik het goed dat je denkt dat er geen gave van genezing meer is in deze tijd?

Bijzondere tekengaven en wonderen zijn in de Bijbel voor Israël bestemd.
De Joden zijn het volk dat “tekenen en wonderen” begeert: Joh 4:48;
1 Kor 1:22. Ze zijn dan ook voor hén bestemd.
De Joden zullen opnieuw tekenen krijgen
in de Grote verdrukking, na de Opna-me van de Gemeente.

Wij leven nu in de volwassen gemeentebedeling of christelijke bedeling.
De volwassen tijd van de Gemeente is er een “van en tot geloof”,
en wij zullen nog alléén uit geloof leven,
zonder tekenen of stemmen,
zoals ook Habakuk zei (Rom 1:17 en Hab 2:4
).
Bij een leven door geloof, past geen aan-schouwen meer
(2 Kor 5:7). “Het geloof nu is een vaste grond der dingen,
die men hoopt, en een bewijs der zaken,
die men niet ziet” (Hebr 11:1).
GELOVEN is niet ZIEN!

- Met de tekenen voor ongelovigen worden strikt genomen
de ongelovigen uit ISRAËL bedoeld:
1 Kor 1:22; Joh. 4:48; Hand 28:26-28. Zie Hand 10:45

- Tekenen komen in de Bijbel altijd en alleen voor bij het begin
van een nieuwe periode, of als tijde-lijk getuigenis,
of als oordeelsbericht aan ongelovigen.
Toen de Joden ook de tekengaven van de Heilige Geest afwezen
(tegen Hand 28:28, <pinksteram-nestie dan voorbij>),
nadat ze voordien de Zoon Gods hadden afgewezen,
en nog eerder God de Vader in het OT, heeft God hen als natie verworpen,
en zo kwam de belegering van Jeruzalem (66-70 n.C.)
en werden de Joden over de hele wereld verspreid (diaspora).
Vanaf dan geen tekengaven meer maar geloof tot geloof
(Rom 1:17) en geen wonderen meer in de volwassen Gemeentebede-ling.
Als de Gemeente binnenkort wordt opgenomen,
zal Israël hersteld worden en krijgen zij op-nieuw tekenen,
want “de Joden begeren tekenen” (1 Kor 1:22).


Shalom,
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
HENK710





Berichten: 2109

BerichtGeplaatst: vrijdag 19 november 2010, 20:57
 
ANITA324 schreef:
wij zullen nog alléén uit geloof leven,
zonder tekenen of stemmen,
zoals ook Habakuk zei (Rom 1:17 en Hab 2:4)
.

Uit geloof leven kan ook mèt tekenen. Alleen zijn de tekenen altijd ondersteunend. Niet voor niets heeft Jezus ook tijdens zijn rondgang hier op aarde duidelijk laten merken niet de tekenen centraal te willen stellen, maar de relatie met God.

ANITA324 schreef:
Bij een leven door geloof, past geen aan-schouwen meer
(2 Kor 5:7). “Het geloof nu is een vaste grond der dingen,
die men hoopt, en een bewijs der zaken,
die men niet ziet” (Hebr 11:1).
GELOVEN is niet ZIEN!

Of je dit zo aan elkaar moet koppelen is de vraag. Immers, geloof vraagt om vruchten en vruchten zijn aanschouwelijk. Aan de vrucht herkent men immers de boom!


Laatst aangepast door
HENK710
op vrijdag 19 november 2010, 21:14
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CHATULIEM619





Berichten: 5057

BerichtGeplaatst: zaterdag 20 november 2010, 18:29
 
ANITA324 schreef:
Bijzondere tekengaven en wonderen zijn in de Bijbel voor Israël bestemd.
De Joden zijn het volk dat “tekenen en wonderen” begeert: Joh 4:48;
1 Kor 1:22. Ze zijn dan ook voor hén bestemd.
De Joden zullen opnieuw tekenen krijgen
in de Grote verdrukking, na de Opna-me van de Gemeente.
vreemde theorie, totaal niet gebaseerd op de bijbel. In de Bijbel zelf zien we dat er veel wonderen ontstonden onder de heidenen. Petrus begon onder de heidenen, Paulus had een grote bediening onder de heidenen.

ANITA324 schreef:
Wij leven nu in de volwassen gemeentebedeling of christelijke bedeling.
De volwassen tijd van de Gemeente is er een “van en tot geloof”,
en wij zullen nog alléén uit geloof leven,
zonder tekenen of stemmen,
zoals ook Habakuk zei (Rom 1:17 en Hab 2:4
).
Bij een leven door geloof, past geen aan-schouwen meer
(2 Kor 5:7). “Het geloof nu is een vaste grond der dingen,
die men hoopt, en een bewijs der zaken,
die men niet ziet” (Hebr 11:1).
GELOVEN is niet ZIEN!

Ook dit is een verkeerde uitleg van het woord geloof. In beide teksten gaat het niet om de tegenstelling geloof en zien, maar om de tegenstelling tussen geloof en werken. En Paulus legt met name de naruk op het feit, dat goede werken je niet naar de hemel brengen of je afkomst, maar dat het gaat om je leven over te geven aan God en Hem vertrouwen.
ANITA324 schreef:
- Met de tekenen voor ongelovigen worden strikt genomen
de ongelovigen uit ISRAËL bedoeld:
1 Kor 1:22; Joh. 4:48; Hand 28:26-28. Zie Hand 10:45

- Tekenen komen in de Bijbel altijd en alleen voor bij het begin
van een nieuwe periode, of als tijde-lijk getuigenis,
of als oordeelsbericht aan ongelovigen.
Toen de Joden ook de tekengaven van de Heilige Geest afwezen
(tegen Hand 28:28, <pinksteram-nestie dan voorbij>),
nadat ze voordien de Zoon Gods hadden afgewezen,
en nog eerder God de Vader in het OT, heeft God hen als natie verworpen,
en zo kwam de belegering van Jeruzalem (66-70 n.C.)
en werden de Joden over de hele wereld verspreid (diaspora).
Vanaf dan geen tekengaven meer maar geloof tot geloof
(Rom 1:17) en geen wonderen meer in de volwassen Gemeentebede-ling.
Als de Gemeente binnenkort wordt opgenomen,
zal Israël hersteld worden en krijgen zij op-nieuw tekenen,
want “de Joden begeren tekenen” (1 Kor 1:22).

een rare theorie, Anita. Want het heil is zowel voor jood als heiden en de wonderen gebeurden ook onder heidenen. Het is een tekst uit zijn verband trekken zonder dat je een goede bijbels basis voor deze stelling aan legt. Snijd het woord recht, ga er geen dingen omheen verzinnen Anita.


Laatst aangepast door
CHATULIEM619
op zaterdag 20 november 2010, 19:23
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ANITA324





Berichten: 913

BerichtGeplaatst: zondag 21 november 2010, 00:50
 
Het Ophouden van de Wonderlijke Gaven

Gedetailleerde theologische weerlegging van 20ste eeuwse tongentaal. Bewijzen dat de tongen ophielden tegen het eind van de eerste eeuw n.C.

Gaven teniet gedaan wanneer het “volmaakte komt” 1 Kor 13:8-13

Waarheid
Gaven houden op vóór de tweede komst,
omstreeks het einde van de eerste eeuw n.C.
Vals
Gaven houden op bij de tweede komst

Soms doet de waarheid pijn

“… nu probeert u Mij te doden, een Mens Die de waarheid tot u gesproken heeft, die Ik van God gehoord heb. Johannes 8:40

A. Deze studie stelt niet de kracht of de bekwaamheid van de Heilige Geest in vraag om tongen bij mensen te doen voorkomen vandaag. Het stelt in vraag of God ervoor koos tongen te doen voorkomen bij mensen van vandaag. Het doel van deze studie is niet de Heilige Geest te kleineren of Hem van Zijn kracht, persoonlijkheid of goddelijkheid te beroven. Wij kleineren de Heilige Geest niet - wij verheffen de Schrift. De Schrift is het “zwaard van de Heilige Geest”, “de kracht van God voor redding”. De Schrift openbaart alles wat wij nodig hebben over doctrine en moreel gedrag. Vermits dit “genoegzame Boek” door ernstige Geestvervulde mensen goed te begrijpen is, hebben wij vandaag, in dit tijdperk, geen behoefte aan bijzondere gaven.

B. De Montanistische1 beweging, in 150 n.C., was een revival van bijzondere geestelijke gaven nadat zij waren verdwenen. Het feit dat de kerk in 150 n.C. deze beweging veroordeelde (identiek met hedendaags Pentecostalisme2/Charismatisme3) is van erg grote betekenis! Zij hadden
eerstehands herinneringen aan de WARE charismatische gaven EN KONDEN HET VERSCHIL ZIEN! Het is totaal ongelofelijk dat de hele koers van het Christendom in zo’n afvalligheid kon tuimelen binnen dezelfde generatie van apostelen. Het Montanisme werd veroordeeld omdat het ketterij vertegenwoordigde! Alle modern Pentecostalisme (en wij bedoelen ALLE) is louter een heropstanding van deze oude ketterij!

Handelingen 4:15-16
En hun geboden hebbende uit te gaan buiten de
raad, overlegden zij met elkander, zeggende:
Wat zullen wij deze mensen doen? Want dat er
een bekend teken door hen geschied is, is
openbaar aan allen, die te Jeruzalem wonen, en
wij kunnen het niet loochenen

Commentaar
Merk op dat tijdens de apostolische eeuw, toen
de 9 bijzondere gaven echt werkzaam waren,
zelfs de vijanden van Christus niet konden ontkennen
dat christenen wonderen deden. In 150
n.C. beweerde Montanus dezelfde bovennatuurlijke
gaven te hebben zoals de apostelen in
Handelingen 4, maar hij werd afgewezen door
CHRISTENEN! Denk goed na over dit feit!


De Bijbel profeteerde de opkomst van het moderne Pentecostalisme:

Jezus profeteerde en veroordeelde modern Pentecostalisme!

Passage:
Matt 7:21-23 “Niet een ieder, die tot Mij zegt:
Heere, Heere! zal ingaan in het Koninkrijk der
hemelen, maar die daar doet de wil van Mijn
Vader
, Die in de hemelen is. Velen zullen te die
dage tot Mij zeggen: Heere, Heere! hebben wij
niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam
duivelen uitgeworpen, en in Uw Naam vele
krachten gedaan? En dan zal Ik hun openlijk
aanzeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg

Commentaar:
Deze mensen zijn gelovigen in de Heer Jezus
Christus en vertrouwen op Zijn bloed voor redding,
maar zij worden veroordeeld.
Jezus voorzag het moderne Pentecostalisme en
Charismatisme. Deze gelovigen werden GESCHOKT
doordat zij verloren bleken te zijn!
Zij beschouwden zich als de spirituele elite! Zij
dachten in Zijn Naam demonen uit te drijven en
mirakels te doen. Dit komt PERFECT overeen
met alle Charismaten van vandaag.
Merk op dat Jezus hen NOOIT gekend heeft.
Niet dat zij eens gered maar nu verloren waren,
maar NOOIT GERED!
Deze passage komt overeen met 2 Thess 2:9-12
van Mij, gij, die de ongerechtigheid werkt!”


Andere waarschuwingspassages

Deut 18:20: “Maar de profeet, die hoogmoedig
zal handelen, sprekende een woord in Mijn
Naam, dat Ik hem niet geboden heb te spreken,
of die spreken zal in de naam van andere goden,
die profeet zal sterven”

Iemand die onterecht een woord in Gods Naam
spreekt is de doodstraf waardig!


2 Thess 2:9-12: “Zijn komst is naar de werking
van de satan met alle kracht, tekenen en wonderen

van de leugen en met alle misleiding van de
ongerechtigheid in hen die verloren gaan, omdat
zij de liefde voor de waarheid niet aangenomen
hebben om zalig te worden.
En daarom
zal God hun een krachtige dwaling zenden,
zodat zij de leugen geloven, opdat zij allen geoordeeld
worden die de waarheid niet geloofd
hebben, maar een behagen hebben gehad in de
ongerechtigheid”

Comantaar:
Satan is de God van het moderne Pentecostalisme.
Wie anders beweren ware bijbelgelovigen
te zijn in Jezus EN de apostolische tekenen
en wonderen te hebben!

Pentecostals baseren hun geloof op gevoelens,
niet op de Bijbel. Zij buigen zich voor de afgod
van hun gevoelens en verachten Gods woord
van de waarheid!
God zal hen toestaan te blijven geloven dat zij
gered zijn, terwijl zij in feite veroordeeld zijn.
Bent u een van de weinige Pentecostals die dit
artikel lezen: OPEN DAN UW OGEN VOORDAT
HET TE LAAT IS!
Deze passage komt overeen met Matt 7:21-23.

2 Kor 11:13-15: “Want zulke valse apostelen
zijn bedrieglijke arbeiders, zich veranderende
in apostelen van Christus
. En het is geen wonder;
want de satan zelf verandert zich in een
engel des lichts. Zo is het dan niets groots, indien
ook zijn dienaars zich veranderen, als waren
zij dienaars der gerechtigheid
; van wie het
einde zal zijn naar hun werken”

Comantaar:
Zelfs toen Paulus leefde beweerden sommigen
valselijk wonderen te doen zoals de apostelen
(vgl. 2 Kor 12:12). Moderne Pentecostals passen
perfect in deze beschrijving:
1. Schijnen echte christenen te zijn.
2. De leiders schijnen uit God te zijn.
3. Claimen inspiratie uit God, zoals Paulus.

Er bestaan geen apostelen na de eerste eeuw
maar zij beweren valselijk apostelen te zijn
vandaag.


Jer 14:14-16: “En de HEERE zeide tot mij: Die
profeten profeteren vals
in Mijn Naam; Ik heb
hen niet gezonden, noch hun bevel gegeven,
noch tot hen gesproken;
zij profeteren u een
vals gezicht, en waarzegging, en nietigheid, en
bedriegerij van hun hart. Daarom zegt de
HEERE alzo: Aangaande de profeten, die in
Mijn Naam profeteren, daar Ik hen niet gezonden
heb, en zij dan nog zeggen: Er zal geen
zwaard noch honger in dit land zijn; die profeten
zullen door het zwaard en door de honger
verteerd worden. En het volk, tot hetwelk zij
profeteren, zal op de straten van Jeruzalem
weggeworpen zijn”


Comantaar:
Moderne Pentecostals beweren constant dat
God door hen spreekt, terwijl God NOOIT
IETS DOOR HEN GEZEGD HEEFT!
Zulke beweringen overheersen bij Charismatischen
.
Maar God zegt hier dat de beweerde inspiratie
van sommigen niets meer is dan “bedriegerij
van hun hart”.
Merk hier op dat zij die deze valse profeten als
Gods boodschappers accepteren, evenzo ten
onder zullen gaan!

Jer 23:21: “Ik heb die profeten niet gezonden,
nochtans hebben zij gelopen; Ik heb tot hen niet
gesproken, nochtans hebben zij geprofeteerd”
C.
Komt precies overeen met modern Pentecostalisme.

Jer 23:25-26: “Ik heb gehoord, wat de profeten
zeggen, die in Mijn Naam leugen profeteren,
zeggende: Ik heb gedroomd, ik heb gedroomd.
26 Hoe lang? Is er dan een droom in het hart
der profeten, die de leugen profeteren? Ja, het
zijn profeten van de bedriegerij van hun hart
C.
Sommigen beweren dat God hen visioenen en
dromen geeft, maar God zegt dat hun dromen
niets meer zijn dat de bedriegerij van hun hart,
de emoties!


Jer 23:31-32: “Ziet, Ik wil aan de profeten,
spreekt de HEERE, die hun tong nemen, en
spreken: Hij heeft het gesproken
; Ziet, Ik wil
aan hen, die valse dromen profeteren, spreekt
de HEERE, en die vertellen, en Mijn volk verleiden
met hun leugens
en met hun lichtvaardigheid;
daar Ik hen niet gezonden, en hun niets
bevolen heb, en zij dit volk gans geen nut doen,
spreekt de HEERE”
C.
Bemerk dat ieder die voor God beweert te
spreken, terwijl God niet direct tot hen spreekt,
VEROORDEELD wordt!


Ezech 13:6-10: “Zij zien ijdelheid en leugenachtige
voorzegging, die daar zeggen: De
HEERE heeft gesproken, daar de HEERE hen
niet gezonden heeft
; en zij geven hoop van het
woord te zullen bevestigen. 7 Ziet gij niet een
ijdel gezicht, en spreekt een leugenachtige
voorzegging, als gij zegt: De HEERE spreekt,
daar Ik niet gesproken heb?
8 Daarom zo zegt
de Heere HEERE: omdat gij ijdelheid spreekt,
en leugen ziet; daarom, ziet, Ik wil aan u
,
spreekt de Heere HEERE. 9 En Mijn hand zal
zijn tegen de profeten, die ijdelheid zien, en
leugen voorzeggen; zij zullen in de vergadering
van Mijn volk niet zijn, en in het geschrift van
het huis Israëls niet geschreven worden, en in
het land Israëls niet komen; en gij zult weten,
dat Ik de Heere HEERE ben. 10 Daarom, ja,
daarom dat zij Mijn volk verleiden, zeggende:
Vrede, waar geen vrede is”
C.
Komt precies overeen met het Pentecostalisme.
Laat elke Charismaat deze verzen van nabij
onderzoeken.

Pinksterleiders beloven een valse vrede en behoud.

D. Bovennatuurlijk begin, natuurlijke bestendiging & onderhouding is het Bijbelse patroon:

Voor meer hierover lezen zie site:
http://www.verhoevenmarc.be/PDF/ophouden.pdf

Shalom,
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MARISKA601





Berichten: 4718

BerichtGeplaatst: zondag 21 november 2010, 12:12
 
Anita,

Ik vind dat je tever gaat, met deze bijdrage.
Dit getuigt niet van naastenliefde voor anders denkenden.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ANITA324





Berichten: 913

BerichtGeplaatst: zondag 21 november 2010, 13:16
 
MARISKA601 schreef:
Anita,

Ik vind dat je tever gaat, met deze bijdrage.
Dit getuigt niet van naastenliefde voor anders denkenden.

Waarheid der Schriften is hard.
Het is Gods Woord Recht Snijden!
Is dit gelegen als ongelegen.
Wie horen wil die hore het.

Mijn medemens blijf ik van houden
is dit katoliek, protostant, evangeliche, pinkster,
mormoon, moslims, joods, boedist, enz.
Alleen hun leer verwerp ik die niet in Gods Woord staan.

Shalom,
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ANITA324





Berichten: 913

BerichtGeplaatst: zondag 21 november 2010, 13:31
 
http://www.youtube.com/watch?v=4ptYiKkX5l4

Shalom,
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
NOORTJE072





Berichten: 6

BerichtGeplaatst: zondag 21 november 2010, 15:10
 
Hm... volgens mij heb jij een groot probleem Anita...
je bent zo veroordelend, en met de schrift aan het smijten, komt een beetje farizees op mij over...
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CHATULIEM619





Berichten: 5057

BerichtGeplaatst: zondag 21 november 2010, 15:11
 
ANITA324 schreef:
Waarheid der Schriften is hard.
Het is Gods Woord Recht Snijden!
Is dit gelegen als ongelegen.
Wie horen wil die hore het.

Mijn medemens blijf ik van houden
is dit katoliek, protostant, evangeliche, pinkster,
mormoon, moslims, joods, boedist, enz.
Alleen hun leer verwerp ik die niet in Gods Woord staan.

Shalom,
Anita, als je de Schrift zo serieus neemt zoals je zegt, zou ik die maar eens gaan lezen. Waar staat geschreven dat Gods Geest niet op dezelfde manier kan werken als ten tijde van de Bijbel? Zou het niet veel logischer zijn dat God nog steeds dezelfde is, en dat Hij zijn gemeente net zo toerust als dat Hij vroeger deed? Of wil je zeggen, dat we als gemeente niet meer toegerust hoeven te worden? Je vooronderstelling, dat dat niet meer hoeft is onjuist en onbijbels. En je gaat tekeer als een Saulus ten opzichte van de christenen. Ik hoop dat God je de genade heeft om tot inkeer te komen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ANITA324





Berichten: 913

BerichtGeplaatst: zondag 21 november 2010, 16:48
 
Bedankt voor jullie mooie complimenten Knipoog smiley
Dat wardeer ik enorm Lachende smiley

Alleen HEERE Jezus Christus is de Weg
De WAARHEID en het Leven!
Niemand komt tot de Vader
Dan door Mij!

Shalom,
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
SHANITA130





Berichten: 7083

BerichtGeplaatst: zondag 21 november 2010, 17:30
 
Hoi Lieve Anita!

Ik herken dingen.

Toen ik alleen de titel las, herkende ik al dingen die gebeurd zijn uit mijn eigen leven.

Bijvoorbeeld dat ik last had van extreme angst. die angst had niets met demonen te maken, doch met triggers die mij herbelevingen gaven van dingen uit de kindertijd.
Dat werd dan door 'pastorale medewerkers' toegeschreven aan demonen....
Dusz gigne zij met handenoplegging demonen uitdrijven.
En ik had het gevoel opdat moment en ook later, dat er juist demonen werden ingebracht...

Voorlopig laat ik mijn reactie even hierbij.
Later ga ik er eventueel verder op in.

Ik zal eerst de rest van het stuk wat je hebt geplaatst verder lezen!

BEDANKT!!!!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
WILLIE400





Berichten: 146

BerichtGeplaatst: zondag 21 november 2010, 17:52
 
Al die studies pfffffffffffffffffffff.
Je word al dol bij het idee dat je die binnen enkele weken doorleest.
Heb wel genoeg aan mijn dagelijkse leestijd in de bijbel.
En ik herhaal het weer eens: Wat als de mensen van deze studie nu eens een ongemerkt stuk net niet goed vertaald hebben???? ik lees al biddend de bijbel en vertrouw op de Heilige Geest.
Leren is prima maar ik heb nu in paar weken tijd zoveel voorbij zien komen dat is voor academicus nog te veel om er goed op in te gaan en het te bestuderen.
M V G Willie
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

ChristianMatch forum index » Christelijk leven
Ga naar pagina 1 2 3 Volgende
Pagina 1 van 3