ChristianMatch
 


Forum

Onbegrijpelijke - koranverbranding
Ga naar pagina 1 2 3 4 5 Volgende
ChristianMatch forum index » Van alles wat
Auteur Bericht
JONATHAN890





Berichten: 1599

BerichtGeplaatst: vrijdag 10 september 2010, 07:42
 
Las vanmorgen het nieuws en die ''predikant'' wil nou toch zijn koranverbranding voortzetten. Wat een schandalige achterlijke handelswijze.
Welke kant gaan we op, terug naar de kruisvaarderstijd??
Wel signaal geef je af? Kan er geen enkel begrip voor op brengen, wat bezielt zo'n man?

Dit gaat echt diverse mensen hun leven kosten,
in landen als Indonesie steken ze wel weer een kerk in de brand, of laaien er weer andere spanningen op tussen moslims en christenen.
Dat is hetgeen je met dergelijke acties bereikt.

onderstaand het stuk op nu.nl en reacties eerder deze week.



GAINESVILLE/NEW YORK -
De controversiële Amerikaanse pastoor Terry Jones overweegt zijn plan voor een openbare koranverbranding, die wereldwijd voor veel ophef zorgde, alsnog door te zetten.


Dat zei hij donderdag (lokale tijd), enkele uren nadat hij had bekendgemaakt dat hij afzag van de actie. Jones stelt nu dat de actie slechts tijdelijk is uitgesteld.
Jones, pastoor van een kleine christelijke gemeenschap in Florida, had naar eigen zeggen aanvankelijk besloten de actie van zaterdag 11 september niet door te zetten omdat de bouw van het islamitisch centrum bij Ground Zero in New York niet door zou gaan.





Hij zou dit hebben besloten na een gesprek met imam Mohammed Musri. Projectleider en imam Feisal Abdul Rauf ontkende echter dat de plannen voor het complex zouden zijn veranderd.
Een boze Jones beargumenteerde zijn heroverweging als volgt: ''We zijn zeer teleurgesteld en geschokt. Want als dit waar is dan heeft hij (Musri) tegen ons gelogen. Daarom zijn we genoodzaakt onze beslissing te heroverwegen.''
© ANP

DEN HAAG - Ook PVV-leider Geert Wilders keert zich tegen het voornemen van een Amerikaanse predikant om zaterdag, 11 september, korans te verbranden. ''Slecht plan!'', liet hij woensdag desgevraagd weten via een sms.


Wilders
had vanwege formatieverplichtingen geen tijd om er dieper op in te gaan.
De Europese Unie, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en onder anderen de Amerikaanse generaal David Petraeus, de hoogste NAVO-militair in Afghanistan, hadden de plannen van de predikant van een kleine protestantse kerk in Florida al veroordeeld.
Wilders zelf is zaterdag in New York, precies negen jaar na de terreuraanslag op het World Trade Center. Hij houdt dan een toespraak tijdens een protestbijeenkomst tegen de plannen om een moskee te bouwen nabij Ground Zero.

Holocaust
Volgens de Centrale Raad van de Joden in Duitsland herinnert het plan aan de boekenverbranding in de nazitijd, waar de Holocaust op volgde.
Voorzitter Charlotte Knobloch herinnerde aan een beroemd citaat van de grote negentiende-eeuwse Duitse dichter Heinrich Heine: ''Daar waar men boeken verbrandt, verbrandt men uiteindelijk ook mensen.'' Zij noemde het plan ''verschrikkelijk en walgelijk''.
Een klein centrum in de stad Gainesville, dat zich kerk noemt en naar schatting slechts vijftig leden telt, wil korans gaan verbranden op de zelf uitgeroepen ''Internationale Koranverbrandingsdag''. Het centrum, het protestantse Dove World Outreach Center, ageert al geruime tijd fanatiek tegen de islam en tegen homoseksualiteit.

Islam
Predikant Terry Jones stelt dat de door hem georganiseerde 'Koranverbrandingsdag' is bedoeld ''om hen te herdenken die op gruwelijke wijze werden vermoord op 11 september'' en om ''de radicale elementen binnen de islam'' een waarschuwing te geven.
Zaterdag is het precies negen jaar geleden dat moslimterroristen met gekaapte passagiersvliegtuigen in de Twin Towers van het World Trade Center in New York vlogen en het Pentagon in Washington troffen. Circa drieduizend mensen kwamen om.

Vaticaan
Het Vaticaan noemde de geplande koranverbranding ''een schandalige en ernstige daad''. Volgens het Vaticaan ''heeft elke godsdienst met zijn eigen heilige geschriften, godsdienstige plaatsen en symbolen, recht op respect en bescherming''.
Volgens VN-gezant in Afghanistan Staffan de Mistura betekent vrijheid van meningsuiting niet dat een geloof en miljoenen gelovigen moeten worden beledigd. Het aantal moslims wereldwijd wordt op ongeveer 1,3 miljard geschat. Het is de grootste wereldgodsdienst na het christendom, dat ruwweg 2 miljard gelovigen telt.

Respectloos
Ook in de VS zelf is fel gereageerd op de plannen. Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton noemde het plan ''respectloos'' en ''schandelijk''. En: ''Onze toewijding tot religieuze tolerantie gaat terug naar het allereerste begin van onze natie.''
Minister van Justitie Eric Holder betitelde het voornemen als ''idioot en gevaarlijk''. Volgens de voorzitter van de Islamitische Maatschappij van Noord-Amerika zijn veel moslims in de VS bang.
Jones en zijn circa vijftig volgelingen willen enkele honderden exemplaren van de koran in brand steken. De brandweer heeft hiervoor geen toestemming gegeven, maar de politie kan pas ingrijpen als de organisatoren de stapel boeken aansteken.

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
LEANNE226





Berichten: 2978

BerichtGeplaatst: vrijdag 10 september 2010, 08:17
 
''heeft elke godsdienst met zijn eigen heilige geschriften, godsdienstige plaatsen en symbolen, recht op respect en bescherming''

Ik ben het voor deze keer met het Vaticaan eens.

Deze (mediageile?)man heeft helaas wereldwijde aandacht gekregen,protesteren kan op vele manieren,Koranverbranding is zo laag.........
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CARIN303





Berichten: 1230

BerichtGeplaatst: vrijdag 10 september 2010, 08:51
 
Werkelijk zwaar beledigend en mensen op het hart trappend als hij dit zou doorzetten.
Onvoorstelbaar dat een voorganger van een christelijke gemeente dit plan voorstelt en wil gaan uitvoeren,waar gaan we heen ?
Laten we hopen en vooral bidden dat deze man ,en leden van zijn gemeente die hier achter staan, tot inkeer komen dat dit alleen maar averechts en geweld uitlokkend kan uitwerken!
Pfff....in wat voor tijd leven we tegenwoordig? Oog om oog en tand om tand?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GERT856





Berichten: 357

BerichtGeplaatst: vrijdag 10 september 2010, 09:09
 
CARIN303 schreef:
Werkelijk zwaar beledigend en mensen op het hart trappend als hij dit zou doorzetten.
Onvoorstelbaar dat een voorganger van een christelijke gemeente dit plan voorstelt en wil gaan uitvoeren,waar gaan we heen ?
Laten we hopen en vooral bidden dat deze man ,en leden van zijn gemeente die hier achter staan, tot inkeer komen dat dit alleen maar averechts en geweld uitlokkend kan uitwerken!
Pfff....in wat voor tijd leven we tegenwoordig? Oog om oog en tand om tand?

Bang wegkruipen en knuffelen, zoals er in ons land gedaan wordt, das ook niet goed. Coole smiley met zonnebril
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CHATULIEM619





Berichten: 5057

BerichtGeplaatst: vrijdag 10 september 2010, 16:23
 
GERT856 schreef:
Bang wegkruipen en knuffelen, zoals er in ons land gedaan wordt, das ook niet goed. Coole smiley met zonnebril
Hoewel ik niet achter die verbranding sta, vind ik de dreiging van de islamieten nog erger. Als het doorgaat zullen ze ons wel ff...en dat we dat zomaar weer accepteren, we zouden onze rug recht moeten houden en zeggen dat ze eens moeten ophouden met dat geweld.
Ze zijn boos op de US, maar daarbij slachten ze hun buren maar af, hun eigen geloofsbroeders....
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ANITA324





Berichten: 913

BerichtGeplaatst: zaterdag 11 september 2010, 19:48
 
We moeten juist oppassen voor de Moslims want die willen heel NL als EUROPA overheersen naar hun macht. Inwezen zie ik ook dat Moslims in de toekomst nadat de Gemeente is opgehaald hun als de Antichrist zullen optreden. Je kan dit allemaal zien aan de tekenen der tijd en waar er een tegenpartij zullen gaan opstaan in grote aantallen van heel europa de Baalisme zoals je weer terug kan lezen in de Bijbel. De tijd breekt aan het zal niet meer lang duren.

Om aan te geven de koran is een verzinsel door de koopman van mekka bedacht en heeft een aantal uit de bijbel geplukt en verder een eigen draai aan gemaakt. Want in de koran staat dat god geen zoon heeft. Wat bedoelen hun inwezen mee die god die zij aanbidden heeft ook geen zoon want ze volgen satan namelijk dat is inwezen het verschil. Want in hoeverre staat er in de koran dat men mag liegen en bedriegen en elkaar en anderen mogen afmaken in de naam van alla als diegene niet geloofd in alla dan word het koppen rollen of wat dan ook.

Dus respect voor anderen geloven als christen als onder elkaar hebben ze niet eens als je geen moslim bent. De moslim kent geen innerlijke liefde die kent alleen maar haat. De baby`s worden ermee geboren om tot moordmachine`s te dienen onder de naam van alla. En vele jongeren vanaf 18 jaar en ouder zijn er trots op als ze joden of christen of niet gelovigen even kunnen uitmoorden door zichzelf in de lucht te blazen. In de hoop om die aantal beelschone maagden in de hemel tegen te komen wat inwezen een strik is die komen bedrogen uit en komen helaas in de poel des vuurs. Het is triest voor woorden maar hun gedachten is gehersenspoeld en kunnen ze daar dan ook niks aan doen.

Je kan alleen voor hen bidden dat ze tot inzicht mogen komen en ook werkelijk de Profeet de Messiaas Jezus Christus mogen aanemen van hart want alleen dat is de enige Weg de Waarheid en het Leven. Want niemand komt tot de Vader dan door Mij.

Wees verder nooit bang om je leven want jou leven ligt in Gods hand in alles is op Zijn Tijd en niet onze tijd. Dus vrees niet voor het gevaar van de buitenwacht of de tegenpartij die alles krom slaat. Degene die Jezus Christus als persoonlijke Verlosser heeft aanvaard in hem of haar leven mag weten dat naar dit leven altijd voor Eeuwig behouden is als we op een gegeven moment komen te sterven of gemarteld worden om Hem dan geeft Hij je Kracht en innerlijke rust.

Shalom,
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
THOMAS968





Berichten: 2706

BerichtGeplaatst: zaterdag 11 september 2010, 20:38
 
CHATULIEM619 schreef:
Hoewel ik niet achter die verbranding sta, vind ik de dreiging van de islamieten nog erger. Als het doorgaat zullen ze ons wel ff...en dat we dat zomaar weer accepteren, we zouden onze rug recht moeten houden en zeggen dat ze eens moeten ophouden met dat geweld.
Ze zijn boos op de US, maar daarbij slachten ze hun buren maar af, hun eigen geloofsbroeders....


Het is inderdaad erg naïef om de dreiging van de Islamisering te onderschatten. Heel veel Nederlanders hebben verondersteld dat de Marokkanen en Turken net zo zouden integreren als de Nederlanders in Canada. Hun solidariteit ligt echter bij de Islamieten. De Nederlandse discussie tussen PVV enerzijds en CDA en VVD anderzijds of de Islam een ideologie of een religie is, is onzinnig. Het is wel een religie maar de politieke tak is een ideologie die misbruik maakt van diezelfde religie van de Islamieten. Het feit dat Christenen dat vroeger ook deden met de zogenaamde godsdienstoorlogen geeft aan dat het geen nieuw fenomeen is. Zou het tot een conflict van het Westen met de Islam als ideologie komen, en dat is gezien de ontwikkelingen in Iran niet ondenkbaar, dan zal de Islamitische bevolking in Nederland niet voor westerse waarden en democratie kiezen maar voor de Islam. Een Marokkaan die voor de Nederlandse waarden kiest, wordt door de Berbers beschouwd en benoemd als een verrader. Dat geeft wel te denken. De Islam en het Christendom zijn wel beide een religie, maar de verschillen qua houding, mensbeeld en opvattingen zijn erg groot. De wet van liefde in het Christendom geldt in de omgang met iedereen. In de Islam is er een groot verschil in de omgang tussen Islamieten onderling en en die van Islamieten met ongelovigen, en dat zijn wij dus. De arrogantie en minachting die we bij Marokkanen ervaren, heeft daarin zijn oorzaak.

Het neemt niet weg dat iedere boekverbranding barbaars en onverantwoord is. Helaas weer een dominee die het Christendom een slecht imago bezorgt. Maar als we niet uitkijken met de Islamisering, dan dooft het licht, overal.

Thomas


Laatst aangepast door
THOMAS968
op zaterdag 11 september 2010, 21:29
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MAR907





Berichten: 1391

BerichtGeplaatst: zaterdag 11 september 2010, 20:52
 
THOMAS968 schreef:
Het is inderdaad erg naïef om de dreiging van de Islamisering te onderschatten. Heel veel Nederlanders hebben verondersteld dat de Marokkanen en Turken net zo zouden integreren als de Nederlanders in Canada. Hun solidariteit is echter met de Islamieten. De Nederlandse discussie tussen PVV enerzijds en CDA en VVD anderzijds of de Islam een ideologie of een religie is, is onzinnig. Het is wel een religie maar de politieke tak is een ideologie die misbruik maakt van diezelfde religie van de Islamieten. Het feit dat Christenen dat vroeger ook deden met de zogenaamde godsdienstoorlogen geeft aan dat het geen nieuw fenomeen is. Zou het tot een conflict van het Westen met de Islam als ideologie komen, en dat is gezien de ontwikkelingen in Iran niet ondenkbaar, dan zal de Islamitische bevolking in Nederland niet voor westerse waarden en democratie kiezen maar voor de Islam. Een Marokkaan die voor de Nederlandse waarden kiest, wordt door de Berbers beschouwd en benoemd als een verrader. Dat geeft wel te denken. De Islam en het Christendom zijn wel beide een religie, maar de verschillen qua houding, mensbeeld en opvattingen zijn erg groot. De wet van liefde in het Christendom geldt in de omgang met iedereen. In de Islam is er een groot verschil in de omgang tussen Islamieten onderling en en die met ongelovigen, en dat zijn wij dus. De arrogantie en minachting die we bij Marokkanen ervaren, heeft daarin zijn oorzaak.

Het neemt niet weg dat iedere boekverbranding barbaars en onverantwoord is. Dan dooft het licht, overal.

Thomas

Dit is nou typisch CDA geklets....

Nog heet nog koud.....


Voor veel "chtistenen" die het niet weten, is Wilders een strijder voor de natie Israel.
Dat kan ik van CDA niet zeggen. Een balk zonder einde...


Laatst aangepast door
MAR907
op zaterdag 11 september 2010, 20:56
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
WILLEMIJN232





Berichten: 5407

BerichtGeplaatst: zaterdag 11 september 2010, 21:10
 
MAR907 schreef:
Dit is nou typisch CDA geklets....

Nog heet nog koud.....


Voor veel "chtistenen" die het niet weten, is Wilders een strijder voor de natie Israel.
Dat kan ik van CDA niet zeggen. Een balk zonder einde...



Weet je ? Volgens mij zal het CDA het niet bepaald met Thomas eens zijn als je het partijprogramma leest............ Knipoog smiley
Dus hoe je hier nu weer bij komt?
En ik denk dat je de laatste zin van hem eens goed moet lezen......als we niet oppassen dooft het licht, overal...........


Laatst aangepast door
WILLEMIJN232
op zaterdag 11 september 2010, 21:16
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MAR907





Berichten: 1391

BerichtGeplaatst: zaterdag 11 september 2010, 21:19
 
WILLEMIJN232 schreef:
Weet je ? Volgens mij zal het CDA het niet bepaald met Thomas eens zijn als je het partijprogramma leest............ Knipoog smiley
Dus hoe je hier nu weer bij komt?
En ik denk dat je de laatste zin van hem eens goed moet lezen......als we niet oppassen dooft het licht overal...........

Nou bijbels gezien had Israel de opdracht van God gehad om al hun vijanden te verdrijven. Doordat ze dat niet gedaan hebben zit de hele wereld met de gevolgen.
Dus het licht was al gedoofd. Knipoog smiley

Zolang ik leef heeft CDA hun partij programma nooit waar weten te maken, elke keer worden die achteraf bij gespijkerd. En/of doen water bij de wijn.


Laatst aangepast door
MAR907
op zaterdag 11 september 2010, 21:19
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MIEKE364





Berichten: 766

BerichtGeplaatst: zaterdag 11 september 2010, 23:09
 
MAR907 schreef:
Nou bijbels gezien had Israel de opdracht van God gehad om al hun vijanden te verdrijven. Doordat ze dat niet gedaan hebben zit de hele wereld met de gevolgen.
Dus het licht was al gedoofd. Knipoog smiley

Zolang ik leef heeft CDA hun partij programma nooit waar weten te maken, elke keer worden die achteraf bij gespijkerd. En/of doen water bij de wijn.



De smiley vind ik misplaatst aan het eind van je reactie, Mar.
Vergeet je de opdracht die Christus een ieder heeft meegegeven: "heb uw vijanden lief gelijk u zelf." Hoe kom je erbij als christen zoiets te schrijven.

Israël heeft uiteraard en terecht haar bestaansrecht verdedigd en daarvoor fysiek moeten vechten. Dat doet ieder land.

We hebben de opdracht de vrede te bewaren, onderling en met een ieder die op ons pad komt en dat is een heel moeilijke.

Waakzaamheid is geboden dat is zeker.


Laatst aangepast door
MIEKE364
op zaterdag 11 september 2010, 23:30
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GERT856





Berichten: 357

BerichtGeplaatst: zondag 12 september 2010, 00:38
 
MIEKE364 schreef:
De smiley vind ik misplaatst aan het eind van je reactie, Mar.
Vergeet je de opdracht die Christus een ieder heeft meegegeven: "heb uw vijanden lief gelijk u zelf." Hoe kom je erbij als christen zoiets te schrijven.

Israël heeft uiteraard en terecht haar bestaansrecht verdedigd en daarvoor fysiek moeten vechten. Dat doet ieder land.

We hebben de opdracht de vrede te bewaren, onderling en met een ieder die op ons pad komt en dat is een heel moeilijke.

Waakzaamheid is geboden dat is zeker.

er staat ook geschreven, loop niet in het zelfde span met ongelovigen, een waarschuwing die genoeg zegt waar dat toe kan leiden.
En aangezien ze Christenen nog steeds als (c) honden zien, is ze aanvaarden als mens meer dan genoeg,en is meer voorzeker te veel.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MAR907





Berichten: 1391

BerichtGeplaatst: zondag 12 september 2010, 01:08
 
MIEKE364 schreef:
De smiley vind ik misplaatst aan het eind van je reactie, Mar.
Vergeet je de opdracht die Christus een ieder heeft meegegeven: "heb uw vijanden lief gelijk u zelf." Hoe kom je erbij als christen zoiets te schrijven.

Israël heeft uiteraard en terecht haar bestaansrecht verdedigd en daarvoor fysiek moeten vechten. Dat doet ieder land.

We hebben de opdracht de vrede te bewaren, onderling en met een ieder die op ons pad komt en dat is een heel moeilijke.

Waakzaamheid is geboden dat is zeker.

Waar staat dat: heb u vijanden lief! gelijk u zelf!!!!


deze ken ik wel:
Mat 5:44 Maar Ik zeg u: Hebt uw vijanden lief; zegent ze, die u vervloeken; doet wel dengenen, die u haten; en bidt voor degenen, die u geweld doen, en die u vervolgen;

Hoe kom je erbij om mij een christen te noemen!
Ik ben niet van de "christendom". Twijfelende smiley
Ik leef er wel in maar ben er niet van....


Laatst aangepast door
MAR907
op zondag 12 september 2010, 01:26
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
TESSYBEAR731





Berichten: 2338

BerichtGeplaatst: zondag 12 september 2010, 09:12
 
Ondertussen heeft de bewuste predikant besloten toch maar geen koranverbranding te doen...hij vind dat zen standpunt inmiddels wel duidelijk is!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ANNETTE050





Berichten: 1331

BerichtGeplaatst: zondag 12 september 2010, 13:46
 
THOMAS968 schreef:
Het is inderdaad erg naïef om de dreiging van de Islamisering te onderschatten. Heel veel Nederlanders hebben verondersteld dat de Marokkanen en Turken net zo zouden integreren als de Nederlanders in Canada. Hun solidariteit ligt echter bij de Islamieten. De Nederlandse discussie tussen PVV enerzijds en CDA en VVD anderzijds of de Islam een ideologie of een religie is, is onzinnig. Het is wel een religie maar de politieke tak is een ideologie die misbruik maakt van diezelfde religie van de Islamieten. Het feit dat Christenen dat vroeger ook deden met de zogenaamde godsdienstoorlogen geeft aan dat het geen nieuw fenomeen is. Zou het tot een conflict van het Westen met de Islam als ideologie komen, en dat is gezien de ontwikkelingen in Iran niet ondenkbaar, dan zal de Islamitische bevolking in Nederland niet voor westerse waarden en democratie kiezen maar voor de Islam. Een Marokkaan die voor de Nederlandse waarden kiest, wordt door de Berbers beschouwd en benoemd als een verrader. Dat geeft wel te denken. De Islam en het Christendom zijn wel beide een religie, maar de verschillen qua houding, mensbeeld en opvattingen zijn erg groot. De wet van liefde in het Christendom geldt in de omgang met iedereen. In de Islam is er een groot verschil in de omgang tussen Islamieten onderling en en die van Islamieten met ongelovigen, en dat zijn wij dus. De arrogantie en minachting die we bij Marokkanen ervaren, heeft daarin zijn oorzaak.

Het neemt niet weg dat iedere boekverbranding barbaars en onverantwoord is. Helaas weer een dominee die het Christendom een slecht imago bezorgt. Maar als we niet uitkijken met de Islamisering, dan dooft het licht, overal.

Thomas

Beetje stil van deze reactie, mooi!!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GERT856





Berichten: 357

BerichtGeplaatst: zondag 12 september 2010, 16:12
 
THOMAS968 schreef:
Het is inderdaad erg naïef om de dreiging van de Islamisering te onderschatten. Heel veel Nederlanders hebben verondersteld dat de Marokkanen en Turken net zo zouden integreren als de Nederlanders in Canada. Hun solidariteit ligt echter bij de Islamieten. De Nederlandse discussie tussen PVV enerzijds en CDA en VVD anderzijds of de Islam een ideologie of een religie is, is onzinnig. Het is wel een religie maar de politieke tak is een ideologie die misbruik maakt van diezelfde religie van de Islamieten. Het feit dat Christenen dat vroeger ook deden met de zogenaamde godsdienstoorlogen geeft aan dat het geen nieuw fenomeen is. Zou het tot een conflict van het Westen met de Islam als ideologie komen, en dat is gezien de ontwikkelingen in Iran niet ondenkbaar, dan zal de Islamitische bevolking in Nederland niet voor westerse waarden en democratie kiezen maar voor de Islam. Een Marokkaan die voor de Nederlandse waarden kiest, wordt door de Berbers beschouwd en benoemd als een verrader. Dat geeft wel te denken. De Islam en het Christendom zijn wel beide een religie, maar de verschillen qua houding, mensbeeld en opvattingen zijn erg groot. De wet van liefde in het Christendom geldt in de omgang met iedereen. In de Islam is er een groot verschil in de omgang tussen Islamieten onderling en en die van Islamieten met ongelovigen, en dat zijn wij dus. De arrogantie en minachting die we bij Marokkanen ervaren, heeft daarin zijn oorzaak.

Het neemt niet weg dat iedere boekverbranding barbaars en onverantwoord is. Helaas weer een dominee die het Christendom een slecht imago bezorgt. Maar als we niet uitkijken met de Islamisering, dan dooft het licht, overal.

Thomas

Uiteindelijk heeft hij er niet 1 verbrand.... en wat doen we nu, leidsaam afwachten? tot de nieuwe twin towers klaar zijn?
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
THOMAS968





Berichten: 2706

BerichtGeplaatst: zondag 12 september 2010, 22:10
 
GERT856 schreef:
Uiteindelijk heeft hij er niet 1 verbrand.... en wat doen we nu, leidsaam afwachten? tot de nieuwe twin towers klaar zijn?

Het is ook buitengewoon verstandig dat deze dominee dat - wellicht onder druk - niet heeft gedaan. Boekverbrandingen vonden plaats door de Inquisitie, door nazi-Duitsland en onder het communisme. In die traditie willen we toch niet staan. Begrijp me goed: ik wijs de politieke islam af en ben bang dat gelovige islamieten uiteindelijk diezelfde politieke islam gaan steunen. Het protest ertegen is prima. Maar nooit en te nimmer middels de actievorm van boekverbranden. Dat is walgelijk, overal en altijd. In de traditie van Nazisme, Communisme en Inquisitie willen we niet staan. Wat zou jij trouwens vinden van Bijbelverbrandingen in de moslimwereld? En ik kan me niet voorstellen dat tegenstander van boekverbranding, in dit geval van de Koran, uitgelegd wordt als voorstander zijn van verdere Islamisering. Dat heeft niets met elkaar te maken. Alle vormen van boekverbranden zijn barbaars.



Thomas, probeert te leren van de geschiedenis en kent alle cynische citaten daarover.


Laatst aangepast door
THOMAS968
op zondag 12 september 2010, 22:15
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GERT856





Berichten: 357

BerichtGeplaatst: zondag 12 september 2010, 22:22
 
THOMAS968 schreef:
Het is ook buitengewoon verstandig dat deze dominee dat - wellicht onder druk - niet heeft gedaan. Boekverbrandingen vonden plaats door de Inquisitie, door nazi-Duitsland en onder het communisme. In die traditie willen we toch niet staan. Begrijp me goed: ik wijs de politieke islam af en ben bang dat gelovige islamieten uiteindelijk diezelfde politieke islam gaan steunen. Het protest ertegen is prima. Maar nooit en te nimmer middels de actievorm van boekverbranden. Dat is walgelijk, overal en altijd. In de traditie van Nazisme, Communisme en Inquisitie willen we niet staan. Wat zou jij trouwens vinden van Bijbelverbrandingen in de moslimwereld? En ik kan me niet voorstellen dat tegenstander van boekverbranding, in dit geval van de Koran, uitgelegd wordt als voorstander zijn van verdere Islamisering. Dat heeft niets met elkaar te maken. Alle vormen van boekverbranden zijn barbaars.



Thomas, probeert te leren van de geschiedenis en kent alle cynische citaten daarover.
Volgens mij, is en blijft de islam afgoderij, en is men al begonnen in het oude testament met het verbranden van een gouden kalf.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MARIJAN072





Berichten: 2215

BerichtGeplaatst: zondag 12 september 2010, 22:24
 
THOMAS968 schreef:
Het is ook buitengewoon verstandig dat deze dominee dat - wellicht onder druk - niet heeft gedaan. Boekverbrandingen vonden plaats door de Inquisitie, door nazi-Duitsland en onder het communisme. In die traditie willen we toch niet staan. Begrijp me goed: ik wijs de politieke islam af en ben bang dat gelovige islamieten uiteindelijk diezelfde politieke islam gaan steunen. Het protest ertegen is prima. Maar nooit en te nimmer middels de actievorm van boekverbranden. Dat is walgelijk, overal en altijd. In de traditie van Nazisme, Communisme en Inquisitie willen we niet staan. Wat zou jij trouwens vinden van Bijbelverbrandingen in de moslimwereld? En ik kan me niet voorstellen dat tegenstander van boekverbranding, in dit geval van de Koran, uitgelegd wordt als voorstander zijn van verdere Islamisering. Dat heeft niets met elkaar te maken. Alle vormen van boekverbranden zijn barbaars.



Thomas, probeert te leren van de geschiedenis en kent alle cynische citaten daarover.

Hier ben ik het helemaal mee eens! Er zijn mensen die de Koran lezen, zoals wij de Bijbel lezen. En ik zou het heel kwetsend vinden, als er een Bijbelverbranding zou plaatsvinden in de moslimwereld. Het kan ook nog aanzetten tot nog meer haat. Boekverbranding roept bij mij ook hele slechte herinneringen op, gezien het verleden. Dus ik vind deze actie erg kort door de bocht. Gelukkig is het niet doorgegaan.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
THOMAS968





Berichten: 2706

BerichtGeplaatst: zondag 12 september 2010, 22:33
 
GERT856 schreef:
Volgens mij, is en blijft de islam afgoderij, en is men al begonnen in het oude testament met het verbranden van een gouden kalf.

Gert, ik verdedig de Islam nergens en wijs het als je goed leest nadrukkelijk af. Ik vind alleen boekverbranden, zeker van boeken die voor meer dan een miljard mensen heilig zijn, geen goed middel.

Thomas


Laatst aangepast door
THOMAS968
op zondag 12 september 2010, 22:35
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
PIETER649





Berichten: 3295

BerichtGeplaatst: maandag 13 september 2010, 08:04
 
MARIJAN072 schreef:
Hier ben ik het helemaal mee eens! Er zijn mensen die de Koran lezen, zoals wij de Bijbel lezen. En ik zou het heel kwetsend vinden, als er een Bijbelverbranding zou plaatsvinden in de moslimwereld. Het kan ook nog aanzetten tot nog meer haat. Boekverbranding roept bij mij ook hele slechte herinneringen op, gezien het verleden. Dus ik vind deze actie erg kort door de bocht. Gelukkig is het niet doorgegaan.


Dan zou ik het nieuws maar es wat beter bijhouden, bijbelverbrandingen zijn zoooo dagelijkse kost geworden dat het het nieuws vaak geeneens haalt.
Maar afgelopen week heb ik minimaal 5 incidenten gezien.

Waarom behandelen we hier in het westen nou niet eens gewoon een week lang de moslims hier zoals de christenen daar behandeld worden??
1 weekje maar....
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
IMKE917





Berichten: 838

BerichtGeplaatst: maandag 13 september 2010, 09:06
 
PIETER649 schreef:
Dan zou ik het nieuws maar es wat beter bijhouden, bijbelverbrandingen zijn zoooo dagelijkse kost geworden dat het het nieuws vaak geeneens haalt.
Maar afgelopen week heb ik minimaal 5 incidenten gezien.

Waarom behandelen we hier in het westen nou niet eens gewoon een week lang de moslims hier zoals de christenen daar behandeld worden??
1 weekje maar....

Idd Pieter, het schoot mij ook te binnen dat het wel gebeurde door christen haters.
Ff googlen op 'bijbelverbranding' en het staat vol....helaas.

Maar goed, dat is geen vrijbrief voor christenen dit dan ook maar te doen.
Er staat geschreven; Ef. 4:20
Maar gij geheel anders: gij hebt Christus leren kennen.


Laatst aangepast door
IMKE917
op maandag 13 september 2010, 09:18
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GERT856





Berichten: 357

BerichtGeplaatst: maandag 13 september 2010, 09:17
 
PIETER649 schreef:
Dan zou ik het nieuws maar es wat beter bijhouden, bijbelverbrandingen zijn zoooo dagelijkse kost geworden dat het het nieuws vaak geeneens haalt.
Maar afgelopen week heb ik minimaal 5 incidenten gezien.

Waarom behandelen we hier in het westen nou niet eens gewoon een week lang de moslims hier zoals de christenen daar behandeld worden??
1 weekje maar....

Dat kan je wel vergeten.......bang!
Ze blijven liever..knuffelen!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
IMKE917





Berichten: 838

BerichtGeplaatst: maandag 13 september 2010, 09:29
 
GERT856 schreef:
Dat kan je wel vergeten.......bang!
Ze blijven liever..knuffelen!

Opdracht van Jezus Christus: Lucas 6:

27 Tot jullie die naar mij luisteren zeg ik: heb je vijanden lief, wees goed voor wie jullie haten, 28 zegen wie jullie vervloeken, bid voor wie jullie slecht behandelen.
29 Als iemand je op de wang slaat, bied hem dan ook de andere wang aan, en weiger iemand die je je bovenkleed afneemt, ook je onderkleed niet.
30 Geef aan ieder die iets van je vraagt, en eis je bezit niet terug als iemand het je afneemt.
31 Behandel anderen zoals je wilt dat ze jullie behandelen.


Laatst aangepast door
IMKE917
op maandag 13 september 2010, 09:33
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GRACE585





Berichten: 1464

BerichtGeplaatst: maandag 13 september 2010, 09:30
 
PIETER649 schreef:
Dan zou ik het nieuws maar es wat beter bijhouden, bijbelverbrandingen zijn zoooo dagelijkse kost geworden dat het het nieuws vaak geeneens haalt.
Maar afgelopen week heb ik minimaal 5 incidenten gezien.

Waarom behandelen we hier in het westen nou niet eens gewoon een week lang de moslims hier zoals de christenen daar behandeld worden??
1 weekje maar....

ben het bijna met je eens pieter
men beseft idd niet wat er naar de christenen toe gebeurt idd ook volop bijbelverbrandingen en hoe vaak zijn hun kerken niet in de fik gezet in moslim landen
vele christenen die om hun geloof in gevangenissen zitten en mishandeld/gemarteld worden
we hebben nog heel wat te leren hoe men met elkaar omgaat maar we hoeven idd niet alles te accepteren.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
JOSINA022





Berichten: 3599

BerichtGeplaatst: maandag 13 september 2010, 10:18
 
[quote=MAR907]Waar staat dat: heb u vijanden lief! gelijk u zelf!!!!


deze ken ik wel:
Mat 5:44 Maar Ik zeg u: Hebt uw vijanden lief; zegent ze, die u vervloeken; doet wel dengenen, die u haten; en bidt voor degenen, die u geweld doen, en die u vervolgen;


Laten we dit dan ook doen, hoe moeilijk het vaak ook is. Ik ken diverse moslims en zij verwerpen de acties van hun geloofsgenoten ook. Zij accepteren en respecteren mij in mijn Christen-zijn.

Sterker nog: ik weet dat er een is die zelfs voorstander is van Wilders Verraste, verbaasde smiley , dat kan ik van mijzelf niet zeggen. Ik vind Wilders maar een eng ventje.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GERT856





Berichten: 357

BerichtGeplaatst: maandag 13 september 2010, 10:34
 
IMKE917 schreef:
Opdracht van Jezus Christus: Lucas 6:

27 Tot jullie die naar mij luisteren zeg ik: heb je vijanden lief, wees goed voor wie jullie haten, 28 zegen wie jullie vervloeken, bid voor wie jullie slecht behandelen.
29 Als iemand je op de wang slaat, bied hem dan ook de andere wang aan, en weiger iemand die je je bovenkleed afneemt, ook je onderkleed niet.
30 Geef aan ieder die iets van je vraagt, en eis je bezit niet terug als iemand het je afneemt.
31 Behandel anderen zoals je wilt dat ze jullie behandelen.

Maar dat doen we toch ook Engeltje smiley alleen ze vinden ons nog steeds niet lief, en knuffellen ons nog steeds niet Huilende smiley, smiley in tranen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
IMKE917





Berichten: 838

BerichtGeplaatst: maandag 13 september 2010, 13:18
 
GERT856 schreef:
Maar dat doen we toch ook Engeltje smiley alleen ze vinden ons nog steeds niet lief, en knuffellen ons nog steeds niet Huilende smiley, smiley in tranen

Blijven volharden Gert....dan komt die dag dat jij de hele moslim gemeenschap om je nek hebt hangen voor een knuffel Knipoog smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GERT856





Berichten: 357

BerichtGeplaatst: maandag 13 september 2010, 17:39
 
IMKE917 schreef:
Blijven volharden Gert....dan komt die dag dat jij de hele moslim gemeenschap om je nek hebt hangen voor een knuffel Knipoog smiley

Boze smiley ik kijk wel linker uit, zo oud wilde ik ook weer niet worden
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
PIETER649





Berichten: 3295

BerichtGeplaatst: maandag 13 september 2010, 18:58
 
thee drinken om de boel bij elkaar te houden, ook een methode Clown smiley


Pieter, geef mij maar n neut Coole smiley met zonnebril
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

ChristianMatch forum index » Van alles wat
Ga naar pagina 1 2 3 4 5 Volgende
Pagina 1 van 5