ChristianMatch
 


Forum

Wat Mannen Je Niet Vertellen…
Ga naar pagina 1 2 Volgende
ChristianMatch forum index » Vriendschap en relaties
Auteur Bericht
JONATHAN890





Berichten: 1599

BerichtGeplaatst: donderdag 15 april 2010, 19:09
 
Wat Mannen Je Niet Vertellen…
Iedere man verzwijgt een aantal zaken voor zijn vrouw of vriendin. Sommige mannengeheimen zijn vooral aandoenlijk, andere wil je liever niet weten. Bron: Grazia

Geheim 1:
Hij kijkt naar elke mooie vrouw.
Onderzoek op onderzoek bevestigt dat iedere normale, gezonde man is uitgerust met een feilloze mooie vrouwenradar. Waar hij ook komt, zijn hersenen registreren in een fractie van een seconde alle aantrekkelijke vrouwen. Niet kijken is geen optie, dan zou je hem moeten blinddoeken. In de westerse samenleving gebruiken mannen deze visuele input doorgaans hooguit als masturbatiehulpmiddel, al kan geen man garanderen dat hij zijn broek aan houdt als een ‘vreemde’ vrouw hem verleidt. De meesten verzwijgen dit hardnekkig, omdat er over praten volledig zinloos is (zie ook: ‘5 redenen waarom hij verzwijgt dat hij vreemd ging’).

Geheim 2:
Hij voetbalt om jou te ontlopen.
Mannen hebben sterke neiging om op gezette tijden even het huis uit te gaan. Niet om naar andere vrouwen (althans niet per se), maar om mannendingen te doen met andere mannen. Het is een eeuwenoud evolutionair mechanisme, waar verder niets achter zit. Maar hij praat er niet graag over, want dat wordt toch maar verkeerd opgevat.

Geheim 3:
Hij vindt het niet leuk als jij meer verdient.
Veel mannen zijn als de dood voor vrouwen die competent zijn op gebieden die vroeger uitsluitend voor hen toegankelijk waren. Hanige carrièrejagers schrikken nog altijd als een pas veroverde vlam in het heetst van de strijd (of net erna) ineens over de glanzende jaarcijfers van haar architectenfirma begint. Veel mannen willen de illusie hebben dat hun vrouw van hen afhankelijk is. Volgens de Haarlemse relatietherapeut Rob Schouw komt het nog al eens voor dat mannen met een goed verdienende vrouw thuis een kinderachtige competitie aangaan. Het resultaat van zulk gedrag is op termijn catastrofaal. Zoek daarom bij voorkeur een vent die aanzienlijk meer kennis en macht heeft dan jij. Of steek je licht op in de wereld van Jan, Piet, Joris en Corneel. Uit een recent onderzoek van de Universiteit van Leipzig blijkt dat opvallend veel hoog opgeleide en goed verdienende vrouwen bestendige relaties aanknopen met ‘doodgewone’ jongens die zich een paar welstandsklassen lager ophouden dan, zoals bouwvakkers, magazijnkrachten en stukadoors. “Het idee dat een handwerker per definitie dom en bazig is, klopt niet”, aldus onderzoekster Sabine Neumann. “Sterker nog, mannen die met hun handen werken, hebben vaak een grote emotionele intelligentie. Dat matcht goed met de behoeften van de intellectueel belaste, zelfstandige vrouw.”

Geheim 4:
Hij fixt graag iets.
Vraag hem of hij een klein technisch klusje voor je wil opknappen. Laat hem een lamp ophangen, de gootsteen ontstoppen of een kraanleertje vervangen. Hij sputtert misschien wat tegen, maar niets streelt zijn mannelijkheid zo zeer als het verhelpen van een technisch probleem en het bijstaan van een ‘hulploze’ vrouw. Prijs hem na gedane arbeid uitgebreid.

Geheim 5:
Hij heeft verlatingsangst.
Hoe vrijgevochten ze zich ook voordoen, de meeste mannen hebben – als puntje bij paaltje komt – meer last van verlatingsvrees dan van bindingsangst. Hij kan heel wat lijken in zijn sexy 501, maar als ze er niet is, is hij letterlijk nergens, zoals De Dijk zingt.
CBS onderzoeker Joop Garssen en Wim van Hoorn stellen dat gescheiden mannen een veel groter risico lopen om aan lager wal te raken dan gescheiden vrouwen. Ken dus je verantwoordelijkheid en zet hem niet te snel op straat. Of laat de boel wel escaleren, maar haal hem na een week op bij zijn moeder of dat vage pension. Tegen die tijd is hij ladderzat en zit hij in de onderbroek die jij hem meegaf het einde der tijden af te wachten. Hij hoopt slechts één ding: dat jij hem terug neemt.

Geheim 6:
Hij blijft een jochie.
Hij kan nog zo keurig zijn, nog zo’n respectabele baan hebben, plotseling komt hij thuis met een gigantisch zakmes of een radiografisch bestuurbare helikopter. Voor jullie dochter van drie. Mannen worden in zekere zin nooit volwassen en willen eigenlijk het liefst buitenspelen. Hij zal dit niet snel toegeven, maar je voorkomt veel frustratie door die Home ludenste negeren of te onderdrukken.

Geheim 7:
Hij vertrouwt jou ook niet.
Veel mannen vrezen niet de echte vader te zijn van hun kroost. En naarmate jij aantrekkelijker bent, is zijn angst voor een ‘koekoeksjong’ sterker en gegronder. Een onderzoek in een Londens ziekenhuis, waarbij DNA-profielen van zuigelingen en wettige vaders discreet met elkaar werden vergeleken, bracht aan het licht dat zo’n vijf procent van de trotse vaders de wurm van een rivaal in zijn armen sluit.
“Vrouwen zijn ook maar gewone zoogdieren en voeren net zoals vroeger een bittere struggle for life”, verklaart de Britse evolutiebioloog Harold Murray. “Zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de gezondheid en de welvaart van het nageslacht, omdat zij bepalen met welk genetisch materiaal hun eieren worden bevrucht.
In de tijd van Fred en Wilma Flinstone was alles lekker duidelijk. Wilma beoordeelde de mannen in haar omgeving op lichamelijke kracht en symmetrie. Slaagde ze erin zo’n macho te behagen, dan was ze min of meerverzekerd van goed en gezond nageslacht en een goede toekomst. De Fred in kwestie zorgde immers niet alleen voor gezonde genen, maar stond garant voor (dierlijk) voedsel en bescherming. In onze huidige complexe maatschappij liggen de kaarten anders. Kracht en symmetrie staan nog altijd min of meer garant voor sterke genen. Maar het is allerminst zeker – zelfs minder waarschijnlijk – dat een 21e-eeuwse Tarzan ook maatschappelijk zijn mannetje staat. Om vrouw en kind goed te kunnen verzorgen, moet hij tegenwoordig kunnen rekenen, viool spelen, praten of politiek bedrijven. En daarin zijn nu juist de wat sulliger exemplaren beter. Dat zijn exponenten van de ‘wie niet sterk is, moet slim zijn’-evolutie. De nobele vrouw, die onverminderd het beste voor haar kroost en daarmee voor de soort wil, staat voor een dilemma. Haar rest slechts één strategie. Ze gaat een duurzame relatie aan met en zachtmoedige bankbediende met een degelijke Volvo. Deze Harrie staat garant voor een stabiel thuis, brave sex en een veilige toekomstvoor het nest. Haar echte passie haalt ze op een zondagmiddag bij haar fitnesstrainer of bij Harrie’s avontuurlijke schoolvriend die maar niet wil deugen.”

Geheim 8:
Hij heeft een Pinkeltje complex.
Sexvorsers weten dat de omvang van ’s mans penis in de keuringsrapporten wordt meegenomen. Toch wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Mannen hebben vaak een overspannen voorstelling van wat een nieuwe partner verwacht. “Mannen met een Pinkeltjecomplex proberen vaak ter compensatie de rest van hun lijf groot en indrukwekkend te maken”, zegt de Oostenrijkse onderzoeker Karl Grammer. Besteed hier niet te veel aandacht aan. Zolang het compensatiegedrag zich beperkt tot wat onschuldig gehannes met roeimachines en gewichten, is er volgens deskundige weinig reden tot bezorgdheid. Leg hem geduldig uit dat een klein piemeltje eerder opvalt bij een kleerkast dan bij een scharminkel. Maar laat hem rustig voortmodderen als het kwartje niet direct valt. Hij ondergaat een leerproces. Grijp echter resoluut in als je merkt dat hij in zijn wanhoop anabole steroïden gaat gebruiken. Die hebben namelijk als wrede bijwerking dat zijn kroonjuwelen in een mum van tijd verschrompelen. Voor je het weet zit je met een ongeneselijk impotente man, die ook nog eens op jonge leeftijd borsten en allerleikwalen zal ontwikkelen, omdat zijn testosteronproductie voortijdig naar de filistijnen is geholpen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
HARALD285





Berichten: 58

BerichtGeplaatst: donderdag 15 april 2010, 19:46
 
Heb je ook zo'n mooi lijstje over: Wat Vrouwen Je Niet Vertellen… ???

Het is een mooi generaliserend lijstje, klopt alles ook bij jou?
Voor mijzelf vind ik namelijk dat niet alle punten voor mijzelf kloppen, "geheim" 2, 3, 5, 7 en 8 zijn niet op mij van toepassing.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
JONATHAN890





Berichten: 1599

BerichtGeplaatst: donderdag 15 april 2010, 20:30
 
HARALD285 schreef:
Heb je ook zo'n mooi lijstje over: Wat Vrouwen Je Niet Vertellen… ???

Het is een mooi generaliserend lijstje, klopt alles ook bij jou?
Voor mijzelf vind ik namelijk dat niet alle punten voor mijzelf kloppen, "geheim" 2, 3, 5, 7 en 8 zijn niet op mij van toepassing.


ok....ik ga bekennen..

punt 1 kern van waarheid
punt 2 t is dan wel geen voetbal, maar er zijn van die dingen ja
punt 3 hm....mag ze wel, dan ga ik wat minder werken, zal mijn baas leuk vinden Boze smiley
punt 4 yep
punt 5 verlatingsangst...als ik haar leuk vind, wil ik haar voor altijd
punt 6 yep
punt 7 beetje jaloezie is toch niet verkeerd...als ik haar leuk vind, vind IK haar leuk, en dan hoop ik dat zij mij ook leuk vind
punt 8 wat een onzin....
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
HENK710





Berichten: 2109

BerichtGeplaatst: donderdag 15 april 2010, 20:48
 
JONATHAN890 schreef:
Geheim 1:
Hij kijkt naar elke mooie vrouw.
Ik kijk naar mensen.

JONATHAN890 schreef:
Geheim 2:
Hij voetbalt om jou te ontlopen.
Ik en voetballen...nee dank je. En partner ontlopen liever niet...misschien is het juist wel wat gezonder om het wat meer te doen soms Knipoog smiley

JONATHAN890 schreef:
Geheim 3:
Hij vindt het niet leuk als jij meer verdient.
Zij mag werkende vrouw worden...blijf ik wel thuis.
De broek heeft ze toch al aan Lachende smiley

JONATHAN890 schreef:
Geheim 4:
Hij fixt graag iets.
Ik en techniek gaan niet samen, maar iets doen voor haar? Jazeker!

JONATHAN890 schreef:
Geheim 5:
Hij heeft verlatingsangst.
Zeker weten!

JONATHAN890 schreef:
Geheim 6:
Hij blijft een jochie.
Zeker weten!
Wees als een kind Coole smiley met zonnebril en da doe ik Knipoog smiley

JONATHAN890 schreef:
Geheim 7:
Hij vertrouwt jou ook niet.
Juist wel! Ik geloof in haar zuiverheid en eerlijkheid!

JONATHAN890 schreef:
Geheim 8:
Hij heeft een Pinkeltje complex.
Er is niets indrukwekkends aan mijn lijf en dat vind ik ook niet nodig. Ben tevreden zoals het is!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ARJAN007





Berichten: 368

BerichtGeplaatst: donderdag 15 april 2010, 23:47
 
HARALD285 schreef:
Heb je ook zo'n mooi lijstje over: Wat Vrouwen Je Niet Vertellen… ???

Het is een mooi generaliserend lijstje, klopt alles ook bij jou?
Voor mijzelf vind ik namelijk dat niet alle punten voor mijzelf kloppen, "geheim" 2, 3, 5, 7 en 8 zijn niet op mij van toepassing.

Zo is dat..... "Wat Vrouwen Je Niet Vertellen" dat kan ook nog een lang lijstje worden, haha!

Eerlijk gezegd vind ik dat "rapport" wel erg sensationeel opgeschreven.
Om "geheim" 2 even onder de loep te nemen: het is heel normaal als een man zich even terugtrekt om zijn gedachten te ordenen. Naar voetbal gaan is een mogelijkheid om het e.e.a. te verwerken, maar ook zich terugtrekken in b.v. een hobbykamer. Dat is eigen aan mannen, en helemaal niet iets om er zo sensationeel over te doen...... Dat hele "rapport" leest erg vlot weg, naar mijn idee tè vlot om helemaal geloofwaardig over te komen. Het had wat minder sensationeel gekund.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
HARALD285





Berichten: 58

BerichtGeplaatst: vrijdag 16 april 2010, 21:47
 
Inderdaad Arjan, maar gezien ook de bronverwijzing die ik later zag, het blad Grazia, een roddelblad van de hoogste klasse. Dat geeft dan direct ook de waarde van het resultaat van dit onderzoek aan; 0,0.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MARIANNE129





Berichten: 260

BerichtGeplaatst: vrijdag 16 april 2010, 22:17
 
[quote=JONATHAN890]Wat Mannen Je Niet Vertellen…
Iedere man verzwijgt een aantal zaken voor zijn vrouw of vriendin. Sommige mannengeheimen zijn vooral aandoenlijk, andere wil je liever niet weten. Bron: Grazia

Dus wat ik laatst hoorde klopt echt een beetje: jongen versus mannen,

ach naarmate ze ouder worden worden de speeltjes duurder.

Over de overige geheimen kan ik geen oordeel vellen, die zijn voor mij als vrouw geheim, en of ik ook geheimen heb .... Ja die ga ik hier dus lekker niet vertellen, daarvoor heb ik een vriendin Lachende smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CHATULIEM619





Berichten: 5057

BerichtGeplaatst: vrijdag 16 april 2010, 22:31
 
Eigenlijk vind ik het best wel schokkend wat je zo neerzet. ik weet wel dat het humor is, maar de ondertoon vind ik eigenlijk te ver gaan. Mannen zijn geen beesten en dat gevoel krijg ik wel een beetje bij dat stukje van je.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
JONATHAN890





Berichten: 1599

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 09:33
 
CHATULIEM619 schreef:
Eigenlijk vind ik het best wel schokkend wat je zo neerzet. ik weet wel dat het humor is, maar de ondertoon vind ik eigenlijk te ver gaan. Mannen zijn geen beesten en dat gevoel krijg ik wel een beetje bij dat stukje van je.


Raak je hierdoor geschokt? of raakt t je?

Nergens staat dat mannen beesten zijn. natuurlijk is het stukje geschreven op een manier dat het je raakt. Dat is wel eens niet verkeerd om je eens aan t denken te zetten. Ik krijg in ieder geval dat gevoel er niet bij, maar ieder mens is weer anders in zijn reactie en ondergaan van dingen die tot hem/haar komen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GRACE015





Berichten: 107

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 10:35
 
JONATHAN890 schreef:
Wat Mannen Je Niet Vertellen…
Iedere man verzwijgt een aantal zaken voor zijn vrouw of vriendin. Sommige mannengeheimen zijn vooral aandoenlijk, andere wil je liever niet weten. Bron: Grazia

Hoi Jonathan,
Dat jij dit blad leest zeg!
Toen het net uit was, heb ik het een keer gekocht, vanwege de naam die mij aansprak. Die is voor mij totaal ongepast gekozen, ik heb het nooit meer gekocht. Inderdaad, bol van cliche's en achterklap.
Een nuchtere kijk op de zaak lijkt me wel gewenst, eigenlijk!
Hartelijke groet,
Grace.


Geheim 1:
Hij kijkt naar elke mooie vrouw.
Onderzoek op onderzoek bevestigt dat iedere normale, gezonde man is uitgerust met een feilloze mooie vrouwenradar. Waar hij ook komt, zijn hersenen registreren in een fractie van een seconde alle aantrekkelijke vrouwen. Niet kijken is geen optie, dan zou je hem moeten blinddoeken. In de westerse samenleving gebruiken mannen deze visuele input doorgaans hooguit als masturbatiehulpmiddel, al kan geen man garanderen dat hij zijn broek aan houdt als een ‘vreemde’ vrouw hem verleidt. De meesten verzwijgen dit hardnekkig, omdat er over praten volledig zinloos is (zie ook: ‘5 redenen waarom hij verzwijgt dat hij vreemd ging’).

Geheim 2:
Hij voetbalt om jou te ontlopen.
Mannen hebben sterke neiging om op gezette tijden even het huis uit te gaan. Niet om naar andere vrouwen (althans niet per se), maar om mannendingen te doen met andere mannen. Het is een eeuwenoud evolutionair mechanisme, waar verder niets achter zit. Maar hij praat er niet graag over, want dat wordt toch maar verkeerd opgevat.

Geheim 3:
Hij vindt het niet leuk als jij meer verdient.
Veel mannen zijn als de dood voor vrouwen die competent zijn op gebieden die vroeger uitsluitend voor hen toegankelijk waren. Hanige carrièrejagers schrikken nog altijd als een pas veroverde vlam in het heetst van de strijd (of net erna) ineens over de glanzende jaarcijfers van haar architectenfirma begint. Veel mannen willen de illusie hebben dat hun vrouw van hen afhankelijk is. Volgens de Haarlemse relatietherapeut Rob Schouw komt het nog al eens voor dat mannen met een goed verdienende vrouw thuis een kinderachtige competitie aangaan. Het resultaat van zulk gedrag is op termijn catastrofaal. Zoek daarom bij voorkeur een vent die aanzienlijk meer kennis en macht heeft dan jij. Of steek je licht op in de wereld van Jan, Piet, Joris en Corneel. Uit een recent onderzoek van de Universiteit van Leipzig blijkt dat opvallend veel hoog opgeleide en goed verdienende vrouwen bestendige relaties aanknopen met ‘doodgewone’ jongens die zich een paar welstandsklassen lager ophouden dan, zoals bouwvakkers, magazijnkrachten en stukadoors. “Het idee dat een handwerker per definitie dom en bazig is, klopt niet”, aldus onderzoekster Sabine Neumann. “Sterker nog, mannen die met hun handen werken, hebben vaak een grote emotionele intelligentie. Dat matcht goed met de behoeften van de intellectueel belaste, zelfstandige vrouw.”

Geheim 4:
Hij fixt graag iets.
Vraag hem of hij een klein technisch klusje voor je wil opknappen. Laat hem een lamp ophangen, de gootsteen ontstoppen of een kraanleertje vervangen. Hij sputtert misschien wat tegen, maar niets streelt zijn mannelijkheid zo zeer als het verhelpen van een technisch probleem en het bijstaan van een ‘hulploze’ vrouw. Prijs hem na gedane arbeid uitgebreid.

Geheim 5:
Hij heeft verlatingsangst.
Hoe vrijgevochten ze zich ook voordoen, de meeste mannen hebben – als puntje bij paaltje komt – meer last van verlatingsvrees dan van bindingsangst. Hij kan heel wat lijken in zijn sexy 501, maar als ze er niet is, is hij letterlijk nergens, zoals De Dijk zingt.
CBS onderzoeker Joop Garssen en Wim van Hoorn stellen dat gescheiden mannen een veel groter risico lopen om aan lager wal te raken dan gescheiden vrouwen. Ken dus je verantwoordelijkheid en zet hem niet te snel op straat. Of laat de boel wel escaleren, maar haal hem na een week op bij zijn moeder of dat vage pension. Tegen die tijd is hij ladderzat en zit hij in de onderbroek die jij hem meegaf het einde der tijden af te wachten. Hij hoopt slechts één ding: dat jij hem terug neemt.

Geheim 6:
Hij blijft een jochie.
Hij kan nog zo keurig zijn, nog zo’n respectabele baan hebben, plotseling komt hij thuis met een gigantisch zakmes of een radiografisch bestuurbare helikopter. Voor jullie dochter van drie. Mannen worden in zekere zin nooit volwassen en willen eigenlijk het liefst buitenspelen. Hij zal dit niet snel toegeven, maar je voorkomt veel frustratie door die Home ludenste negeren of te onderdrukken.

Geheim 7:
Hij vertrouwt jou ook niet.
Veel mannen vrezen niet de echte vader te zijn van hun kroost. En naarmate jij aantrekkelijker bent, is zijn angst voor een ‘koekoeksjong’ sterker en gegronder. Een onderzoek in een Londens ziekenhuis, waarbij DNA-profielen van zuigelingen en wettige vaders discreet met elkaar werden vergeleken, bracht aan het licht dat zo’n vijf procent van de trotse vaders de wurm van een rivaal in zijn armen sluit.
“Vrouwen zijn ook maar gewone zoogdieren en voeren net zoals vroeger een bittere struggle for life”, verklaart de Britse evolutiebioloog Harold Murray. “Zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de gezondheid en de welvaart van het nageslacht, omdat zij bepalen met welk genetisch materiaal hun eieren worden bevrucht.
In de tijd van Fred en Wilma Flinstone was alles lekker duidelijk. Wilma beoordeelde de mannen in haar omgeving op lichamelijke kracht en symmetrie. Slaagde ze erin zo’n macho te behagen, dan was ze min of meerverzekerd van goed en gezond nageslacht en een goede toekomst. De Fred in kwestie zorgde immers niet alleen voor gezonde genen, maar stond garant voor (dierlijk) voedsel en bescherming. In onze huidige complexe maatschappij liggen de kaarten anders. Kracht en symmetrie staan nog altijd min of meer garant voor sterke genen. Maar het is allerminst zeker – zelfs minder waarschijnlijk – dat een 21e-eeuwse Tarzan ook maatschappelijk zijn mannetje staat. Om vrouw en kind goed te kunnen verzorgen, moet hij tegenwoordig kunnen rekenen, viool spelen, praten of politiek bedrijven. En daarin zijn nu juist de wat sulliger exemplaren beter. Dat zijn exponenten van de ‘wie niet sterk is, moet slim zijn’-evolutie. De nobele vrouw, die onverminderd het beste voor haar kroost en daarmee voor de soort wil, staat voor een dilemma. Haar rest slechts één strategie. Ze gaat een duurzame relatie aan met en zachtmoedige bankbediende met een degelijke Volvo. Deze Harrie staat garant voor een stabiel thuis, brave sex en een veilige toekomstvoor het nest. Haar echte passie haalt ze op een zondagmiddag bij haar fitnesstrainer of bij Harrie’s avontuurlijke schoolvriend die maar niet wil deugen.”

Geheim 8:
Hij heeft een Pinkeltje complex.
Sexvorsers weten dat de omvang van ’s mans penis in de keuringsrapporten wordt meegenomen. Toch wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Mannen hebben vaak een overspannen voorstelling van wat een nieuwe partner verwacht. “Mannen met een Pinkeltjecomplex proberen vaak ter compensatie de rest van hun lijf groot en indrukwekkend te maken”, zegt de Oostenrijkse onderzoeker Karl Grammer. Besteed hier niet te veel aandacht aan. Zolang het compensatiegedrag zich beperkt tot wat onschuldig gehannes met roeimachines en gewichten, is er volgens deskundige weinig reden tot bezorgdheid. Leg hem geduldig uit dat een klein piemeltje eerder opvalt bij een kleerkast dan bij een scharminkel. Maar laat hem rustig voortmodderen als het kwartje niet direct valt. Hij ondergaat een leerproces. Grijp echter resoluut in als je merkt dat hij in zijn wanhoop anabole steroïden gaat gebruiken. Die hebben namelijk als wrede bijwerking dat zijn kroonjuwelen in een mum van tijd verschrompelen. Voor je het weet zit je met een ongeneselijk impotente man, die ook nog eens op jonge leeftijd borsten en allerleikwalen zal ontwikkelen, omdat zijn testosteronproductie voortijdig naar de filistijnen is geholpen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GRACE015





Berichten: 107

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 10:36
 
JONATHAN890 schreef:
Wat Mannen Je Niet Vertellen…
Iedere man verzwijgt een aantal zaken voor zijn vrouw of vriendin. Sommige mannengeheimen zijn vooral aandoenlijk, andere wil je liever niet weten. Bron: Grazia

Hoi Jonathan,
Dat jij dit blad leest zeg!
Toen het net uit was, heb ik het een keer gekocht, vanwege de naam die mij aansprak. Die is voor mij totaal ongepast gekozen, ik heb het nooit meer gekocht. Inderdaad, bol van cliche's en achterklap.
Een nuchtere kijk op de zaak lijkt me wel gewenst, eigenlijk!
Hartelijke groet,
Grace.


Geheim 1:
Hij kijkt naar elke mooie vrouw.
Onderzoek op onderzoek bevestigt dat iedere normale, gezonde man is uitgerust met een feilloze mooie vrouwenradar. Waar hij ook komt, zijn hersenen registreren in een fractie van een seconde alle aantrekkelijke vrouwen. Niet kijken is geen optie, dan zou je hem moeten blinddoeken. In de westerse samenleving gebruiken mannen deze visuele input doorgaans hooguit als masturbatiehulpmiddel, al kan geen man garanderen dat hij zijn broek aan houdt als een ‘vreemde’ vrouw hem verleidt. De meesten verzwijgen dit hardnekkig, omdat er over praten volledig zinloos is (zie ook: ‘5 redenen waarom hij verzwijgt dat hij vreemd ging’).

Geheim 2:
Hij voetbalt om jou te ontlopen.
Mannen hebben sterke neiging om op gezette tijden even het huis uit te gaan. Niet om naar andere vrouwen (althans niet per se), maar om mannendingen te doen met andere mannen. Het is een eeuwenoud evolutionair mechanisme, waar verder niets achter zit. Maar hij praat er niet graag over, want dat wordt toch maar verkeerd opgevat.

Geheim 3:
Hij vindt het niet leuk als jij meer verdient.
Veel mannen zijn als de dood voor vrouwen die competent zijn op gebieden die vroeger uitsluitend voor hen toegankelijk waren. Hanige carrièrejagers schrikken nog altijd als een pas veroverde vlam in het heetst van de strijd (of net erna) ineens over de glanzende jaarcijfers van haar architectenfirma begint. Veel mannen willen de illusie hebben dat hun vrouw van hen afhankelijk is. Volgens de Haarlemse relatietherapeut Rob Schouw komt het nog al eens voor dat mannen met een goed verdienende vrouw thuis een kinderachtige competitie aangaan. Het resultaat van zulk gedrag is op termijn catastrofaal. Zoek daarom bij voorkeur een vent die aanzienlijk meer kennis en macht heeft dan jij. Of steek je licht op in de wereld van Jan, Piet, Joris en Corneel. Uit een recent onderzoek van de Universiteit van Leipzig blijkt dat opvallend veel hoog opgeleide en goed verdienende vrouwen bestendige relaties aanknopen met ‘doodgewone’ jongens die zich een paar welstandsklassen lager ophouden dan, zoals bouwvakkers, magazijnkrachten en stukadoors. “Het idee dat een handwerker per definitie dom en bazig is, klopt niet”, aldus onderzoekster Sabine Neumann. “Sterker nog, mannen die met hun handen werken, hebben vaak een grote emotionele intelligentie. Dat matcht goed met de behoeften van de intellectueel belaste, zelfstandige vrouw.”

Geheim 4:
Hij fixt graag iets.
Vraag hem of hij een klein technisch klusje voor je wil opknappen. Laat hem een lamp ophangen, de gootsteen ontstoppen of een kraanleertje vervangen. Hij sputtert misschien wat tegen, maar niets streelt zijn mannelijkheid zo zeer als het verhelpen van een technisch probleem en het bijstaan van een ‘hulploze’ vrouw. Prijs hem na gedane arbeid uitgebreid.

Geheim 5:
Hij heeft verlatingsangst.
Hoe vrijgevochten ze zich ook voordoen, de meeste mannen hebben – als puntje bij paaltje komt – meer last van verlatingsvrees dan van bindingsangst. Hij kan heel wat lijken in zijn sexy 501, maar als ze er niet is, is hij letterlijk nergens, zoals De Dijk zingt.
CBS onderzoeker Joop Garssen en Wim van Hoorn stellen dat gescheiden mannen een veel groter risico lopen om aan lager wal te raken dan gescheiden vrouwen. Ken dus je verantwoordelijkheid en zet hem niet te snel op straat. Of laat de boel wel escaleren, maar haal hem na een week op bij zijn moeder of dat vage pension. Tegen die tijd is hij ladderzat en zit hij in de onderbroek die jij hem meegaf het einde der tijden af te wachten. Hij hoopt slechts één ding: dat jij hem terug neemt.

Geheim 6:
Hij blijft een jochie.
Hij kan nog zo keurig zijn, nog zo’n respectabele baan hebben, plotseling komt hij thuis met een gigantisch zakmes of een radiografisch bestuurbare helikopter. Voor jullie dochter van drie. Mannen worden in zekere zin nooit volwassen en willen eigenlijk het liefst buitenspelen. Hij zal dit niet snel toegeven, maar je voorkomt veel frustratie door die Home ludenste negeren of te onderdrukken.

Geheim 7:
Hij vertrouwt jou ook niet.
Veel mannen vrezen niet de echte vader te zijn van hun kroost. En naarmate jij aantrekkelijker bent, is zijn angst voor een ‘koekoeksjong’ sterker en gegronder. Een onderzoek in een Londens ziekenhuis, waarbij DNA-profielen van zuigelingen en wettige vaders discreet met elkaar werden vergeleken, bracht aan het licht dat zo’n vijf procent van de trotse vaders de wurm van een rivaal in zijn armen sluit.
“Vrouwen zijn ook maar gewone zoogdieren en voeren net zoals vroeger een bittere struggle for life”, verklaart de Britse evolutiebioloog Harold Murray. “Zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de gezondheid en de welvaart van het nageslacht, omdat zij bepalen met welk genetisch materiaal hun eieren worden bevrucht.
In de tijd van Fred en Wilma Flinstone was alles lekker duidelijk. Wilma beoordeelde de mannen in haar omgeving op lichamelijke kracht en symmetrie. Slaagde ze erin zo’n macho te behagen, dan was ze min of meerverzekerd van goed en gezond nageslacht en een goede toekomst. De Fred in kwestie zorgde immers niet alleen voor gezonde genen, maar stond garant voor (dierlijk) voedsel en bescherming. In onze huidige complexe maatschappij liggen de kaarten anders. Kracht en symmetrie staan nog altijd min of meer garant voor sterke genen. Maar het is allerminst zeker – zelfs minder waarschijnlijk – dat een 21e-eeuwse Tarzan ook maatschappelijk zijn mannetje staat. Om vrouw en kind goed te kunnen verzorgen, moet hij tegenwoordig kunnen rekenen, viool spelen, praten of politiek bedrijven. En daarin zijn nu juist de wat sulliger exemplaren beter. Dat zijn exponenten van de ‘wie niet sterk is, moet slim zijn’-evolutie. De nobele vrouw, die onverminderd het beste voor haar kroost en daarmee voor de soort wil, staat voor een dilemma. Haar rest slechts één strategie. Ze gaat een duurzame relatie aan met en zachtmoedige bankbediende met een degelijke Volvo. Deze Harrie staat garant voor een stabiel thuis, brave sex en een veilige toekomstvoor het nest. Haar echte passie haalt ze op een zondagmiddag bij haar fitnesstrainer of bij Harrie’s avontuurlijke schoolvriend die maar niet wil deugen.”

Geheim 8:
Hij heeft een Pinkeltje complex.
Sexvorsers weten dat de omvang van ’s mans penis in de keuringsrapporten wordt meegenomen. Toch wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Mannen hebben vaak een overspannen voorstelling van wat een nieuwe partner verwacht. “Mannen met een Pinkeltjecomplex proberen vaak ter compensatie de rest van hun lijf groot en indrukwekkend te maken”, zegt de Oostenrijkse onderzoeker Karl Grammer. Besteed hier niet te veel aandacht aan. Zolang het compensatiegedrag zich beperkt tot wat onschuldig gehannes met roeimachines en gewichten, is er volgens deskundige weinig reden tot bezorgdheid. Leg hem geduldig uit dat een klein piemeltje eerder opvalt bij een kleerkast dan bij een scharminkel. Maar laat hem rustig voortmodderen als het kwartje niet direct valt. Hij ondergaat een leerproces. Grijp echter resoluut in als je merkt dat hij in zijn wanhoop anabole steroïden gaat gebruiken. Die hebben namelijk als wrede bijwerking dat zijn kroonjuwelen in een mum van tijd verschrompelen. Voor je het weet zit je met een ongeneselijk impotente man, die ook nog eens op jonge leeftijd borsten en allerleikwalen zal ontwikkelen, omdat zijn testosteronproductie voortijdig naar de filistijnen is geholpen
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GRACE585





Berichten: 1464

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 12:00
 
gewoon heerlijk nuchter blijven mensen Clown smiley Clown smiley
ieder kent zichzelf en neemt zo'n artikkel toch met een korreltje zout hahahaha of moet ik nu zeggen ,blij dat ik geen man ben ,lol Coole smiley met zonnebril


Laatst aangepast door
GRACE585
op zaterdag 17 april 2010, 12:00
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
CHATULIEM619





Berichten: 5057

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 13:28
 
JONATHAN890 schreef:
Raak je hierdoor geschokt? of raakt t je?

Nergens staat dat mannen beesten zijn. natuurlijk is het stukje geschreven op een manier dat het je raakt. Dat is wel eens niet verkeerd om je eens aan t denken te zetten. Ik krijg in ieder geval dat gevoel er niet bij, maar ieder mens is weer anders in zijn reactie en ondergaan van dingen die tot hem/haar komen.
Het schokkende is dat de man zo neergezet wordt. Hij is volgens dit artikel eigenlijk niet te vertrouwen. Hij doet wel, maar hij denkt anders, eigenlijk is hij een beest. En op je vraag of het mij persoonlijk raakt, het is juist het tegenovergestelde. Ik ben lichtelijk verontwaardigd dat je de man zo beschrijft en ik herken me erzelf totaal niet in.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GRACE015





Berichten: 107

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 13:32
 
GRACE585 schreef:
gewoon heerlijk nuchter blijven mensen Clown smiley Clown smiley
ieder kent zichzelf en neemt zo'n artikkel toch met een korreltje zout hahahaha of moet ik nu zeggen ,blij dat ik geen man ben ,lol Coole smiley met zonnebril

Ha, die naamgenoot Grazia,

Laat ik er nu hetzelfde over denken!

Groet!

Grace
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
GRACE015





Berichten: 107

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 13:32
 
GRACE585 schreef:
gewoon heerlijk nuchter blijven mensen Clown smiley Clown smiley
ieder kent zichzelf en neemt zo'n artikkel toch met een korreltje zout hahahaha of moet ik nu zeggen ,blij dat ik geen man ben ,lol Coole smiley met zonnebril

Ha, die naamgenoot Grazia,

Laat ik er nu hetzelfde over denken!

Groet!

Grace
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
LEANNE226





Berichten: 2978

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 13:38
 
GRACE015 schreef:
Ha, die naamgenoot Grazia,

Laat ik er nu hetzelfde over denken!

Groet!

Grace

Ja he dames?Zulke dingen ontdekken we liever zelf,van dichtbij Uitdagende, speelse smiley die tong uitsteekt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
WILLEMIJN232





Berichten: 5407

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 13:46
 
LEANNE226 schreef:
Ja he dames?Zulke dingen ontdekken we liever zelf,van dichtbij Uitdagende, speelse smiley die tong uitsteekt


Helemaal mee eens Leanne......En dan pas vormen we ons een mening.... Knipoog smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
JONATHAN890





Berichten: 1599

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 14:27
 
WILLEMIJN232 schreef:
Helemaal mee eens Leanne......En dan pas vormen we ons een mening.... Knipoog smiley


heel goed....lekker zelf ontdekken en dan pas een mening vormen.


En t is ook wel eens goed te zien dat je als man ogen hebt die kijken....gedachten die soms hun eigen gang gaan.
T is maar de vraag wat je er mee doet....
En het topic...t oog van de man, gaat toch in lijnen gelijk op met dit artikel??

En ik heb t echt niet zelf geschreven hoor...maar lees veel en lees ook alles, overdenken van dergelijke dingen is soms best eens goed.

En dat onderscheidt ons juist van beesten....dat we een keuze hebben. In redelijkheid kunnen denken. En dat we moeten strijden tegen t vlees....maar daarvoor wil God ons toch tot hulp komen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
WILMA729





Berichten: 202

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 14:40
 
Dank je voor deze bijdrage, Jonathan. Lachende smiley
Nu nog even het boek : "de man en zijn lichaam" van Stephan Sanders en Arie Boomsma lezen, en de man is voor mij geen raadsel meer. Lachende smiley met blinkend witte tanden

Ik denk dat veel punten die je schreef behoorlijk dicht bij de waarheid komen.
Ik snap alleen niet waarom het geheim moet blijven. Je kunt als man toch gewoon eerlijk tegenover je partner zijn in wat je denkt en voelt?

Kijk, dat mannen altijd jochies blijven,die graag met de racebaan van dochterlief spelen, dat hoef je niet te verzwijgen.
Dat wisten we allang. Clown smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
WILLEMIJN232





Berichten: 5407

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 16:01
 
WILMA729 schreef:
Dank je voor deze bijdrage, Jonathan. Lachende smiley
Nu nog even het boek : "de man en zijn lichaam" van Stephan Sanders en Arie Boomsma lezen, en de man is voor mij geen raadsel meer. Lachende smiley met blinkend witte tanden

Ik denk dat veel punten die je schreef behoorlijk dicht bij de waarheid komen.
Ik snap alleen niet waarom het geheim moet blijven. Je kunt als man toch gewoon eerlijk tegenover je partner zijn in wat je denkt en voelt?

Kijk, dat mannen altijd jochies blijven,die graag met de racebaan van dochterlief spelen, dat hoef je niet te verzwijgen.
Dat wisten we allang. Clown smiley

Als we dan ook nog even de Viva kopen met als hoofdthema; alles wat we nog niet van mannen wisten.....met redacteur Arie Boomsma zijn mannen helemaal geen raadsel meer......
Wel een beetje saai eigenlijk... Knipoog smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MARIJAN072





Berichten: 2215

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 16:12
 
HARALD285 schreef:
Heb je ook zo'n mooi lijstje over: Wat Vrouwen Je Niet Vertellen… ???

Als je googelt, is er ook zo'n lijstje met 7 geheimen die vrouwen verzwijgen te vinden. Knipoog smiley Ik zet hem hier niet neer, want dan ga ik off-topic.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
WILLEMIJN232





Berichten: 5407

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 16:14
 
MARIJAN072 schreef:
Als je googelt, is er ook zo'n lijstje met 7 geheimen die vrouwen verzwijgen te vinden. Knipoog smiley Ik zet hem hier niet neer, want dan ga ik off-topic.

Jammer, was er wel even nieuwsgierig naar!
Echte vrouweneigenschap he, nieuwsgierigheid Knipoog smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MARIJAN072





Berichten: 2215

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 16:16
 
WILLEMIJN232 schreef:
Jammer, was er wel even nieuwsgierig naar!
Echte vrouweneigenschap he, nieuwsgierigheid Knipoog smiley

Zal ik je de link even mailen? Let op je mailbox! Knipoog smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MARIO216





Berichten: 4992

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 16:18
 
MARIJAN072 schreef:
Als je googelt, is er ook zo'n lijstje met 7 geheimen die vrouwen verzwijgen te vinden. Knipoog smiley Ik zet hem hier niet neer, want dan ga ik off-topic.

Je kunt er weer een topic van maken. Ben wel nieuwsgierig.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
MARIJAN072





Berichten: 2215

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 16:18
 
MARIO216 schreef:
Je kunt er weer een topic van maken. Ben wel nieuwsgierig.

Jaja, dan moet ik zeker invullen wat ik herken. Mooi niet! Uitdagende, speelse smiley die tong uitsteekt Knipoog smiley Zo'n topic wil ik niet op mijn naam hebben. Twijfelende smiley Lachende smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
INEZ910





Berichten: 216

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 16:50
 
MARIJAN072 schreef:
Jaja, dan moet ik zeker invullen wat ik herken. Mooi niet! Uitdagende, speelse smiley die tong uitsteekt Knipoog smiley Zo'n topic wil ik niet op mijn naam hebben. Twijfelende smiley Lachende smiley

Zet het er neer joh.. wie weet herkent iemand anders zich er in..
Kijken of vrouwen ook zo beestachtig zijn Knipoog smiley

Het is toch een prima onderwerp.. we kijken allemaal met eigen ogen, op onze eigen manier, naar het andere geslacht..
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
JONATHAN890





Berichten: 1599

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 17:01
 
INEZ910 schreef:
Zet het er neer joh.. wie weet herkent iemand anders zich er in..
Kijken of vrouwen ook zo beestachtig zijn Knipoog smiley

Het is toch een prima onderwerp.. we kijken allemaal met eigen ogen, op onze eigen manier, naar het andere geslacht..

ik plaatst het wel hoor...... omdat jullie het zoooooo graag willen. Had m gister al gezien....maar straks sta ik bekend als de .......?? van CM.
Trouwens maakt mij niet uit ook.
Mensen die mij echt kennen weten dat ik t allemaal iet zo meen, maar soms graag bepaalde grenzen opzoek, om t gesprek te maken. En wat ik dan wel denk..... dat kan je altijd vragen en ik zal laten zien dat ik soms helemaal anders ben en denk. maar er is altijd ruimte voor een andere mening bij mij.
Dat maakt t leven juist mooi/leerzaam/interessant en geeft verdieping.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
SUSANNAH475





Berichten: 2113

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 18:20
 
JONATHAN890 schreef:
heel goed....lekker zelf ontdekken en dan pas een mening vormen.


En t is ook wel eens goed te zien dat je als man ogen hebt die kijken....gedachten die soms hun eigen gang gaan.
T is maar de vraag wat je er mee doet....
En het topic...t oog van de man, gaat toch in lijnen gelijk op met dit artikel??

En ik heb t echt niet zelf geschreven hoor...maar lees veel en lees ook alles, overdenken van dergelijke dingen is soms best eens goed.

En dat onderscheidt ons juist van beesten....dat we een keuze hebben. In redelijkheid kunnen denken. En dat we moeten strijden tegen t vlees....maar daarvoor wil God ons toch tot hulp komen.

Da's een mooie bijdrage/ toevoeging van je Jonathan... Lachende smiley
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
ARIENNEZ498





Berichten: 125

BerichtGeplaatst: zaterdag 17 april 2010, 23:12
 
JONATHAN890 schreef:
ik plaatst het wel hoor...... omdat jullie het zoooooo graag willen. Had m gister al gezien....maar straks sta ik bekend als de .......?? van CM.
Trouwens maakt mij niet uit ook.
Mensen die mij echt kennen weten dat ik t allemaal iet zo meen, maar soms graag bepaalde grenzen opzoek, om t gesprek te maken. En wat ik dan wel denk..... dat kan je altijd vragen en ik zal laten zien dat ik soms helemaal anders ben en denk. maar er is altijd ruimte voor een andere mening bij mij.
Dat maakt t leven juist mooi/leerzaam/interessant en geeft verdieping.

dappere dodo! Knipoog smiley 'k ben blij dat jij het geplaatst hébt! je mag er best met een knipoog naar kijken én het erover hebben! Bedankt voor je bijdrage Jonathan, ik vind het in elk geval leuk!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

Auteur Bericht
NISHA834





Berichten: 108

BerichtGeplaatst: zondag 18 april 2010, 01:22
 
aAHHh, kijk nou, mannen hebben dus meer geheimen dan vrouwen...!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht

ChristianMatch forum index » Vriendschap en relaties
Ga naar pagina 1 2 Volgende
Pagina 1 van 2